Transistörlerin kendine has bir verimlilik kavramı yoktur, farkındayım.Meseleyi teknik olarak tartisacaksak, transistörler enerji üretmez veya tüketmez, sadece elektrik sinyallerini kontrol eder evet.Ancak verimlilikten bahsedilen konu güç kaynaklarıysa, bu durum tamamen farklı bir bağlam. Psu'nun verimliliği, kullanılan bileşenlerin transformatör, kapasitör ve evet, transistör gibi yarı iletkenler de dahil kalitesine ve tasarımına bağlı. İç direnç elbette önemli bir faktördür ancak bu, PSU'nun toplam tasarımının bir parçası.Tek başına tüm verimlilik metriklerini belirlemez.Benim odaklandığım nokta, genel verimlilik tartışmasında PSU'nun sadece iç direnç değil, aynı zamanda dönüştürme verimliliği ve enerji kayıplarının da hesaba katılması gerektiğiydi.Görüş ayrılığı yaşadığımız ortada ve yanlış anlaşılmayı gidermek istedim. Teknik bir hatam varsa düzeltmeye meyilliyimdir, ancak söylediklerim, genele dayali açıklamaydi. İşin direkt tekniğine girip magazine çeviren ben degilim. Teknik veyahut mesleki dil ilede konuşuruz sorun yok.