bu labtop, mobil işlemcisi değil mi?RTX 4090lı i9 13980hx li bir sistem kuracağım ram konusunda 32 yeter mi yoksa 64 mü almalıyım amacım oyun oynamak.
Evet.bu labtop, mobil işlemcisi değil mi?
komik gelecek ama 16 yeterli render almayacaksan. Ha yok almışken bütçeden kaçmayim alayım diyorsan 32 yapabilirsin. Last of us'dan baska 15-20 gb ram kullanan bir oyun görmedim. Genelde maksimum 10-12 gb kullanılır.RTX 4090lı i9 13980hx li bir sistem kuracağım ram konusunda 32 yeter mi yoksa 64 mü almalıyım amacım oyun oynamak.
16gb bile yetersiz gelmeye başlıyor artık 32 de yakışmaz o sisteme 64 alsınkomik gelecek ama 16 yeterli render almayacaksan. Ha yok almışken bütçeden kaçmayim alayım diyorsan 32 yapabilirsin. Last of us'dan baska 15-20 gb ram kullanan bir oyun görmedim. Genelde maksimum 10-12 gb kullanılır.
Bütçe iyi ise 64 ile tüm slotlara yatırım...RTX 4090lı i9 13980hx li bir sistem kuracağım ram konusunda 32 yeter mi yoksa 64 mü almalıyım amacım oyun oynamak.
sistem kuracağım diyince sen, masaüstü gibi ? neyse.Evet
Evet.
rustta 16 civarı mw2 de 16 üstü hogwartsta 18gb ram tüketimi var artık 32 geçmek gerekiyorkomik gelecek ama 16 yeterli render almayacaksan. Ha yok almışken bütçeden kaçmayim alayım diyorsan 32 yapabilirsin. Last of us'dan baska 15-20 gb ram kullanan bir oyun görmedim. Genelde maksimum 10-12 gb kullanılır.
Tabii tercih meselesi alınabilir. Ama demek istediğim 16'da alsa 32'de alsa 64'de alsa kullanılacak olan ram aynı. önümüzdeki 4-5 yıl içerisinde 16gb yeterli olacaktır. Ben bu sistemi uzun vadeli topluyorum diyorsanız orası farklı tabii. 64gb takayım fps uçsun falan gibide düşünmeyin ram kapasitesinin fps'ye doğrudan bir katkısı yok. 16Gb'dan sonra çok bir fps farkı yaratmaz.16gb bile yetersiz gelmeye başlıyor artık 32 de yakışmaz o sisteme 64 alsın
Rust main oyunum bu arada ve şuanda bende 12gb falan kullanıyor. Yüksek ayarlarda oynuyorum. Rustta şikayet ettiğim nokta farklı aslında. Ani render alan bir oyun olduğu için 7000 MB/S okuma yazmanda olsa drop girebiliyor malesef.rustta 16 civarı mw2 de 16 üstü hogwartsta 18gb ram tüketimi var artık 32 geçmek gerekiyor
Haklısınız onu yazarken yanlış yazmışımbu labtop, mobil işlemcisi değil mi?
13900k yazicaktımHaklısınız onu yazarken yanlış yazmışım![]()