Asus alırsan malzeme kalitesi en üst seviye olacak, DDR5 ramlerde dual channel o kadar fark etmiyor. Yapısı gereği dual gibi çalışıyor. Ayrıca ekstaradan eklemek hiç zor değil. 300Hz sadece oyunda değil günlük kullanımda da kaliteyi artıran bir şey, yazıları kaydırırken vs vs gözü yormuyor.
işlemci konusunda bende intel tercih ederdim. Ama acerin ekranı ve malzeme kalitesi de kötü. Yani fiyatları arasında 3-4k olsa acer kesinlikle al derdim ama aynı fiyata asus daha iyi bence.
Yani ben pc alırken şöyle düşünüyorum her zaman. %20 oyun %80 içerik tüketeceğim. O yüzden klavye ve ekran çok iyi olmalı. Sonra oyun performansı için ekran kartına bakarım, sonra ihtiyacımı karşılayacak minimum 12 çekirdek işlemci. Sonra diğer özellikler vs vs.
Yanlış anlaşılmasın acer fanboyu değilim veya asusu kötülemiyorum zaten halihazırda 8 senedir asus kullanıcısıyım. Öyle ki bilgisayarımı sevdiğim için değiştirmektense ssd takviyesi yapmıştım 2 sene önce ancak 5.nesil u serisi intel işlemci artık yetmiyor özellikle u serisi olması dolayısıyla. Oynadığım oyunlar için(csgo,ets2,gta5) bütün sistemler bana fazlasyla zaten yetecektir ama ben geleceğe yönelik olmasını istiyorum. Intel konusunda da hassasım AMD başarılı olması bir yana intel kadar süreklilik gösterebilecek mi emin değilim. Zaten acer aldığım takdirde bir 16gb ram daha alıp dual channel 32gb yapacağım. Şimdilik çok net bir performans yok ddr4 ile ddr5 arasında zaten