Neler Yeni

Çözüldü✓ 3200MHz'lik RAM 1600MHz Çalışıyor

JolTuna

80+
Merhaba arkadaşlar bende Crucial Ballistix 2x8 16GB 3200MHz DDR4 Bellekler var, Afterburner'dan izlemeyi açınca RAM frekansının 1600MHz'e sabit olduğunu gördüm, çözümü nedir? RAM'i alalı 6 ay oldu, dolandırılmamışımdır inşallah.. (Fotoğrafta sağ üstteki MEM kısmına bakın.)
1681794528043.png

mertsut

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
19
İsim
Mert SÜT
Biostan ram hız aşırtma yapman lazım. anakart modelinle beraber youtube'a yazarsan çok rahat yaparsın

Dahası  
Reaksiyon skoru
8
İsim
Selçuk Akın
Yanlış Bilgilendirme
O KULANDIGI RAM GB GÖSTERİYOR MHZ HIZI DEĞİL

Emre_kymk

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,256
İsim
Ali Emre Kaymak
İlgilendiği Kategoriler
bilgisayar, oyun
Instagram
emrekymk_10
Görev yöneticisinde bellek kısmında hız olarak ne yazıyor ?

JolTuna

80+
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
O KULANDIGI RAM GB GÖSTERİYOR MHZ HIZI DEĞİL
Hocam RAM kısmında yazan 16GB üzerinden kaç GB'ının kullanıldığını gösteriyor, ama MEM yazan kısımda RAM'in frekansını gösteriyor.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Görev yöneticisinde bellek kısmında hız olarak ne yazıyor ?
1681796787165.png

3200MHz yazıyor. (2GB'ın donanıma ayrılmasının sebebi APU kullanmam)

Biostan ram hız aşırtma yapman lazım. anakart modelinle beraber youtube'a yazarsan çok rahat yaparsın
Hocam şimdi baktım da MSI Afterburner'da böylee gözüküyor, buradan 1600'ü 3200'e çeksem ne olur? Ayrıca benim aldığım RAM evet 3200MHz gösteriliyordu ama eğer değilse 1600'lük RAM'i 3200MHz'e aşıttırırsam yanar mı ki..
1681796865726.png

Emre_kymk

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,256
İsim
Ali Emre Kaymak
İlgilendiği Kategoriler
bilgisayar, oyun
Instagram
emrekymk_10
Tamam ramleriniz normal frekansta çalışıyor cpu-z uygulamasında olduğu gibi afterburner üzerindeki değeri de 2 ile çarptığınız zaman doğru sonucu alırsınız. cpu-z indirim memory kısmına bakın orada da cl16 1600mhz görünecektir bu değerin 2 katı sizin asıl frekansınızı gösterir. Eskiden windows görev yöneticisinde de bu şekilde 2 ile çarpmanız gerekiyordu lakin son sürümlerde bu düzeltildi ve normal değer görünüyor bu yüzden farklı çıkıyor. Sisteminizde sorun yok frekanslar doğru

Dahası  
Reaksiyon skoru
12,207
İsim
Murat Orhan
Hocam RAM kısmında yazan 16GB üzerinden kaç GB'ının kullanıldığını gösteriyor, ama MEM yazan kısımda RAM'in frekansını gösteriyor.

Alıntıyı görüntüle

Hocam şimdi baktım da MSI Afterburner'da böylee gözüküyor, buradan 1600'ü 3200'e çeksem ne olur? Ayrıca benim aldığım RAM evet 3200MHz gösteriliyordu ama eğer değilse 1600'lük RAM'i 3200MHz'e aşıttırırsam yanar mı ki..Alıntıyı görüntüle
Hocam ram frekansınızın yarısını gösteriyor x2 yapıp gerçek sonucunu bulabilirsiniz.

Emre_kymk

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,256
İsim
Ali Emre Kaymak
İlgilendiği Kategoriler
bilgisayar, oyun
Instagram
emrekymk_10

Alıntıyı görüntüle

Hocam şimdi baktım da MSI Afterburner'da böylee gözüküyor, buradan 1600'ü 3200'e çeksem ne olur? Ayrıca benim aldığım RAM evet 3200MHz gösteriliyordu ama eğer değilse 1600'lük RAM'i 3200MHz'e aşıttırırsam yanar mı ki..Alıntıyı görüntüle
yanmaz ama aynı zamanda da çalışmaz. Çünkü sizin orda çekeyim dediğiniz 3200 mhz değeri aslında 6400mhz anlamına geliyor. Sistem kendine reset atar ve eğer ayarlarını kurcalamadıysanız afterburner yaptığınız ayarı iptal ederek default ayarlarda sistemi çalıştırmaya devam eder.

