BİOS üzerinden XMP açabilirsiniz.z690 asus tuf gaming ve 12400f var ama 3466'da çalışıyor ramlerim sıvı soğutucum vs var ve ramlerimin güçlerini yükseltebilecek biri yardımcı olabilir mi yada gücü arttırabilir miyiz?
buradan bi arkadaş zamanıda yardımcı olmuştu bios ekranından baya bi uğraşmıştı ve işlemcinin kitlediğini söyledi başka bir arkadaş ise bu Mhz'nin gücünün arttırılabileceğini söyledi ama parayla olduğu için hiç bilgi vermediBios menüsünden çekmeyi denedin mi?
Hocam öncelikle BIOS güncel mi?z690 asus tuf gaming ve 12400f var ama 3466'da çalışıyor ramlerim sıvı soğutucum vs var ve ramlerimin güçlerini yükseltebilecek biri yardımcı olabilir mi yada gücü arttırabilir miyiz?
valla dostum saolasın yukarıda da yazdım ama tekrar buraya da yazabilirim. 3060 -z690 Asus Tuf Gaming - i5 12400f - 4400Mhz Patriot ram -Ben anlasam yardımcı olurumda pek anlamıyorum, tam sisteminizi bileşenleri vs. yazın en azından buraya bilen birisi görüp net cevap verebilir.
yani güncel diye biliyorum pek bilmiyorum yani nasıl bakabiliriz güncel mi değil mi ona göre söyliyim sana hemenHocam öncelikle BIOS güncel mi?
Windows arama kısmına msinfo32 yazarak fotoğraf atabilir misin?valla dostum saolasın yukarıda da yazdım ama tekrar buraya da yazabilirim. 3060 -z690 Asus Tuf Gaming - i5 12400f - 4400Mhz Patriot ram -
Mesaj otomatik birleştirildi:
yani güncel diye biliyorum pek bilmiyorum yani nasıl bakabiliriz güncel mi değil mi ona göre söyliyim sana hemen
Windows arama kısmına msinfo32 yazarak fotoğraf atabilir misin?
emre bunu bi anda attım ama ne var burda pc hacklenmez demi la
BIOS'un çok eski sorunda bundan kaynaklanıyor büyük ihtimal. Sana ne yapman gerektiğini yazacağım. Bir de RAM'lerin A2 ve B2 diye takılı dimi?
Yok hocam bir şey olmazAlıntıyı görüntüle
Mesaj otomatik birleştirildi:
emre bunu bi anda attım ama ne var burda pc hacklenmez demi layeni trojenden kurtuldum da ondan soruyorum
![]()
hocam discord gelebilir misin acaba seslide anlatırsan daha iyi olur ya cam açayım sana valla ben biraz cahilim bu konularda seni de yormak istemiyorumBIOS'un çok eski sorunda bundan kaynaklanıyor büyük ihtimal. Sana ne yapman gerektiğini yazacağım. Bir de RAM'lerin A2 ve B2 diye takılı dimi?
Şuan mikrofon yok yanımda hocam. Buradan anlaşılır biçimde anlatabilirim isterseniz.hocam discord gelebilir misin acaba seslide anlatırsan daha iyi olur ya cam açayım sana valla ben biraz cahilim bu konularda seni de yormak istemiyorum
valla hocam sen yine de anlat da yapamazsam başka bir zamanda isterseniz ve müsaitlik durumuna göre yapabilir miyizŞuan mikrofon yok yanımda hocam. Buradan anlaşılır biçimde anlatabilirim isterseniz.