Yıl 2021 RX 550 alınmaz...Niye rx 550+10400f toplarim ekran kartını söylemedim
Bu beni hiç alakadar etmezYıl 2021 RX 550 alınmaz...
Gamegaraj belki stoklara 1650 super ekler onu bekliyorum belki ucuz olur diye.Ben normalde gtx 1650 li sistemi 3.8-3.9K civarına alacaktım bekle alma düşer dediler şuan sistemi 4.3K ya alıyorum ;(
Sana tam kaynak veremem ama ekran kartı ile kazım bu sene sonu bitecek sadece kazım için cihaz üretilecekTek tek toplayınca yine fazla fiyat oluyor.
Mesaj otomatik birleştirildi:
Araştırdığın kaynağı atabilir misin?
Dostum vahiyleri nerede alıyorsun konum falan varmı?Sana tam kaynak veremem ama ekran kartı ile kazım bu sene sonu bitecek sadece kazım için cihaz üretilecek
İ5 10400f9. nesil konusunda yazılmış bayağı, yazamadan duramadım. 9. nesil bir sistem düşünülüyorsa işlemci konusunda en iyi seçim 9900K/KF/KS'dir. Başka işlemciler 9. nesilde C/T yapısından dolayı alınmaz. 9. nesil ölü yatırım değildir. Çünkü 12. nesilde soketler tekrardan değişecek. Intel sistem kullanıyorsanız kullanıcı başlı başına soket değişikliklerini göze alıp, future proofing yapamayacağını gözününde bulundurmalıdır.
Ucuz yoldan bir Zotac GTX 1650 ile sistemi kurmanız mümkün, fakat kalan iç bileşenleri bütçe yetersizliğinden dolayı tam performans alarak kullanamayacağınızı unutmamanız gerekir. Örneğin anakart olarak H410 seçerseniz belirgin olarak bu durumu izlersiniz. Eğer ki bütçeyi 1000 lira daha yükseltirseniz gerçekten rahatlarsınız. Fakat GPU tercihiniz 1200-1500 lira aralığında bir GTX 970 olursa geriye kalan bileşenleri daha iyi ayarlayıp yeterli bir sistem oluşturabilirsiniz. Ekran kartı bütçesini iyice kısıp R9 280X gibi nostaljik bir tercihte de bulunabilirsiniz. Bütçenize bakılırsa 1080p high grafik oyuncususunuz muhtemelen. Konu sahibi olarak kafanızdaki bileşenleri yazarsanız daha detaylı yorumlanabilir.
Bu sistemi alabilirsin ekran kartını sonradan satıp GTX 1650 Super alabilirsin (4753 TL) m.2 SSD yerine düz SSD olarak PATRIOT Brust alırsan 4710 TL ye alırsın sistemiİ5 10400f
h410m (en ucuz olanı)
Gtx 1650 super veya duz 1650 (İncehesap cuma gecesi belki ucuzlar)
Adata 8 gb 3000mhz cl16 ram
Kasa psu konusunda fikrim yok bu sistemi 1 hagta önce hesaplamıştım.
Düşünücem şuanlık en mantıklısı bu gibi duruyor.Bu sistemi alabilirsin ekran kartını sonradan satıp GTX 1650 Super alabilirsin (4753 TL) m.2 SSD yerine düz SSD olarak PATRIOT Brust alırsan 4710 TL ye alırsın sistemi
H410m haliyle eğer ekran kartını 2000 TL'ye denk getirebilirsem tabi bu çok zor sistemi alabiliyorum ama cidden uğraşmam lazım.Planlama gayet yerinde, fikrimce B460 bile alabilirsiniz, yeterli bütçeniz çıkıyor. FSP 80+ bir power supply ve kafanıza yatan bir kasa ile destekleyebilirsiniz. Ranker Cygnus veya Mag Forge 100 serisinden biri iyi tercih olacaktır. RAM konusunda eğer ki bütçenizi toplayana kadar birazcık daha ayarlayabilirseniz dual channel RAM daha işe yarayacaktır. Ben bir sıkıntı görmüyorum, bence gayet güzel sistem tercihi olur.