ilk defa duyuyorum hocam omix markasını
Babama aldım, 4 - 128 olanını. Aslında 4 gerçek ram, 4 gb sanal ram var. Yani 8 GB mış gibi davranıyor. Cihaz ekranı 90 hz olduğu için gayet akıcı. İşlemci de gündelik işler için gayet iyi. Bu fiyata gm 22 plus veya omix x600 alınır. Bizde ikisi de var, gm az farkla daha seri çalışıyor, ara yüzü sanki daha hafif. Omix biraz hantal. Ancak ekran olarak omix daha kaliteli. Güncelleme anlamında omix, bir arayüz güncellemesi ve güvenlik güncellemesi aldı, gm 22 plus sadece güvenlik güncellemesi aldı.
Uygulama açılış hızında gm daha iyi. Her iki cihazda aynı anda subway surfers açtım, gm daha önde uygulamaya girdi. Omix ise sonradan girmesine rağmen daha önce yükleme ekranına geldi. Ancak genel anlamda gm, omixden daha hızlı uygulama açılışında.
Kamera olarak gm daha iyi. Ancak şunu söyleyeyim, gm daha parlak renkler veriyor, sanki fotoğraflara filtre uyguluyor gibi. Omix daha doğal çekiyor. Onda 4 kamera var. Dolayısıyla derinlik ve bokeh efektinde daha iyi. Her iki cihazda tatmin edici bir performans veriyor ama ben gmi daha çok beğendim.
Kasa kalitesi olarak omix metal kasaya sahip olduğu için daha iyi his veriyor. Ayrıca omix widevine l1 destekliyor, yani netflix de ful HD açabilirsiniz.
Youtubeda omix 2160p video çözünürlüğünde takılıyor, gm 1080p den yukarısını görmüyor ayarlarda.
Sonuçta ben omix alırdım.