Neler Yeni

4050 DDR 5 vs 4060 DDR 4 laptop farkları ve önerilerinizi

Clink.Exe

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Yusuf Erhan BURMAOĞLU
Bütçe
35000
Merhaba
İkisi arasında kaldım ve başka önerilere ihtiyacım var yardımcı olursanız sevinirim
Trendyoldan olması gerekiyor alacağım bilgisayar taksit seçeneğinden dolayı .

Cakrash

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
822
İsim
Musa Topçu
Dahası  
Reaksiyon skoru
10
İsim
Arda Yasan
75w 4060 yaklaşık olarak 140w 4050 performansı veriyor. Gigabyte'in o kasasını burada çoğu kişi önermiyor. Başka modellere bakarsanız daha iyi olur. Trendyol şart koyduğunuz için çok seçenek yok açıkçası. Gigabyte 31500 TL civarı, bütçenizin üst sınırı bu sanırım.

Bir de şu modeli düşünün derim

Clink.Exe

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Yusuf Erhan BURMAOĞLU
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
75w 4060 yaklaşık olarak 140w 4050 performansı veriyor. Gigabyte'in o kasasını burada çoğu kişi önermiyor. Başka modellere bakarsanız daha iyi olur. Trendyol şart koyduğunuz için çok seçenek yok açıkçası. Gigabyte 31500 TL civarı, bütçenizin üst sınırı bu sanırım.

bende biraz önce gördüm evet watt değeri düşükmüş şimdi başka bir cihaz buldum bununla alakalı yorum yaparsanız çok sevirinim
Mesaj otomatik birleştirildi:

yardımların için teşekkür ederim bu cihaz hakkında ne düşünüyorsun ?

endoplazmiketikulum

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
287
İsim
Mahir Cengiz
bende biraz önce gördüm evet watt değeri düşükmüş şimdi başka bir cihaz buldum bununla alakalı yorum yaparsanız çok sevirinim

yardımların için teşekkür ederim bu cihaz hakkında ne düşünüyorsun ?
Acer nitro 5 iyi laptop alınabilir. Asla gigabyte a bulaşma özellikle attığın kasaya sahip gigabytelar bildiğin sobadan farksız. Kışın doğalğaz açmayım diyorsan alınabilir tek başına bütün odayı ısıtır. 4050li laptop alacaksan en iyi tercih bu https://www.hepsiburada.com/asus-tu...144hz-tasinabilir-bilgisayar-p-HBCV000046NLFC ama yok ben 4060 istiyorum diyorsan acer alınabilir. https://www.itopya.com/lenovo-loq-1...ddr6-8gb-115w-156-fhd-ips-144hz-g-sync_u26205 satıcı itopya olmasa kesin bunu al derdim ama satıcı sıkıntı Windows kurduktan sonra iade almıyorlar uğraştırıyorlar taksit seçenekleri iyi değil vs. ama riske girmek istiyorsan alınabilir. Ya da mağazadanda alabilirsin sayfada hangi mağazada mevcut olduğu yazıyor. https://app.hb.biz/ewR9CAKEDQ3K şu hp modelinede bakabilirsin ekranı diğerkiler kadar iyi olmasada başarılı bir laptop. https://www.incehesap.com/lenovo-lo...ferral&utm_campaign=urun-listeleme&v=1.38.1şu loqda alınabilir modellerden aklında bulunsun

Son düzenleme:

Clink.Exe

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Yusuf Erhan BURMAOĞLU
Acer nitro 5 iyi laptop alınabilir. Asla gigabyte a bulaşma özellikle attığın kasaya sahip gigabytelar bildiğin sobadan farksız. Kışın doğalğaz açmayım diyorsan alınabilir tek başına bütün odayı ısıtır. 4050li laptop alacaksan en iyi tercih bu https://www.hepsiburada.com/asus-tu...144hz-tasinabilir-bilgisayar-p-HBCV000046NLFC ama yok ben 4060 istiyorum diyorsan acer alınabilir. https://www.itopya.com/lenovo-loq-1...ddr6-8gb-115w-156-fhd-ips-144hz-g-sync_u26205 satıcı itopya olmasa kesin bunu al derdim ama satıcı sıkıntı Windows kurduktan sonra iade almıyorlar uğraştırıyorlar taksit seçenekleri iyi değil vs. ama riske girmek istiyorsan alınabilir. Ya da mağazadanda alabilirsin sayfada hangi mağazada mevcut olduğu yazıyor. https://app.hb.biz/ewR9CAKEDQ3K şu hp modelinede bakabilirsin ekranı diğerkiler kadar iyi olmasada başarılı bir laptop. https://www.incehesap.com/lenovo-lo...ferral&utm_campaign=urun-listeleme&v=1.38.1şu loqda alınabilir modellerden aklında bulunsun
Hocam cevabın için teşekkür ederim HP victus çok güzel daha öncede kullandım acer bilgisayarın özellikleri ve ekran kartı 140watt olması çok cezbetti

