Neler Yeni

3050Ti laptop ekran kartım tam Mhz değerinde çalışmıyor

lYonkol

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Enes Emek
2yıl önce aldığım asus tuf dash f15 517ze modelli laptobum son zamanlarda ekran kartını düşük mhz lerde kullanıyor asus armory create uygulamasında base clock 735 mhz olarak gözüküyor fakat oyunlarda olsun başka uygulamarda olsun 310 mhz üzerine çıkmıyor bu da düşük fps almama ve performans kaybına neden oluyor.NVIDIA driverlarını tamamen kaldırıp tekrar kurmayı denedim,aygıt yöneticisinden devre dışı bırakıp tekrar açmayı denedim fakat düzeltemedim.

Quersa

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
28
İsim
Nuri
hocam laptoplar fazla ısındığında ısınmayı azaltmak için değerleri düşürür termal macunun ömrü dolmuştur laptop düzgün soğutamıyor olabilir

Dostum kimi zaman kısar kimi zaman yükseltir sorun olmaz
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bir de güç seçeneklerinden yüksek performansa alıp dnee

lYonkol

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Enes Emek
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
hocam laptoplar fazla ısındığında ısınmayı azaltmak için değerleri düşürür termal macunun ömrü dolmuştur laptop düzgün soğutamıyor olabilir
Yeni yeniledim termal macununu ve içine toz temizliği yaptım 60 derece üstüne çıkmıyor şuan

Dostum kimi zaman kısar kimi zaman yükseltir sorun olmaz

Bir de güç seçeneklerinden yüksek performansa alıp dnee
1731749796870.png

Bu şekilde ayarlı zaten sorunum kimi zaman kısıp kimi zaman açması değil sürekli olarak kısık kaldığı için sorun yaşıyorum zaten

Quersa

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
28
İsim
Nuri
hocam peki işlemcinin ekran kartıyla çalışıyor olmasın kontrol ettinizmi

lYonkol

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Enes Emek
hocam peki işlemcinin ekran kartıyla çalışıyor olmasın kontrol ettinizmi
ettim ekran kartım kullanılıyor olarak gözüküyor ve %100 de çalışıyor msı afterburner ile de takip ediyorum fakat değişmiyor

Quersa

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
28
İsim
Nuri
aynı problemi yaşayan birinden gördüm maksimum performansı nvidianın önerdiğine getirince düzelmiş bide öyle deneseniz

lYonkol

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Enes Emek
aynı problemi yaşayan birinden gördüm maksimum performansı nvidianın önerdiğine getirince düzelmiş bide öyle deneseniz
Bunu dediğinizi de denedim fakat sonuç hala değişmedi harici bir monitör kullanıyorum bununla ilgili bir sıkıntı olabilir mi acaba diye düşündüm ama sanırım sorun bunula da ilgili değil. Bir kaç kere frekansını arttırdı sonra geri düştüp sabit kalmaya devam ediyor

Quersa

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
28
İsim
Nuri
hocam bence laptobun teknik servisini arayıp onlara sorun çözümleri olabilir

Top Bottom