Neler Yeni

3070ti kutusunun açılmış ve güvenlik etiketi sökülmüş

Mehmet Yılmaz

Vitreus
Yönetici
En İyi Cevap
15
Dahası  
Reaksiyon skoru
68,944
İsim
Mehmet Yılmaz
İlgilendiği Kategoriler
Ekran Kartları ve İnternet Servis Sağlayıcıları
Epic Games
DreamRS
Discord
mehmet_yilmaz
Garanti süresi fatura tarihinden itibaren başlar, sitesindeki tarih ülke topraklarına girmesinden başlıyor. Oraya takılmayın, önemli olan fatura.

Ckribrahim

Taç
En İyi Cevap
1
Hocam garantisi 2 ay önce başlamış ama ?
Bir sorun olmaz oda normal bir şey asustan çıkış tarihine göre seri numarasında ki tarih belirleniyor. Diğer türlü zaten sen ürününü her hangi bir problem olduğunda itopya ile iletişime geçeceğin için aldığı tarihten sonrasında garanti karşılanacak. Dediğim gibi anormal bir durum yok.

RTX3080Ti

80+
Yanlış Bilgilendirme
Bir sorun olmaz oda normal bir şey asustan çıkış tarihine göre seri numarasında ki tarih belirleniyor. Diğer türlü zaten sen ürününü her hangi bir problem olduğunda itopya ile iletişime geçeceğin için aldığı tarihten sonrasında garanti karşılanacak. Dediğim gibi anormal bir durum yok.
Bal gibi de sorun olur. Ürünün Türkiye yasaları gereği zorunlu garantisi 2 yıl, geri kalan 1 yıl da Asus un kendi insiyatifi ile verdiği garanti bu şekilde toplam 3 yıl garanti oluyor. 2. yıldan sonra ürün bozulduğu zaman Asus faturaya değil, kendi seri numarası üzerinden verdiği garantiye bakacak. 2. yıldan sonra fatura tarihi üzerinden herhangi bir hak talep edemezsin yasal zorunluluğu yok adamların.

Ckribrahim

Taç
En İyi Cevap
1
Bal gibi de sorun olur. Ürünün Türkiye yasaları gereği zorunlu garantisi 2 yıl, geri kalan 1 yıl da Asus un kendi insiyatifi ile verdiği garanti bu şekilde toplam 3 yıl garanti oluyor. 2. yıldan sonra ürün bozulduğu zaman Asus faturaya değil, kendi seri numarası üzerinden verdiği garantiye bakacak. 2. yıldan sonra fatura tarihi üzerinden herhangi bir hak talep edemezsin yasal zorunluluğu yok adamların.
Elinde 2 ay sonra alındığının belgesi varken hiç bir problem olmaz.

bythmn

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Kendi seri numarasındaki tarihin tutmaması çoğu üründe görülebiliyor. Firmalar bunun için faturadaki tarihi baz alıyor. Sorun olmaz. Her türlü faturaya bakılacak zaten.

byberk06

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
319
İsim
Berk
abi sorun felan olmaz kaç defa Asus ürünü aldım vatandan felan hepsi böyle

Tankman

80+ Bronze
sisteme takıp önce test ediyolar sistem çalışıyor mu bi sıkıntı var mı diye sonra söküp kutuya geri koyuyolar ekran kartını bi sıkıntı çıkmaz

pekcevik

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,595
İsim
Mert Pekçevik
İlgilendiği Kategoriler
Oyun Bilgisayarları
Instagram
pekcevikk
Steam
https://steamcommunity.com/profiles/76561199142548828/
Discord
bigg papi locsta
Perşembe günü itopya’dan sipariş verdiğim i5 11600k-3070ti’lı sistemi dün öğle saatlerinde teslim aldım. Parçaların olduğu kutuyu açtığımda ekran kartı hariç tüm parçaların kasaya monte edildiğini, ekran kartının ise kutusunda olduğunu gördüm. Heyecanla ekran kartına yöneldim :) kutuyu açmaya çalışırken daha önce dış kutusunun üzerindeki bantın kesilerek açıldığını fark ettim. Garanti belgesi vs kutusuna atmak için açmışlardır belki diyerek iç kutusunu çıkarıp içerisinden ekran kartının olduğu poşeti çıkardım. Ancak onun üzerindeki güvenlik etiketi de sökülmüştü. Ekran kartını poşetinden çıkardığımda ana kartın üzerine oturacak kart bölümünün üstündeki koruyucu plastiğin de yerinde olmadığını gördüm. Son olarak kartın fanların olduğu üst yüzeyinin çizilmemesi için yapıştırılan filmin söküldüğü sonradan üstün körü yapıştırıldığını fark ettim. Tüm bunlar cihazın açılıp daha önce kullanıldığı izlenimini oluşturdu. Bunun üzerine kutuda yer alan cihazın seri numarası ile asus’un sitesinden garantisi var mı diye baktığımda garantisinin 24.01.2022’de başladığını ve garantisinin olduğunu gördüm.
Sizce bu durum normal mi? Böyle sistem satın alındığında ekran kartının kutusu açılmış, güvenlik etiketi sökülmüş, koruyucu plastiği sökülmüş ve koruyucu filmi çıkarılıp tekrar takılmış olarak mı gelir? Garantisinin ben satın almadan 2 ay önce başlamış olması normal mi? Bana kullanılmış ürün gönderilmiş olabilir mi? Daha önce hiç böyle bi sistem almadığım için tecrübem de yok. Bu konu biraz canımı sıkıyor. Hafta sonu olması sebebiyle itopya’ya telefonla ulaşma imkanı yok yalnızc mail olarak fark ettiğim anda başvuruda bulundum. Bu konuda da yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim
Sorun yok göndermeden önce test edip gönderiyolar

Top Bottom