Clink.Exe

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Yusuf Erhan BURMAOĞLU
İkisi de iyi değil

hocam tam olarak hakim olmadığım için sorumu mazur gör ekran kartının watt değeri önemli sanırım birde işlemcide 13.nesil ve 12. nesil arasında çok büyük bir fark olur mu ? acer in ekran kartı 140watt

omerdgn42

80+ Bronze

Şu alev topunu önerip durmayın

hocam tam olarak hakim olmadığım için sorumu mazur gör ekran kartının watt değeri önemli sanırım birde işlemcide 13.nesil ve 12. nesil arasında çok büyük bir fark olur mu ? acer in ekran kartı 140watt
95 watt'tan sonrası hava atmak için üretiliyor. 13. nesil ile 12. nesil arasında da illaki fark var fakat devasa değil tabi.

Claw's

80+ Silver
Ekran kartı ne kadar watt çekerse o kadar performans verir. 45 watt bir ekran kartı maksimum 45 watt çekebileceği için performansı limitli kalır.
Önerdiğim Lenovo'nun işlemcisi, attığın Acer'in işlemcisinden %40 daha güçlü. Acer'e bir 8gb ram daha eklemen lazım.
Ayrıca Lenovo soğutma ve malzeme kalitesi olarak da daha iyi.

Ekler

• Ekran görüntüsü 2024-09-22 134830.png
    Ekran görüntüsü 2024-09-22 134830.png
    60.9 KB · Hit: 23

endoplazmiketikulum

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
287
İsim
Mahir Cengiz
Ekran kartlarında 100watta kadar oyun anlamında performans farkı oluyor geriye kalan 40 watt render vb. işlerde önem kazanıyor. Lenovo ve acerin gpu watt değerleri farklı olabilir oyun anlamında performans farkı olmaz ama renderda hissedersin

Clink.Exe

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Yusuf Erhan BURMAOĞLU
Ekran kartı ne kadar watt çekerse o kadar performans verir. 45 watt bir ekran kartı maksimum 45 watt çekebileceği için performansı limitli kalır.
Önerdiğim Lenovo'nun işlemcisi, attığın Acer'in işlemcisinden %40 daha güçlü. Acer'e bir 8gb ram daha eklemen lazım.
Ayrıca Lenovo soğutma ve malzeme kalitesi olarak da daha iyi.
bilgiler için teşekkür ederim trendyolun kampanyasından faydalanmak için mecbur oradan almak zorundaydım yoksa fiyatları nerdeyse aynı 1-2k fark var o sorun değildi . evet mutlaka ddr5 laptop ram şart 8gb düşük kalıcak önereceğin bir DDR 5 laptop ram i linki varsa paylaşırsan sevinirim

Ekran kartlarında 100watta kadar oyun anlamında performans farkı oluyor geriye kalan 40 watt render vb. işlerde önem kazanıyor. Lenovo ve acerin gpu watt değerleri farklı olabilir oyun anlamında performans farkı olmaz ama renderda hirender

Ekran kartlarında 100watta kadar oyun anlamında performans farkı oluyor geriye kalan 40 watt render vb. işlerde önem kazanıyor. Lenovo ve acerin gpu watt değerleri farklı olabilir oyun anlamında performans farkı olmaz ama renderda hissedersin
işim gereği render alıyorum 3d tasarımlar ve 3d yazıcı dilimleme programlarını çok fazla kullanıyorum bu açıdan benim için çok iyi oldu. teşekkür ederim bilgilendirmeler için

PNSHER

80+ Bronze
İkisi de iyi değil

Ne kadar doğru bilemiyorum ama Lenovo loq serisinde sıkıntılar olduğu söyleniyor. Redditte aniden bozulduğunu söyleyenler var.

Top Bottom