31 Mart Yerel Seçim Analizi BBC [ Sandıkta Mesaj Verildi ]

The Semih

80+ Gold
Reaksiyon skoru
3,882
1712013636061.png

Seçim analizcilerinin dediğine göre 31 mart seçimlerinde AKP ye seçmeni tarafından mesaj verildiği düşünülüyor, Tüm dünyaya güç gösterisi yapıp gariban halkını unutan AKP ye tokatı vurdular, Yerel seçimler genelde umursanmaz ve halk sandıkta konuşur yaşınız büyükse zaten bunları biliyosunuz.

Şimdi önümüzde 5 yıl var, Dün balkon konuşmasında Cumhurbaşkanı halkımızın mesajını dikkate alacağız dedi bakalım ne kadar dikkate alacak çok merak ediyorum, bu ülkenin gidişatı durmazsa arkadaşlar halk 2028 te AKP yi devirecek şimdiden söylendi.

Seçime %76 katılım olmuş ve AKP nin aldığı oy sayısı 16 milyon 339 bin... 2023 Seçiminde aldığı oy sayısı 27 milyon.

Sosyal medyada gördüğüme göre büyük bir kesim HDP olmadan da AKP yi yenebiliyormuşuz demekki felan demiş bu tamamen siyasetten anlamayan insanın yorumudur, AKP yi 6 lı masa bile deviremedi. 17 milyon oylamı devirecen. AKP yi sadece kendi seçmeni indirebilir bunu unutmayın.

22 yıldır iktidarda tutan halkın 8 aydamı karar değiştirceğini düşünüyorsunuz cidden böyle düşünen varsa siyaseti bıraksın. Bu seçimdeki en büyük başarı Fatih Erbanının adam ilk seçiminde en büyük 3. Parti oldu ve en güçlü sağcı muhalefet olacak.

Erbakan CHP den daha güçlü muhalefet olacak çünkü Seçmen asla solcuya oy vermez ama Sağcı muhalefete verir.

Kendini 22 yıldır tekel görüyordu fakat şimdi bir ayağını çukura soktular bu önümüzde 5 sene süre verildi eğer hala bu yoldan giderse 2028 de Erbakan ile Özgürü izleyeceğiz.

Bu arada bana katılmayabilirsiniz herkesin düşüncesi uyuşmayabilir saygı duyarım.

Benim yakın gelecekteki siyaset ile ilgili görüşüm artık olay 2 ye inecek

Milliyetçilik,islamiyetçilik,Kemalistlik vs gibi fikirler kesinlikle direk kabul edilmeyecek ve edilmiyor yani insanlar kısa bir süre sonra kendini bu isimlerle tanımlamayacak ve kendini bunlarla tanımlayan partilerin ise bir karşılığı olmayacak

İnsanların dikkat ettiği şey herkes özgürdür istediğini yapar noktasına evriliyor lâkin burda 2 tür özgürlük var
1) nefsin özgürlüğü ve her istediğini yapması
2)aklın,kalbin,ruhun özgürlüğü

Siyaset de bu 2 tür özgürlük etrafında toplanacağını düşünüyorum nefsin özgürlüğü tarafında en büyük aday CHP olarak gözüküyor hatta o olacak

2.şık özgürlük için ise henüz bir parti favori konumda değil hatta yakınlaşan parti de yok buna benim nazarımda ,
yeniden refah ın hiç imkanı yok bana kalırsa, akparti de aday değil

Belki de parti şeklinde dahi olmayabilir bu 2 seçenek ama emin olduğum bir şey varki kısa sürede iş bu yöne evrilecek ve de taklidi milliyetçilik ,islamiyetçilik, atatürkçülük vs gibi fikirleri kimse de karşılığı kalmayacak bunların temsil ettiği güzel şeylerin ruhu ve hakikati 2.şık tarafta toplanıcak

Seksenlerdeki 46lık gibi oldu:)

Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,095,785
Üyeler
174,241
Son üye
Sercan3579
Geri