Neler Yeni

30K oyun için laptop önerisi?

Furkan Karagülle

80+ Platinum
En İyi Cevap
4
Dahası  
Reaksiyon skoru
18,040
İsim
Furkan Karagülle
İlgilendiği Kategoriler
Bilim ve Teknoloji
Instagram
_furkan.krgl_

arda_akel1903

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
295
İsim
Arda Akel
Problemi neydi?
Derken? Problemi yok ki? Tıkır tıkır çalışıyor.
Haaa, Nitronun mu? O ara GTX 1650 ile i5-500 kullanıyordum. Sık sık takılıyor, kendini kapatıyordu.
Kaç kere format attırdım ama yine bana mısın demedi, çalışmadı. Bende dedim boş ver. Para biriktireyim, güzel güçlü bir laptop alayım dedim.
Genel olarak Nitrolarda sıkıntı var. Ne kadar Asus sevsem de (Aspire serisini de kullanmıştım) Nitro benim sevdamı paramparça etmişti :D

DerratiX

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,535
İsim
Eren
İlgilendiği Kategoriler
karışık
Instagram
@sshintori
Steam
shiori
Discord
poxy_
Derken? Problemi yok ki? Tıkır tıkır çalışıyor.
Haaa, Nitronun mu? O ara GTX 1650 ile i5-500 kullanıyordum. Sık sık takılıyor, kendini kapatıyordu.
Kaç kere format attırdım ama yine bana mısın demedi, çalışmadı. Bende dedim boş ver. Para biriktireyim, güzel güçlü bir laptop alayım dedim.
Genel olarak Nitrolarda sıkıntı var. Ne kadar Asus sevsem de (Aspire serisini de kullanmıştım) Nitro benim sevdamı paramparça etmişti :D
Ben nitrodan bahsetmiştim hocam.

Eski nesil nitrolar cidden problemli evet. Ama 11. nesilden sonraki nitrolar iyi çalışıyorlar. 10. nesil nitrolarda meh denilebilir onlarda iyi değiller. Nasıl Tuf serisi 10. nesilde patlayıp, şuanda alınabilir düzeydeyse Nitroda öyle.

Önyargılı yaklaşmamak lazım. Şuanki nitrolar gerçekten performans ve kalite olarak iyiler.

arda_akel1903

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
295
İsim
Arda Akel
Ben nitrodan bahsetmiştim hocam.

Eski nesil nitrolar cidden problemli evet. Ama 11. nesilden sonraki nitrolar iyi çalışıyorlar. 10. nesil nitrolarda meh denilebilir onlarda iyi değiller. Nasıl Tuf serisi 10. nesilde patlayıp, şuanda alınabilir düzeydeyse Nitroda öyle.

Önyargılı yaklaşmamak lazım. Şuanki nitrolar gerçekten performans ve kalite olarak iyiler.
O zaman bilemeyeceğim çünkü benim Nitro'm başıma belaydı... :D

RYTEX61

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
13
İsim
Ahmet
Çıkabilirse
En iyi tercihlerden biri olacaktır
hocam ekran kartı kaç w birde mux u varmıdır acaba?
Mesaj otomatik birleştirildi:

benimde aklımda bu model var çünkü

HmzaY

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,313
İsim
Hamza Y
İlgilendiği Kategoriler
Little Bit Everything

Kormts

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
732
İsim
Yunus
Benim kullandığım cihaz. 5-6 aydır tıkır tıkır çalışıyor. Neredeyse 1 yıl oldu ama hala kedi gibi mırlıyor.
Biraz uzun ama gerçekten KALPTEN VE GERÇEK DENEYİMLERE DAYALI yazdım. Okumaya zaman ayırırsan yararına olur bence. :)

Yok elleri yakıyormuş malzemesi, yok donunamazmışsın, yok fazla ısınmaymış, lagada lugaymış...
Yok öyle şeyler. Yani açık konuşayım ki, BEN KAÇ AYDIR ÖYLE SORUNLARLA KARŞILAŞMADIM.
Harbiden diyorum bak. Sadece laptopu övmüyorum. Ciddi ciddi sana şu ana kadar ki durumunu anlatayım canım kardeşim.

Isınma problemi yaşamıyorum. Fanları da harika (ve tabii soğutma ve/veya performans ayarı çeker, fanları açarsan yüksek çıkıyor sesi) ama şöyle bir atısı var, sıcak havayı bir kaç dakika da hemen atıveriyor. Oyun performansı da harika. OMEN Gaming Hub'da performansını ayarlayıp saatlerce oyun oynuyorum, MAX 60'lara, 70'lere çıkıyor (doğal olarak tabii :D ) ama 30 dakika, taş çatlasın 1 saatliğine maksimum fan hızını (gücünü) açıyorum, yine 30'lara, 40'lara düşüyor sonra bir dizi, film derken 1 saat sonra oyuna devam ediyorum.

3060'ın ve i5-12500H'ın performansı da harika. Kafanda sakın ''i5 neymiş lan, i7 bulurum'' düşüncesi oluşmasın. Sana sunacağım bu laptopta, önceki nesilden, (tabiri caizse monster'ın bile elinden yıllarca düşüremediği!!) i7-11800H'den %15 ila %20 arası daha güçlü, 12ci nesil bir işlemci var (kullanıma göre değişiyor tabii. Benim açımdan hiç bir performans düşüşü yaşamadım açıkçası) ve 3060'ın ''ağırlığını'' iyi taşıyor.

8GB RAM var evet ama arttırılmaya açık sistemi. Benim şu an daha çok üni işine yaradığı için artırmadım RAM ve SSDsini ama 16 GB'a 1TB falan yapabilirsen bence şahane bir makine olur. Yeme de yanında yat moduna girer, oyundan oyuna atlarsın.

Son bir şey daha, minicik bir tavsiye daha, fanlar sonuna kadar açıkken oyun oynama. Bırak makine kendi halletsin. 2 ila 3 buçuk saat kendisi idare ediyor, sonra fanlarını kendisi biraz daha arttırıyor. Arttırdığı zaman sen de (alırsan) OMEN Gaming Hub dan açar, benim gibi 1 saat soğutur öyle devam edersin. Benim yöntemim bu ve şu ana kadar gayet sağlıklı gitti.

Şimdiden hayırlı olsun.
Mesaj otomatik birleştirildi:

nitro çöp. kullandım.

Öncelikle nitro çöp falan değil gayette f/p cihaz kendisi (Eksileri var kabul ediyorum ama çöp denilemez)

Artiyeten bu bütçeye Victus da alınmaz alt seri.

Bu bütçede Rog, Legion, Omen vs tercih edilmeli.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,031,472
Üyeler
163,502
Son üye
galo
Top Bottom