Neler Yeni

Yardım 3D Yazıcı alınır mı 2. El / Konu ile ilgilenen biri yardımcı olabilir mi ?

Farukteke55

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
330
İsim
Faruk
Bütçe
5000
Arkadaşlar 3d yazıcı alacağım ender 3 v2 yazıcı almayı düşünüyorum sıfırı 7250 -7500 arası
2. El Samsun'da buldum 4.500 e bırakırım dedi.
Benim bilgim yok bu 3d yazıcı hakkında o yüzden kararsız kaldım. Kardeşim için alıyorum 13 yaşında yazın boş boş kalmasın uğraşsın , öğrensin diye alacağım.
2. El alınır mı bilen biri bana yardımcı olursa sevinirim. Satan kişiden çalıştığına dair bı maket yapar mısın dedim ve 2 saatte bı figür yapti yolladi ama pek hoşuma gitmedi işin asli

Ekler

• IMG-20230702-WA0002.jpg
    IMG-20230702-WA0002.jpg
    290.8 KB · Hit: 187

swindler

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
391
İsim
abdulkadir bayram
Arkadaşlar 3d yazıcı alacağım ender 3 v2 yazıcı almayı düşünüyorum sıfırı 7250 -7500 arası
2. El Samsun'da buldum 4.500 e bırakırım dedi.
Benim bilgim yok bu 3d yazıcı hakkında o yüzden kararsız kaldım. Kardeşim için alıyorum 13 yaşında yazın boş boş kalmasın uğraşsın , öğrensin diye alacağım.
2. El alınır mı bilen biri bana yardımcı olursa sevinirim. Satan kişiden çalıştığına dair bı maket yapar mısın dedim ve 2 saatte bı figür yapti yolladi ama pek hoşuma gitmedi işin asli
Benimde hoşuma gitmedi salla

Carlo

80+ Silver
En İyi Cevap
1

swindler

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
391
İsim
abdulkadir bayram
Kardeşim bunlar haliyle kalite kalite olduğu için çıkardıkları figür de ona göre oluyor. İçine sinmediyse hiç alma. Ben bayramdan önce iki tane 3D yazıcıyla yapılmış kontrolcü standı aldım.

Yani şunu çıkaran makine ile 7 bin TL'lik olanı aynı değildir kanımca.
Aslında biraz daha işçilik le alakalı boyama da büyük bir faktör tabii

Carlo

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Aslında biraz daha işçilik le alakalı boyama da büyük bir faktör tabii
Kesinlikle. Fakat almak istenilen 3D yazıcıdan çıkmış en kaliteli ürünü görmek gerekiyor. Bizim kafamızda oluşturduğumuz tasarımı bu makine birebir ya da yakın bir şekilde çıkarabiliyor mu diye.

swindler

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
391
İsim
abdulkadir bayram
Kesinlikle. Fakat almak istenilen 3D yazıcıdan çıkmış en kaliteli ürünü görmek gerekiyor. Bizim kafamızda oluşturduğumuz tasarımı bu makine birebir ya da yakın bir şekilde çıkarabiliyor mu diye.
Ama bunu satan kişi uğraşıp yapar mı işte?

asmarena6

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
509
İsim
Berk Era
Bir 3D printer prosu olarak iş ayarda biter. elimde 30 binlik makinada var. 3 binlik ender 3 te. ayarı yaptıktan sonra 0.1 katmanda baskı farkını kolay kolay anlayamazsın. helede ürünler boyanıyorsa hiç anlayamazsın.

3d yazıcıların pahalılık durumu birazda kullanıcı kaynaklı. hiçbirşeyle uğraşmayım ben ince ayar yapamam koyduğum şeyi sabah düzgün görmek istiyorum diyorsan pahalıya yöneliyor insanlar.

Atıyorum aşşadaki modelimin işaretlediğim kısımlarını dünyanın en pahalı fdm yazıcısınıda alsan kurtulamazsın baskı yönüyle alakalı bir durum. Bundan daha pürüzssüz yüzey istiyorsan SLA yazıcı bakacaksın zaten.

falan filan. ama ben yazıcıyı ikinci el önermem sıfır olsun düşük model olsun. helede ticari amaç yoksa.

Ekler

• xxx.PNG
    xxx.PNG
    1.7 MB · Hit: 131
Top Bottom