Neler Yeni

40k civarı bütçeye 4070ti vs 7800xt

freust

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
17
İsim
Gökmen Uygur
Merhaba, ben Ocak gibi bir sistem toplamayı planlıyorum İnşallah. 4070ti alacaktım ve 4070ti'a yakın performanslı (Bunu nereden çıkardın diyebilirsiniz izlediğim test videosunda gördüğüm değerler onu söylüyordu.) 7800xt'nin daha ucuz olmasıyla 7800xt'li sistemi seçtim. Hem ilk sistemim olacağından monitör ve klavyeye de biraz para kalır diye düşünüyorum. Sizce hangisi daha iyi? Her noktasıyla önerilerinizi belirtirseniz sevinirim çünkü başka sistem değiştirme gibi bir fırsatım olmayabilir.

Nquyen

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,900
İsim
Selim
Merhaba, ben Ocak gibi bir sistem toplamayı planlıyorum İnşallah. 4070ti alacaktım ve 4070ti'a yakın performanslı (Bunu nereden çıkardın diyebilirsiniz izlediğim test videosunda gördüğüm değerler onu söylüyordu.) 7800xt'nin daha ucuz olmasıyla 7800xt'li sistemi seçtim. Hem ilk sistemim olacağından monitör ve klavyeye de biraz para kalır diye düşünüyorum. Sizce hangisi daha iyi? Her noktasıyla önerilerinizi belirtirseniz sevinirim çünkü başka sistem değiştirme gibi bir fırsatım olmayabilir.
Kafam rahat olması için ben kişisel olarak 4070ti alırdım 👍 şuan rx6700xt kullanıyorum az oc yapsam sistem gidiyor eski ayara çekiyor az MHz filan düşürüp voltajı oynasam sistem Gine gidiyor eee işlemci ısınıyor biraz onu kısayim diyorum bu sefer ekran kartı ne alakaysa sapıtıyor filan filan uğraşamam bunlarla ben 👍 wattman konusunda ise çok nadir ayda 2 3 kere anca yiyorum onun dışında yemedim ha birde hangi driveri yüklesem diye Google de çok geziyorsun onun dışında Türkiye gibi bir yerde gençler parası olmadığı için f/p olarak en iyi ekran kartı ama en az 20k bir ekran kartına para vereceksem asla AMD ekran kartı almam. İşlemci konusunda 60k Lara kadar kesinlikle AMD öneriyorum

freust

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
17
İsim
Gökmen Uygur
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Kafam rahat olması için ben kişisel olarak 4070ti alırdım 👍 şuan rx6700xt kullanıyorum az oc yapsam sistem gidiyor eski ayara çekiyor az MHz filan düşürüp voltajı oynasam sistem Gine gidiyor eee işlemci ısınıyor biraz onu kısayim diyorum bu sefer ekran kartı ne alakaysa sapıtıyor filan filan uğraşamam bunlarla ben 👍 wattman konusunda ise çok nadir ayda 2 3 kere anca yiyorum onun dışında yemedim ha birde hangi driveri yüklesem diye Google de çok geziyorsun onun dışında Türkiye gibi bir yerde gençler parası olmadığı için f/p olarak en iyi ekran kartı ama en az 20k bir ekran kartına para vereceksem asla AMD ekran kartı almam. İşlemci konusunda 60k Lara kadar kesinlikle AMD öneriyorum
Hocam peki ileride AMD'nin bu sıkıntıları düzelmez mi?

Nquyen

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,900
İsim
Selim
Hocam peki ileride AMD'nin bu sıkıntıları düzelmez mi?
Ben bir müşteriyim onlar sorunu çözene kadar ben eziyet çekemem. Amd bu kadar çok iyi olsaydı Steam de top 20 listesinde olurlardı demek ki sorunu çözemiyorlar ya da çözmek istemiyorlar! Hani diyor ya amd başkanı biz bilerek rtx4090 ile rekabet etmiyoruz yoksa daha iyisini yaparız filan filan :D bu kafayla 100 yıl sonra belki steam top 10 listesine girerler.

