Manyetik klavye RGB, 8K Hz fare olayı gibi değil. Gerçekten hem oyun hem yazımda konfor ve avantaj sağlıyor.
İlk olarak manyetik switchlerde tel olmuyor, mıknatıs ile iletişim kuruyor. Bu düz mekaniklerdeki gibi çift basma sorunları yaşama ihtimalini çok düşürüyor. Tel olmadığından basım ömürleri de daha uzun oluyor. En giriş seviyesi ucuz manyetiklerde bile 100 milyon basım ömrü var. Ayrıca Gaminggen, Wraith gibi siteler bol bol farklı çeşit yedek manyetik switch satıyor. Switchler bozulunca veya sıkılınca, çok da para vermeden klavyeyi tamamen farklı bir şeye çevirebilirsiniz.
Manyetik klavyelerde basım süresini ayarlayabiliyorsunuz. Atıyorum kelimeleri 0.8 yaptınız, Enter, shift, fonksiyon tuşlarını 1.5 yaptınız diyelim. Yazı yazarken dokunduğunuz gibi algıladığından, klavyeye uyguladığınız kuvvet azalıyor. Bu da uzun kullanımda yaşanacak el ağrılarını hafifletiyor. Oyunlarda keza daha iyi a-d yapmanızı falan sağlıyor. RT, Snap tap gibi şeyleri hiç kullanmadım, o kadar rekabetçi oynayan değilim. O konularda inceleme videolarına falan bakın.
Kısaca daha uzun ömürlü ve konforlu ürünler. RGB ekipman veya 8K Hz fare gibi bakmamak lazım. Bu arada farelerin de hakkını yemeyeyim, Hz muhabbeti hariç MCU, sensör, switch ve tekerlerk kaliteleri iyi ürünler ₺3500 falan başlıyor. Yani orada yüksek Hz almıyorsunuz yine uzun ömürlü ve kaliteli bir ürün alıyorsunuz. Sensör farklarını da ucuz bir fareden geçince net anlıyorsunuz. Fareyi hızlıca 180 çevirince titreme, sapmama olmaması veya aniden duraklatınca kusursuz durması gibi şeyler. Keza MCU kalitesine göre tükettiği şar vb. de azaldığından, içerisindeki 300-400 MAh'lık pillerin 1 hafta kadar şarj etmeden gitmesi sağlanıyor. Kaliteli switchler basım ömrünü uzatıyor, TTC Gold seviyesindek itekerlekler toz vb. girince takılma sorunlarına karşı korumalı olduğu gibi, gıcırtı vb. sorunlar yaşanmıyor. Ayrıca tekerlek ve yan tuşlarda da switch kullandıklarından yine basım ömürleri yüksek oluyor.
Sözün özü ben W75 öneriyorum.
Wraith ürünlerinde iade politikası: Wraith markalı ürünlerde 30 gün içerisinde iade hakkı bulunur. Bu ürün grubunda iade koşulları ile ilgili daha fazla bilgi almak için iade politikamıza göz atabilirsiniz. Ürün garantisi: Ürün 2 sene boyunca garanti kapsamındadır. Kullanıcı hatasından...
wraithesports.com
Daha uygun bir şey aranıyorsa GameRaider K1 HE (Gaminggen ürettirdiği) iyi ürün.