Neler Yeni

4gb ramlı laptopta hangi işletim sistemi gider.

ReDanger

80+ Bronze
4gb ramlı bir laptopum var, Windows Xp düşünüyorum fakat nasıl olur bilmem. Sizce en performanslı hangisi olur.

Evil Belief

80+ Platinum
En İyi Cevap
10
4gb ramlı bir laptopum var, Windows Xp düşünüyorum fakat nasıl olur bilmem. Sizce en performanslı hangisi olur.
Diğer özelliklerini de yazsanız daha doğru öneriler gelir.
Eğer işlemci aşırı eski değilse ve sistemde SSD'niz varsa Windows 10 kurabilirsiniz. Yoksa Windows 8.1 olabilir. Hadi o da olmadı diyelim Windows 7 kurun. Windows XP asla önermem.

ReDanger

80+ Bronze
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Diğer özelliklerini de yazsanız daha doğru öneriler gelir.
Eğer işlemci aşırı eski değilse ve sistemde SSD'niz varsa Windows 10 kurabilirsiniz. Yoksa Windows 8.1 olabilir. Hadi o da olmadı diyelim Windows 7 kurun. Windows XP asla önermem.
İşlemci çöpten bulup takılmış olabilir😀
İntel celeron b820, 20 TL ye yakın fiyatı
SSD takılı fakat giriş portu sata 2
4gb ram.

Furkyyy

80+ Platinum
En İyi Cevap
9
Windows 7 Home Premium kurabilirsiniz.

Furkyyy

80+ Platinum
En İyi Cevap
9
Anladım :D Windows 8.1 gider bence. Diğer arkadaşların önerilerini de bekleyelim.
8'i de 8.1'i de kullandım, hoş gelmedi bana. Kurulacaksa ya Windows 7, ya da Windows 10 kurulmalı. Ki böylesi eski bir sisteme Windows 7 yeterli gelir.
Ben Pentium T4500+2GB RAM ile kullandım, en stabil Windows 7 oldu.

ReDanger

80+ Bronze
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Anladım :D Windows 8.1 gider bence. Diğer arkadaşların önerilerini de bekleyelim.
İyi valla,
Dedim herkes win Xp kur diyecek, arayüzü çok kötü zaten, görüntü kısayol önemli değil ram az kullansın yeter bana.
Mesaj otomatik birleştirildi:

8'i de 8.1'i de kullandım, hoş gelmedi bana. Kurulacaksa ya Windows 7, ya da Windows 10 kurulmalı. Ki böylesi eski bir sisteme Windows 7 yeterli gelir.
Anladım, ram az kullansın yeter bana.

Frecksloin

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
257
İsim
Egemen Çağlar
ben i3 2310, 4gb ram, varlığı ile yokluğu bir olan ekran kartına win10 kurmuştum, 2gb ram tüketmesi kötü, belli bir süre sonra kasmaya başlıyor, win8.1 ya da win7 kurun bence.

Evil Belief

80+ Platinum
En İyi Cevap
10
Haklısınız, Windows 7 bu tür düşük donanımlarda baya iyi.
Ben Intel Atom işlemcili 4GB RAM'li eski notebook'umda 8.1 kullanmıştım, sorun yaşamamıştım. 8'den daha iyiydi. 8 en kötü sürümlerden biri gerçekten :)

Windows 10 için bir arkadaş en az 2c/4t işlemci olması lazım diyordu. Bu arkadaşın işlemcisi 2c/2t'ymiş o yüzden Windows 10 önermedim ama denemek lazım belki de iyi olur.

İyi valla,
Dedim herkes win Xp kur diyecek, arayüzü çok kötü zaten, görüntü kısayol önemli değil ram az kullansın yeter bana.

Anladım, ram az kullansın yeter bana.
Stok Windows 10 RAM'i çok kullanıyor. Özelleştirilmiş sürümler var internette Ghost Spectre gibi. Onlar daha az kullanıyor.

ReDanger

80+ Bronze
ben i3 2310, 4gb ram, varlığı ile yokluğu bir olan ekran kartına win10 kurmuştum, 2gb ram tüketmesi kötü, belli bir süre sonra kasmaya başlıyor, win8.1 ya da win7 kurun bence.
Bendede aynısı oldu,2 GB ram varken Minecraft sabit 60-65 fps verirken 13 oldu, ram ekledim 2 GB ssd taktım ama yine çok iyi olmadı.

Haklısınız, Windows 7 bu tür düşük donanımlarda baya iyi.
Ben Intel Atom işlemcili 4GB RAM'li eski notebook'umda 8.1 kullanmıştım, sorun yaşamamıştım. 8'den daha iyiydi. 8 en kötü sürümlerden biri gerçekten :)

Windows 10 için bir arkadaş en az 2c/4t işlemci olması lazım diyordu. Bu arkadaşın işlemcisi 2c/2t'ymiş o yüzden Windows 10 önermedim ama denemek lazım belki de iyi olur.

Stok Windows 10 RAM'i çok kullanıyor. Özelleştirilmiş sürümler var internette Ghost Spectre gibi. Onlar daha az kullanıyor.
Ben anlamadım win 10 home 2gb ram kullanıyor, benim laptopta eskiden 2 GB ram vardı acaba oyunlara ne kalıyordu

Top Bottom