Neler Yeni

3D render için sistem 3090ti+Ryzen 9 7950x +... yardımcı olur musunuz ?

Bengof

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
18
İsim
Okan Fidan
Bütçe
30
1669143782820.png

Bu şekilde bir sistem dizmeyi düşünüyorum sizin gördüğünüz bir sorun ve en çok işlemci ve diğer parçalar hakkında yorumlarınızı merak ediyorum ve sizce bu parçalara alternatif kaliteli veya black friday indirimlerinde düşebilecek parçalar var mıdır ? Bu sistemi 3d render blender, unreal engine, kurgu, vfx işlerim için almayı düşünüyorum öneriniz olur mu lütfen yardımlarınızı bekliyorum. Ekran kartsız 30 bin bütçe

silinenuye785438

80+ Titanium
En İyi Cevap
1
Alıntıyı görüntüle
Bu şekilde bir sistem dizmeyi düşünüyorum sizin gördüğünüz bir sorun ve en çok işlemci ve diğer parçalar hakkında yorumlarınızı merak ediyorum ve sizce bu parçalara alternatif kaliteli veya black friday indirimlerinde düşebilecek parçalar var mıdır ? Bu sistemi 3d render blender, unreal engine, kurgu, vfx işlerim için almayı düşünüyorum öneriniz olur mu lütfen yardımlarınızı bekliyorum. Ekran kartsız 30 bin bütçe
O ram ve anakart o sisteme hakaret gibi olmuş. X serisi bir anakart ve daha kaliteli bir ram seçmeni öneririm.

Bir de PSU çok pahalı olmuş daha ucuza yine kaliteli bir şey bulunabilir.

Bengof

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
18
İsim
Okan Fidan
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
O ram ve anakart o sisteme hakaret gibi olmuş. X serisi bir anakart ve daha kaliteli bir ram seçmeni öneririm.

Bir de PSU çok pahalı olmuş daha ucuza yine kaliteli bir şey bulunabilir.
örnek var mı acaba gönderebileceğiniz ?

silinenuye785438

80+ Titanium
En İyi Cevap
1
örnek var mı acaba gönderebileceğiniz ?
Böyle bir şey iyi olur. 7950XT ucuz bir işlemci değil sonuçta.

Ama bütçe dostu olsun dersen de bu model iş görür sanırım.

Ram olarak ise o sistemin hakkı bence budur:

Ama yine ekonomik olayım derseniz en azından 6000MHz CL34-36 modellerden alın.

Bengof

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
18
İsim
Okan Fidan
Böyle bir şey iyi olur. 7950XT ucuz bir işlemci değil sonuçta.

Ama bütçe dostu olsun dersen de bu model iş görür sanırım.

Ram olarak ise o sistemin hakkı bence budur:

Ama yine ekonomik olayım derseniz en azından 6000MHz CL34-36 modellerden alın.
Teşekkürler parçaları değiştireceğim.
işlemci hakkında ne düşünüyorsunuz bu arada ısısı 95 dereceleri görüyormuş ve garantisi de 95 derece amd sitesinde öyle yazıyor bir tık o kısmı beni endişelendiriyor.

silinenuye785438

80+ Titanium
En İyi Cevap
1
Teşekkürler parçaları değiştireceğim.
işlemci hakkında ne düşünüyorsunuz bu arada ısısı 95 dereceleri görüyormuş ve garantisi de 95 derece amd sitesinde öyle yazıyor bir tık o kısmı beni endişelendiriyor.
Vatanda iyi indirim varmış bu arada şimdi fark ettim bazı modeller akakçeden 500-1000TL ucuza geliyor.

Örneğin:

İşlemci konusunda ise kesinlikle iyi soğutman gerek, yine de ısınacaktır tabi ama bundan kaçışın yok şuan güçlü tüm işlemciler yükte ısınıyor. TDP limiti koyarak ısıyı dengede tutabilirsiniz ama öyle de biraz performans kaybın olur.

Bengof

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
18
İsim
Okan Fidan
Vatanda iyi indirim varmış bu arada şimdi fark ettim bazı modeller akakçeden 500-1000TL ucuza geliyor.

Örneğin:

İşlemci konusunda ise kesinlikle iyi soğutman gerek, yine de ısınacaktır tabi ama bundan kaçışın yok şuan güçlü tüm işlemciler yükte ısınıyor. TDP limiti koyarak ısıyı dengede tutabilirsiniz ama öyle de biraz performans kaybın olur.
Anladım sıvı soğutucu kısmında önerin nedir çünkü iyi bir soğutucuya ihtiyaç var gibi görünüyor. Bu işlemci performansına yakın daha stabil bir işlemci yok mudur ?

Dahası  
Reaksiyon skoru
901
İsim
Onur Uygun
İlgilendiği Kategoriler
PC toplama
Instagram
onur27uygun
Alıntıyı görüntüle
4000 serisinden bir kart olsun

silinenuye785438

80+ Titanium
En İyi Cevap
1
Anladım sıvı soğutucu kısmında önerin nedir çünkü iyi bir soğutucuya ihtiyaç var gibi görünüyor. Bu işlemci performansına yakın daha stabil bir işlemci yok mudur ?
Yok. 13900K desem o daha da beter. O sorunu çözmenin en mantıklı yolu biraz performans kaybını göze alıp 7950X işlemciyi 4.8-5GHz bandında çalıştırmak diye düşünüyorum.

Sıvı soğutmada bildiğim en üst modeller Artic 360mm olanlar ama daha iyileri de vardır araştırmakta fayda var. Bir de termal macun olarak sıvı metal kullan.

Bengof

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
18
İsim
Okan Fidan
4000 serisinden bir kart olsun
bütçem yetmiyor maalesef 4080 almak istemiyorum çünkü vram 12 çok az 3d render için
Mesaj otomatik birleştirildi:

Yok. 13900K desem o daha da beter. O sorunu çözmenin en mantıklı yolu biraz performans kaybını göze alıp 7950X işlemciyi 4.8-5GHz bandında çalıştırmak diye düşünüyorum.

Sıvı soğutmada bildiğim en üst modeller Artic 360mm olanlar ama daha iyileri de vardır araştırmakta fayda var. Bir de termal macun olarak sıvı metal kullan.
Anladım teşekkürler.

Bengof

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
18
İsim
Okan Fidan
12 değil 16GB. Ama amaç oyun değilse sanırım 3090Ti gerçekten daha mantıklı olur. Oyun amaçlı olsa kesinlikle 4080 derim ama.
oyun amaçlı değil kesinlikle 3d işler için şuan bütçe olarak son söylenen parçalar ve işlemci arasında gidip geliyorum ayın 25ini bekleyip artık son noktayı koyup alıcam. Arkadaşların başka ekleyeceği bir durum olursa buradayım bekliyorum yorumları.
Mesaj otomatik birleştirildi:

12 değil 16GB. Ama amaç oyun değilse sanırım 3090Ti gerçekten daha mantıklı olur. Oyun amaçlı olsa kesinlikle 4080 derim ama.
bu arada son gösterdiğin asus prime anakartı alıyorum fiyat 6300 black fridayde daha da düşeceğini düşünmüyorum.

Top Bottom