Neler Yeni

3070ti sinerji bilgisayar alınır mı?

Dušan Tadić

80+ Silver
Hocam güç kaynağını yükseltecek bütçemde yok kıtı kıtına yetiyor.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Riski nedir güç kaynağının? Önerilen bu olduğu için güç kaynağından kaynaklı sıkıntı çıkarsa garanti karşılamaz mı?
hocam garanti sadece 2 yıl, bu sistem sizi rahat 7-8 yıl götürür

mm33

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
406
İsim
Mert Otacı
Anakart FPS farkı yaratmaz. Üzerine takılan bileşenler değişirse FPS farkı oluşur.
Atıyorum bir anakart maksimum 3600 MHz RAM destekliyordur, diğeri 4000 MHz ise ve 4000 MHz RAM takılırsa bu fark görülür. Yoksa her ikisine de 3600 MHz RAM takarsan hiç bir fark göremezsin.

Konu sahibinin alacağı sistemde işlemcisi 5600X iken ve yeni PC de alacağına göre B550 anakart alması çok daha mantıklı olur. Sıvı soğutmayı da en azından 240mm olanı seçmeniz halinde işlemcinin OC performansı epey fark yapar.
Benim demek istediğim de o zaten arkadaş 5XXXX serisi işlemcilerin b450 anakartta b550 anakart'ta çalıştığı performansı vermeyeceğini söylemiş o yüzden o örneği verdim alakası yok diye.

SaygıZorDeğildir

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,227
İsim
Göksel Sert
bence pahalı ve sistemde eksikler olduğunu düşünüyorum:
1- bu seviyede bi sistemde 32 gb ram kullanılmalı
2- bu sisteme b550 yakışırdı
3- EN ÖNEMLİ: bu kadar para verip alınan sistemde bronze güç kaynağı risk
1. madde tamamen hangi amaçla bilgisayar kullandığına bağlıdır. Oyun içinse tüm oyunlara 16 GB yetmekte ve ileride ilave de yapılabilir.
2. madde doğru.
3. madde beni hayret ve şaşkınlığa itti. Güç kaynağının bronze olması (yani sertifika farkı duvardan çekeceği güç farkını yaratır) ile
PSU kalitesinin bambaşka şeyler olduğunun farkında olalım lütfen. Bronze güç kaynağı demek, risk demek değildir. Kaliteli bir PSU mu, yeterli korumaları mevcut mu, bunlara bakarsak daha makul olur. Daha kalitesiz bir PSU'da GOLD yazıyor diye daha mı iyi sanıyorsunuz?

BenRoboTdeğilİm

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,326
İsim
BenRoboTdeğilİm
Alınır

Dušan Tadić

80+ Silver
PSU kalitesinin bambaşka şeyler olduğunun farkında olalım lütfen. Bronze güç kaynağı demek, risk demek değildir. Kaliteli bir PSU mu, yeterli korumaları mevcut mu, bunlara bakarsak daha makul olur. Daha kalitesiz bir PSU'da GOLD yazıyor diye daha mı iyi sanıyorsunuz?
onu kastedmedim ama aynı marka 2 psu dan biri bronze biri plat ise hangisini tercih ederdin?
bide böyle düşün :)

SaygıZorDeğildir

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,227
İsim
Göksel Sert
onu kastedmedim ama aynı marka 2 psu dan biri bronze biri plat ise hangisini tercih ederdin?
bide böyle düşün :)
Tabii ki platinium daha iyi, elektrik tasarrufu daha fazla olur. Faturaya ne kadar yansır araştırmadım ama uzun vadede her türlü avantaj sağlar.
Parça ve koruma kalitesini incelemedim bilmiyorum farkları olabilir. Ancak bronze olan da bir risk teşkil etmez (arasındaki farkları bence tam anlatmak lazım). Sertifikaları enerji verimliliğine göre veriyorlar. Koruma ve parça kalitesine göre değil.
Aşırı yüksek voltajda (elektrik dalgalanmalarında) platinium olan bile bir ihtimal bozulabilir.

Benim PSU imzamda yazıyor (linkteki PSU'dan daha kötü) ve voltaj dalgalanmasında bile sorun olmadı. Elektrik kesintisi, dalgalanma ve yüksek voltaj riski olan bölgede oturduğum için online UPS aldım. Malum bilgisayarlar giderek pahalanıyor ve yanmasını istemem, o yüzden UPS şarttı bana. Elektrik dalgalanması ve yüksek voltaj riski az olan yerde bile olabilir her an. Önlem iyidir. İlla bir önlem alınacaksa 'Online UPS' tavsiye ederim.

Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,043,733
Üyeler
165,581
Son üye
mahsumex7
Top Bottom