Merhabalar daha önce overclock yapmadım bu konuda bir bilgim yok bilenlerden yardım alarak bi overclock yapmak istiyorum yardımcı olursanız sevinirim.
anakartım gigabyte b450m s2h. CTR Testini suan başlattım sonucunu söylicemAnladığım kadarıyla T6 Ultra soğutucun var.Anakartın ne ?.En önemlisi işlemci CTR testi yaptınız mı ? Silikonunuz hangisi ?
Ryzen masterı da kurun.anakartım gigabyte b450m s2h. CTR Testini suan başlattım sonucunu söylicem
Tamam diagnostic test sonucunu paylaşın.Arkaplanda bir şey çalıştırmanızı tavsiye etmem test sırasındaanakartım gigabyte b450m s2h. CTR Testini suan başlattım sonucunu söylicem
kurdumRyzen masterı da kurun.
Tamam diagnostic test sonucunu paylaşın.Arkaplanda bir şey çalıştırmanızı tavsiye etmem test sırasında![]()
Silver,en azından bronze'dan iyidir.Keşke bir Gold çıksaymış.Genede kötü değil.kurdum
Mesaj otomatik birleştirildi:
ne yapmam gerek şimdiSilver,en azından bronze'dan iyidir.Keşke bir Gold çıksaymış.Genede kötü değil.
Şimdi anlatması biraz güç bir olay,Ben ryzen master üzerinden yapmadım manuel olarak bios ayarlardan yaptım.Burada önemli olan düşük voltaj ile yüksek performans almak.Düşük voltaj=işlemcinin daha az ısınmasına sebep olur.ne yapmam gerek şimdi
3500X eski işlemcim.Ben 4.10 Ghz'nin üstüne çıkmanı tavsiye etmiyorum nolur nolmaz kutunun üstünde yazan maximum frekans hızı bana yetiyorda artıyorda.Fazlasına gerek duymuyorum.Tavsiyem 4.10 ghz yi geçmemen tabi ki karar sana kalmış.Uzun vadede ne olur ne olmaz net konuşamam.Şimdi anlatması biraz güç bir olay,Ben ryzen master üzerinden yapmadım manuel olarak bios ayarlardan yaptım.Burada önemli olan düşük voltaj ile yüksek performans almak.Düşük voltaj=işlemcinin daha az ısınmasına sebep olur.
tamamdır çok teşekkür ederimŞimdi anlatması biraz güç bir olay,Ben ryzen master üzerinden yapmadım manuel olarak bios ayarlardan yaptım.Burada önemli olan düşük voltaj ile yüksek performans almak.Düşük voltaj=işlemcinin daha az ısınmasına sebep olur.
Mesaj otomatik birleştirildi:
3500X eski işlemcim.Ben 4.10 Ghz'nin üstüne çıkmanı tavsiye etmiyorum nolur nolmaz kutunun üstünde yazan maximum frekans hızı bana yetiyorda artıyorda.Fazlasına gerek duymuyorum.Tavsiyem 4.10 ghz yi geçmemen tabi ki karar sana kalmış.Uzun vadede ne olur ne olmaz net konuşamam.
Eğer olayı kavradıysanız,İstediğiniz GHZ ye sabitledikten sonra voltajı tek tek en düşüğünü bulsaıya kadar denemeniz.Bunun için işlemciyi stress testine sokacaksınız yük altına.tamamdır çok teşekkür ederim