MematiBaş🚬
80+ Gold
- En İyi Cevap
- 1
Dahası
32 bile fazla 32 al geç.RTX 3060 TI Ryzen 5 5600X
32 bile fazla 32 al geç.RTX 3060 TI Ryzen 5 5600X
16 gb üstü ram kullanan kaç tane oyun var merak ettimGünümüzde 16 artık limit yani giriş seviye bile sayılmıyor. Globalde pc ram standardı 32gb bu normal bir kullanıcının ihtiyacı. Bizde hala 16gb lüks olarak görülüyor.. Bütçe dahilinde, sisteminiz sağlamsa uzun vade için mantıklı.
Çok sağolun hocamO sisteme 16 GB yeter, biraz daha üst seviye bir sistem olsa 32 GB olmalı diyebilirdim ama.
Sağolun hocam32 bile fazla 32 al geç.
ben lafımı geri alıyorum 32 alma 16 ama 3600 mhz cl 16 bir ram seç. Zaten şu anda 16 ram kullanan oyun yok. 5 sene sonra zaten ddr5 e geçersin ozaman kadar boşuna 16 lık bir yük daha taşıma sistemde . 32 yapma yani 16 ama iyi bir ram al düşük gecikmeli ve 3600 mhzSağolun hocam
Siz sadece oyun tarafından bakıyorsunuz ben dünya standartlarından konuyu ele aldım. 3060ti sistem için 16gb yeter.(yapılan işlere göre de değişir). Tekrar okuyun pc sağlamsa diye ekledim.16 gb üstü ram kullanan kaç tane oyun var merak ettim
Yavaş yavaş 32GB ram standart olmaya başlayacak, özellikle de DDR5 ile beraber.Siz sadece oyun tarafından bakıyorsunuz ben dünya standartlarından konuyu ele aldım. 3060ti sistem için 16gb yeter.(yapılan işlere göre de değişir). Tekrar okuyun pc sağlamsa diye ekledim.
Oyun için 16 bile yeterliMantıklımı oyun için
Anakartında 4 adet RAM slotu varsa 2X8GB şeklinde 16GB RAM alsan yeter. Artan parayı ekran kartına işlemciye falan yatır. Diyelim 16GB yetmemeye başladı bir indirim döneminde 2X8GB daha alıp takarsın oldu sana 32GB. Fazlası da oyun için çok gereksiz kaçar zaten.İlerleyen zamanlarda yetermi 5-6 sene sonra o yüzden 32 almayı düşünüyorum
adam da oyun için sormuş zaten sen de bi tekrar okumak isteyebilirsinSiz sadece oyun tarafından bakıyorsunuz ben dünya standartlarından konuyu ele aldım. 3060ti sistem için 16gb yeter.(yapılan işlere göre de değişir). Tekrar okuyun pc sağlamsa diye ekledim.
Hocam video editörlük yapacan sanırsam 64gb ne .dRTX 3060 TI Ryzen 5 5600X
Ne diyon agsghfjkhgsakghjfsGünümüzde 16 artık limit yani giriş seviye bile sayılmıyor. Globalde pc ram standardı 32gb bu normal bir kullanıcının ihtiyacı. Bizde hala 16gb lüks olarak görülüyor.. Bütçe dahilinde, sisteminiz sağlamsa uzun vade için mantıklı.