Neler Yeni

4-5 saatlik uyku ile nasıl hayatta kalabilirim

Sheader

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,188
İsim
Mustafa Enes Bulut
Sınava bir kaç ay kaldığı için az uyuyup geceleri de çalışıyorum ama öteki gün bir tık uykusuzluk çekiyorum bunu önlemek için ne yapabilirim takviye edici gıdalar şu Pharmaton falan mı kullanmaliyim ne yapmalıyım veya?

diekatze

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
579
İsim
Kerem Uyar
Sınava bir kaç ay kaldığı için az uyuyup geceleri de çalışıyorum ama öteki gün bir tık uykusuzluk çekiyorum bunu önlemek için ne yapabilirim takviye edici gıdalar şu Pharmaton falan mı kullanmaliyim ne yapmalıyım veya?
Böyle yaparak verim alamazsın uykunu alıp zihnin verimliliğini tam kullanarak çalışmalısın.

OldSix

80+
Takviye edici gıdalar sadece geçici bir süreliktir, sana tavsiyem eğer alabiliyorsan biraz daha uyku al yoksa vücuda çok zararı var.

LaketrooS

80+ Silver
YORULMADIM DESEM İNANICAK MISIN?

Yılan Serdar 3T

80+ Gold
En İyi Cevap
2
Öncelikle 90'ar dakika olarak uykunuzu hesaplayıp kalkma sürenizi hesaplayın. 12'de yatıyorsanız 90*4 sabah 4.5'da kalkmalısınız. Nedeni ise uyku 90'ar dakikalık döngülerle oluşur. Uyuduğunuz yerde hiç bir ışık kaynağı gibi şeyler olmamalı, saat 22:30'da yatmalısınız çünkü o saatlerde melatonin salınımı artacağı için uyku kaliteniz de artacaktır. 4.5 saat uyuduktan sonra kahvuyku olarak isimlendirilen 30 dakikalık uyku şeklini yapın. (Kahvuyku kahvenizi hızlıca içip içtikten sonra 30 dakikalık uykuya dalmaktır, daha fazla uyursanız uykunuzu 1.5 saatlik uykuya tamamlayın)

cevikyusuf

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
425
İsim
Çevik
Kafein hapı kullanıyorum üstüne Nescafe Gold kalp krizinden ölmez isem sınav sabahı sorun yok

İbrahim_Talha

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,953
İsim
İbrahim Talha DEMİR
Verimin düşüyorsa az uyumak mantıksız. Bence günlük min 6 max 6.45 saat uyu.

shotpoter

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,237
İsim
Taha Efe
Kafein hapı kullanıyorum üstüne Nescafe Gold kalp krizinden ölmez isem sınav sabahı sorun yok
Gold en hafif Kahve Türüdür. Bir Press Alıp daha iyi kahve demliyebilir yada Cold Brew yapabilirsiniz Pressiz ben sınav sabahı yapıp içmiştim insanı açıyor

Samet38

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,033
İsim
Samet Samet
22.00-02.00 da uyumak insanı daha fazla dinlendiriyor diye söylemler var bazı arkadaşlarım da denedi öyle diyorlar psikolojik olarak mı yoksa gerçekten öyle mi bilmiyorum, deneyebilirsin.

f0ze

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,953
İsim
Yasin
Sınava hazırlık için 6 saat uyuman lazım ki çalıştıkların aklında kalsın. 4 saat uykuyla verimli çalışmayı bırak yanlış şekilde çalışırsan hataların artabilir. Min 6 saat uyuman gerekiyor. Karar sizindir.

ExploiT

80+ Bronze
Öğrenmeyi kolaylaştırmak için düzenli ve yeterli uyku şart. Önemini anlamak için videoyu izlemeni tavsiye ederim.

nifak

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
473
İsim
Eren
Uyu kardeşim.

Top Bottom