18-19K ya giderBu sistemi satıp yeni sistem alacağım, imzamda tüm sistem bileşenleri yazmaktadır. Bu sistemi kaç liraya satmalıyım?
sistem yükseltmek için aceleniz yoksa dediğiniz fiyattan koyabilirsiniz ilana bence hocam ama daha erken satılsın derseniz 18k diyip oldurmeye de gerek yokSahibindende ilanlar en az 25kdan başlıyor ama bu fiyatı nasıl biçtiniz
Ekran kartı 10K İşlemci 3K Anakart 1.5K Ram 750 SSD 1750 Kasa+PSU+Soğutucu 1-2K hesabı yaptım. Eğer ortada iyi bir fiyat vermiyorsan satman mantıklı değil illa piyasa seviyesinde olmak zorunda değil zaten bir çok satıcı hakkından fazlasını istiyor. Mesela A520 anakartlar maks 1200 civarı eder zaten gelen kampanyalarla 1700 civarına bile sıfır A520 alınabiliyor. İşlemciye gelecek olursam sıfır 3500 şuan ama 3200 civarına kadar arada bir geriliyor şahsen 3K bile fazla bir fiyat 2.elde sıfırdan pahalı yazanlar bile var. Sıfır DDR4 ram alsam 1K veriyorum en azından 2.el alınca daha uyguna gelsin SSD içinde aynı durumu söylüyorum. Soğutucu pek kaliteli değil çin malı 240mm modeller bile 1K etmiyorken 500 TL bile yerinde bir fiyat olur.Sahibindende ilanlar en az 25kdan başlıyor ama bu fiyatı nasıl biçtiniz
18k ölü bir fiyat değil. Sıfır 4060 + 5600'lü sistemler oluyor 20k'yasistem yükseltmek için aceleniz yoksa dediğiniz fiyattan koyabilirsiniz ilana bence hocam ama daha erken satılsın derseniz 18k diyip oldurmeye de gerek yok
Böyle mantıkmı olur allah aşkınaRTX 3070Ti, RTX 5060Ti gücünde. Ona göre sıfır sistem topluyormuş gibi internetten fiyatlarını bulup hesapla. Sonra ikinci el olduğu için %70-%80 hesaplayıp bir fiyat biçebilirsin.