Neler Yeni

4 islemci arasinda kaldim!

arda_akel1903

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
318
İsim
Arda Akel
Merhaba selamlar,
Bugun, dort farkli islemci sorusu ile karsinizdayim. Elimizdeki FARKLI segmentteki islemcilere bir bakalim.

Ryzen 7 7800X
Ryzen 7 7800X3D

Ryzen 9 9900X
Ve, Ryzen 9 9800X3D

Bunlarin hakkinda bilgisi olan varsa yesillendirebilir mi beni? Ve, baslangic olsun, ileriye dönük ve upgrade etmeye acik olsun diye,

PALIT 3080 ya da MSI 3090 ile baslayacagim ben de oyuncu yolculuguma (Linç ETMEZSENIZ sevinirim).

Butcem: 45-50 bin.
Istedigim: alabildigim en yuksek seviye de performans ve uyumluluk. AAA oyunlari kolaylikla oynatsin, husrana ugratmasin ve sacma hareketlerde bulunup, sapitmasin bende ki mobile 3060 gibi drop atmasin.

Elovee

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
7
İsim
Elöve Geyik
Hocam öncelikle selamlar

işlemci karşılaştırmanız bana kalırsa bi tık garip olmuş :D
Orta üst segment ile, üst segmenti karşılaştırmışsınız.
Haliyle en ileriye dönüt olanı 9800X3D olacaktır.
Onun haricinde X3D işlemciler Vcache belleği sayesinde oyunlarda daha performanslı oluyor.

arda_akel1903

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
318
İsim
Arda Akel
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Hocam öncelikle selamlar

işlemci karşılaştırmanız bana kalırsa bi tık garip olmuş :D
Orta üst segment ile, üst segmenti karşılaştırmışsınız.
Haliyle en ileriye dönüt olanı 9800X3D olacaktır.
Onun haricinde X3D işlemciler Vcache belleği sayesinde oyunlarda daha performanslı oluyor.
Benim cahillik de bununla ilgili şeyler işte. Sadece dördü de klasmanlarinin en iyisi diye karsilastirayim dedim.

Elovee

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
7
İsim
Elöve Geyik
Benim cahillik de bununla ilgili şeyler işte. Sadece dördü de klasmanlarinin en iyisi diye karsilastirayim dedim.
bütçeniz varsa çok fazlasıyla ileriye dönüt olacak işlemci elbette 9 9900x3d serisidir.
ancak alacağınız karta göre de üst bir işlemci
ama ben ileride 5000 serisine geçerim diyorsanız bütçeniz de elveriyorsa 9900x3d almanız iyi olur.
onun haricinde oyun için kullanacağınız içi X3D işlemciler biçilmiş kaftan
Yüksek ön bellekleri sayesinde oyunlarda diğer işlemcilere nazaran daha yüksek performans gösteriyorlar.
Mesaj otomatik birleştirildi:

hocam az önce kontrol sağladım, şuan Türkiye de 9900X3D fiyat bilgisine ulaşamadım.
Kısaca satan yok tahminimce şuan

LaZz61

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,082
İsim
mehmet ali oğuz
9800x3d bütçe sorunu yoksa oyuncuyum demişsiniz fazla düşünmenize gerek yok. 7800x3d göre daha kararlı stabil

arda_akel1903

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
318
İsim
Arda Akel
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
O zaman R9 9800X3D. :)
Tesekkur ederim.
9800x3d bütçe sorunu yoksa oyuncuyum demişsiniz fazla düşünmenize gerek yok. 7800x3d göre daha kararlı stabil

bütçeniz varsa çok fazlasıyla ileriye dönüt olacak işlemci elbette 9 9900x3d serisidir.
ancak alacağınız karta göre de üst bir işlemci
ama ben ileride 5000 serisine geçerim diyorsanız bütçeniz de elveriyorsa 9900x3d almanız iyi olur.
onun haricinde oyun için kullanacağınız içi X3D işlemciler biçilmiş kaftan
Yüksek ön bellekleri sayesinde oyunlarda diğer işlemcilere nazaran daha yüksek performans gösteriyorlar.

hocam az önce kontrol sağladım, şuan Türkiye de 9900X3D fiyat bilgisine ulaşamadım.
Kısaca satan yok tahminimce şuan
9900X ile 9800X3D (yurt disi) bakacagim o halde.

Top Bottom