Neler Yeni

3d yazıcıda figür bastırmak ne kadara gelir?

Sirius Blackw

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,579
İsim
Patiayak
Discord
LAOZİN#0758
Ben 3d printer hizmeti veren herhangi bir yerde Gandalf figürü bastırmak istiyorum.Fakat fiyatlardır,modellerdir falan hiç bir bilgim yok.Biraz bilgilendirirmisiniz?3d modeli nerde nasıl bulurum.Modelin ayaklarını falan hareket etmesini istiyorum.En önemlisi bu modeli ne kadara bastırırım?Fiyat neye göre şekilleniyor?Yardım edeceklere şimdiden teşekkürler.Bu okul yılı forumda pek fazla takılayamayacağım malasef.Oysaki Lotr ve hp hakkında makaleler yazacaktım..

nightfall

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
169
İsim
Kasım Can
Hocam fiyatları çoğu yerde gram başına hesap ediliyor. En son birkaç ay önce bakmıştım, 75 kuruştu diye hatırlıyorum.

Modelleri internette İngilizce aratıp ücretsiz olarak bulabilirsiniz ama genelde baskı işi yapan yerlerde bu tarz figür siparişleri alındığı için istediğiniz tarzda bir şeyler de olabilir, öncesinde sorabilirsiniz. Sketchfab adında bir site var orada da modeller oluyor.

Modelin hareketli olması kullanılan parçaların modeli programda hazırlanırken ayarlanıyor. Meselâ bir somun ile onun vidasını baskıya aldığınızı düşünün, bunlar birbirine uyumlu olduğu için demir somunlar gibi işlevli olur. Bu da onun gibi, modelin hareketli olmasını istediğiniz kısımları program (örneğin Blender) üzerinden ona göre modelliyorlar, çıkıntılar ve saire oluşturuluyor.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,052,160
Üyeler
167,067
Son üye
Kringo
Top Bottom