8'den 16'ya geçerken bile çok fark oluyor. Fps min 2 kat artarMerhaba arkadaşlar, başlıkta da belirttiğim gibi birimimi 4'ten 16'ya çıkartmak istiyorum sizce lol gibi bir oyunda kaç FPS daha artar ?
(Apu sistem)
Yeni (8*2)
Eski:1*4 gb
Tek kanal 4GB'dan çift kanal 16GB'a (2 tane 8GB RAM kiti yani) geçtiğinizde gözle görülür ve tatmin eder bir performans artışı sağlarsınız. Gerek oyunlarda, gerek günlük kullanımlarda.Merhaba arkadaşlar, başlıkta da belirttiğim gibi birimimi 4'ten 16'ya çıkartmak istiyorum sizce lol gibi bir oyunda kaç FPS daha artar ?
(Apu sistem)
Yeni (8*2)
Ramin fazlası darboğaz yaratmaz. 5lt'lik şişenin içine 3 lt su koyduğunu düşün. Ama ekran kartı öyle değil. İki tane adamın üst üste çıkıp bir şey almaya çalıştığını düşün. Yukarıdaki (ekran kartı) ne kadar uzun olursa olsun altındaki (işlemci) taşıyamadığı sürece aynı seviyede kalır çünkü üstteki sürekli ağırlaşıyor. Umarım anlatabilmişimdir pek kısa olmadı ama.Çok güzel peki ram in fazla gelme durumu olur mu mesala LoL oynarken kat ve kat yeter bu darboğaz yaratmaz dimi onun dışında ağır uygulamalar ile çalışılan(ünity,unreal engine gibi gibi)?
Sistem APU da işlemci ne? Neye göre yorum yapacağız?Merhaba arkadaşlar, başlıkta da belirttiğim gibi birimimi 4'ten 16'ya çıkartmak istiyorum sizce lol gibi bir oyunda kaç FPS daha artar ?
(Apu sistem)
Yeni (8*2)
Tabii ki çok fark olur.Merhaba arkadaşlar, başlıkta da belirttiğim gibi birimimi 4'ten 16'ya çıkartmak istiyorum sizce lol gibi bir oyunda kaç FPS daha artar ?
(Apu sistem)
Yeni (8*2)
Turbo yok,İ3-4005U(Apu su,Intel HD 4400)
Tek Kanal 4 GB'tan çift Kanal 16 GB'a geçiş yaparsam kaç FPS artar genel olarak
AynenTurbo yok,
1600mhz 8+8 destekliyor işlemci. Laptop anladığım kadarıyla.
2x8 ile 4x4 un 1-2 fps den fazla başka bir yanı yokHocam bellek olarak fazla kanal kullanin mesela 4x4 gibi