freust

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
17
İsim
Gökmen Uygur
Ben bir müşteriyim onlar sorunu çözene kadar ben eziyet çekemem. Amd bu kadar çok iyi olsaydı Steam de top 20 listesinde olurlardı demek ki sorunu çözemiyorlar ya da çözmek istemiyorlar! Hani diyor ya amd başkanı biz bilerek rtx4090 ile rekabet etmiyoruz yoksa daha iyisini yaparız filan filan :D bu kafayla 100 yıl sonra belki steam top 10 listesine girerler.
Haklısınız. Ben AMD'nin istese Nvidia kartlarından daha performanslı kartlar yapacağını düşünüyorum ama bence de istemiyorlar. Bu sayede kararımı da vermiş bulunmaktayım. İnşallah 4070ti'li sistemi almayi dusunuyorum.

jezabel

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
nadir
ben de şuan tam olarak bu iki karta yöneldim. bileşenleri kaliteli 4070 ler 42 43k yapıyor. gamegarajda palit 4070ti 7500f 6000mhz 8x2 kingston ve asus prime x670-p anakart(diğer sitelerde a620 ile başlayan anakartlar var) 1 tb gen4 ve okuma hızları 5000 civarında (tam hatırlamıyorum) ssd ve 750 watt kaliteli psu ve güzel bir kasa ile tam olarak 45149 liraya geliyor. Ben oyun için alacağım ancak ileride olur ki ekran kartı fazla gelir veya satıp 5000 serisine geçmek isterim o zaman nvidia tarafı çok fazla değer kaybetmiyor. bir nevi yatırım tarzı da olabilir. diğer türlü 7800xt evet 4070ti gücüne yakın ama satmaya kalktığın zaman daha fazla değer kaybı olur diye düşünüyorum. 7800xt yi özelleştirince aynı özellikleri yapıp sadece ekran kartı farkşı olunca da 41-42k gibi bi fiyat çıkıyor. Ben 4070ti siparişini geçeceğim birazdan.

Nquyen

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,900
İsim
Selim
Haklısınız. Ben AMD'nin istese Nvidia kartlarından daha performanslı kartlar yapacağını düşünüyorum ama bence de istemiyorlar. Bu sayede kararımı da vermiş bulunmaktayım. İnşallah 4070ti'li sistemi almayi dusunuyorum.
İstese de yapamaz hocam :D çünkü biliyor ki yaptıgı zaman Nvida serisiniden bile daha maliyetli olacak çünkü şirket değeri Nvidanin yanına bile yaklaşamıyor :D 4070ti candır hayırlı olsun hocam. biraz daha para koyarım derseniz 4080 de iyidir.

tmww

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
7
İsim
Talha Nazli
Ya beyler sizin su amd driver probleminizi anlamiyorum.7700 xt var bende bir kere bile suruculerle ilgili problem yasamadim.Cok guzel calisiyor.Nasil sizde driver sorunu var anlamiyorum.Benimde az daha param ciksin 7700 xt yi satip 7900 gre bulucam indirimden mumkunse onada bakin derim alicak arkadasa.

freust

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
17
İsim
Gökmen Uygur
İstese de yapamaz hocam :D çünkü biliyor ki yaptıgı zaman Nvida serisiniden bile daha maliyetli olacak çünkü şirket değeri Nvidanin yanına bile yaklaşamıyor :D 4070ti candır hayırlı olsun hocam. biraz daha para koyarım derseniz 4080 de iyidir.
Hocam para olsa şimdi alacağım. Ama para yok karta cektirecegim. Şuan tek korkum ocaktan sonra 50'ye dayanır mı dayanmaz mı...

yolyordam35

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
732
İsim
Celal Smyrna
4070ti 7800xt den bariz iyi karttır. fakat belki 7900gre li sistem bulabilirsiniz o daha iyi olur. veya tek tek toplarız fark etmez.

yolyordam35

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
732
İsim
Celal Smyrna
7900gre rtx 4070 seviyesinde hocam o ekran kartı baya kırpılmış
4070-4070ti arasında ama +4gb vrami olduğundan 4070ti yerine tercihim 7900gre den yana olurdu.

Ekler

• Screenshot_20231210-184237.jpg
    Screenshot_20231210-184237.jpg
    256.4 KB · Hit: 66

jezabel

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
nadir
4070ti 7800xt den bariz iyi karttır. fakat belki 7900gre li sistem bulabilirsiniz o daha iyi olur. veya tek tek toplarız fark etmez.
incehesapta extensive adlı sistemi alacaktım. Sabah müşteri hizmetleri ile görüştüm stok var görünüyor dedi, akşama param gelecekti gelmeden ürün stoğu bitti. o kadar güzel yan ürünlerle birlikte 41k civarına denk geliyordu, kaçırdık sağlık olsun

Top Bottom