JolTuna

80+
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Aynı şekilde 1600MHz gözüküyor, DDR'ın anlamı zaten Double ile alakalı bir şeymiş. Yani ikiye katlama mevzusu dediğiniz gibi doğru. Bir an önce RAM'lerim düzgün çalışmıyor sandım, sonra da üstüne keriz gibi dolandırıldım sandım. Hepinize destek vermek amacıyla uğraştığınız için teşekkür ederim.
Tamam ramleriniz normal frekansta çalışıyor cpu-z uygulamasında olduğu gibi afterburner üzerindeki değeri de 2 ile çarptığınız zaman doğru sonucu alırsınız. cpu-z indirim memory kısmına bakın orada da cl16 1600mhz görünecektir bu değerin 2 katı sizin asıl frekansınızı gösterir. Eskiden windows görev yöneticisinde de bu şekilde 2 ile çarpmanız gerekiyordu lakin son sürümlerde bu düzeltildi ve normal değer görünüyor bu yüzden farklı çıkıyor. Sisteminizde sorun yok frekanslar doğru
1681797395576.png

Hepinize teşekkür ederim tekrardan, umarım benim gibi bilmeyenler için bu konu herkese yardımcı olur. Çözüldü olarak işaretliyorum

Ekler

• 1681797368680.png
    1681797368680.png
    24.4 KB · Hit: 24

Emre_kymk

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,256
İsim
Ali Emre Kaymak
İlgilendiği Kategoriler
bilgisayar, oyun
Instagram
emrekymk_10
Aynı şekilde 1600MHz gözüküyor, DDR'ın anlamı zaten Double ile alakalı bir şeymiş. Yani ikiye katlama mevzusu dediğiniz gibi doğru. Bir an önce RAM'lerim düzgün çalışmıyor sandım, sonra da üstüne keriz gibi dolandırıldım sandım. Hepinize destek vermek amacıyla uğraştığınız için teşekkür ederim.

Alıntıyı görüntüle
Rica ederim ne demek. 1600 mhz görünce ben de şaşırdım ilk başta çünkü 1600 dediğimiz hızlar ddr3te kaldı xD cevabımı rapor et bölümü üzerinden en iyi cevap olarak işaretlerseniz ben daha da memnun olurum. Saygılar

JolTuna

80+
Rica ederim ne demek. 1600 mhz görünce ben de şaşırdım ilk başta çünkü 1600 dediğimiz hızlar ddr3te kaldı xD cevabımı rapor et bölümü üzerinden en iyi cevap olarak işaretlerseniz ben daha da memnun olurum. Saygılar
Konuyu en başta "Soru" kategorisinde açmadığım için işaretleyemiyorum sanırım :) Kusura bakma

Emre_kymk

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,256
İsim
Ali Emre Kaymak
İlgilendiği Kategoriler
bilgisayar, oyun
Instagram
emrekymk_10
Hocam birde nacizane şahsi bir tavsiye vereyim uyup uymamak size kalmış bilgisayarınızın bağlantıları düzgün yapıldıysa, havalandırması soğutması düzgün ayarlandıysa sürekli verileri değerleri takip etmekle kafa yormayın. İnanın bana eski bilgisayarımda kendime suç atıyordum bununla ilgili 0 sistem aldım yine kendimi tüm değerlere bakarken buldum ve oynadığım oyunu aslında oynamadığımı fark ettim. İnanın bana odaklanmıyorsunuz oyuna. Bırakın açılışta afterburner çalışmasın bile önemli değil. Şayet anormal bir durum görürseniz donma kasma takılma yavaşlama bilhassa diğer sorunlarda o zaman değerleri kontrol edip sorunun kaynağını bulmaya tabii ki çalışacaksınız ama diğer türlü gerçekten insan durduk yere stress oluyor. Bu makinaları tasarlayan mühendisler de işini biliyor cihazı zarar görmeyecek şekilde ayarlamışlar. Rahat olun salın biraz ve oyunun videonun neyle ilgileniyorsanız onun keyfini çıkarın bilgisayarınız da işini yapsın. Saygılar

JolTuna

80+
Hocam birde nacizane şahsi bir tavsiye vereyim uyup uymamak size kalmış bilgisayarınızın bağlantıları düzgün yapıldıysa, havalandırması soğutması düzgün ayarlandıysa sürekli verileri değerleri takip etmekle kafa yormayın. İnanın bana eski bilgisayarımda kendime suç atıyordum bununla ilgili 0 sistem aldım yine kendimi tüm değerlere bakarken buldum ve oynadığım oyunu aslında oynamadığımı fark ettim. İnanın bana odaklanmıyorsunuz oyuna. Bırakın açılışta afterburner çalışmasın bile önemli değil. Şayet anormal bir durum görürseniz donma kasma takılma yavaşlama bilhassa diğer sorunlarda o zaman değerleri kontrol edip sorunun kaynağını bulmaya tabii ki çalışacaksınız ama diğer türlü gerçekten insan durduk yere stress oluyor. Bu makinaları tasarlayan mühendisler de işini biliyor cihazı zarar görmeyecek şekilde ayarlamışlar. Rahat olun salın biraz ve oyunun videonun neyle ilgileniyorsanız onun keyfini çıkarın bilgisayarınız da işini yapsın. Saygılar
Hahahah, teşekkür ederim tavsiye için. Yok normalde ben de öyle yapmıyorum ama bilgisayarı ilk aldığım vakit yine F1 oynamıştım, uzun zaman sonra aynı oyunu açtığımda oyun gözüme yavaş geldi ve soldaki sayacı göremediğim için Afterburner açayım hem ilk aldığım zamanki dereceleri de karşılaştırmış olurum diye düşündüm ki RAM konusu öyle dikkatimi çekti

Top Bottom