Neler Yeni

4K monitöre 1280x1024 çözünürlüğünde OC yapma

Dahası  
Reaksiyon skoru
34
İsim
Doğukan Gündoğdu

RTX3070

80+ Platinum
En İyi Cevap
7
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,081
İsim
RTX 3070
İlgilendiği Kategoriler
Windows ve teknik sorunlar
Sistem çok tuhaf bu uygulamada aklıma oturmayan bir şey var. Nvidia kart kullanmıyorum fakat nvidia denetim masasından oc yapıldığında ekranın zaten belli bir yere kadar çıktığını ondan sonra ekranın izin vermediğini görüyoruz bu program sanırım o ekranın dur dediği yeri göstermiyor yada bu hz ile bu çözünürlükte çalışabiliyor tam bi kafa ütüleyici bir durum.
Evet nvidia denetim masası ekranın güvenliği için daha kısıtlayıcı.

Dahası  
Reaksiyon skoru
34
İsim
Doğukan Gündoğdu
O limite ulaştığınızda monitör kendi verir zaten uyarıyı, 10-15sn sonra bir önceki Hz değerine geri döner.
CRU ile birlikte öyle bir uyarı verirse eğer ben bu çözünürlükte 140 160ları görür diye tahmin ediyorum.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Evet nvidia denetim masası ekranın güvenliği için daha kısıtlayıcı.
Evet hocam bu programa bi bakımdan o yüzden güvenmiyorum. Arttırdıkça arttırıp hepsini kabul edip sonra ekranı yok etme tehlikesi giriyor insanın aklına.

sveaz

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
846
İsim
ahmet ali özmert
Amacım zaten hocam 100Hz yaptım dur şunun da üstüne çıkayım gittiği yere kadar değil. Mantıklı kullanıcı olmak gerekiyor. 200Hz lik monitöre sahibim 225Hz de kullanıyorum 1 yıldır sorun yok bu monitör 4K da 60 veriyorsa 1280x1024 de neden 90 100 hz vermesin diye düşünüp de yaptım açıkçası.
hocam pixel düşürmeniz bir şey fark etmiyor diye biliyorum ben bütün oclerimi monitör kaç pixel veriyorsa onda yapmıştım 4k bir monitörü mesela 1080p de 100hz yapmayı denermisiniz merak ettim açıkcası

Kaan ÇABUK

80+ Titanium
En İyi Cevap
1
çözünürlük düşürdüğün için o kadar Hz değerini kabul ediyor, sınıra ulaştığında 15 saniye boyunca ekran gidecektir zaten, aynı değerleri daha yüksek çözünürlükte veremezsin.

RTX3070

80+ Platinum
En İyi Cevap
7
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,081
İsim
RTX 3070
İlgilendiği Kategoriler
Windows ve teknik sorunlar
Evet hocam bu programa bi bakımdan o yüzden güvenmiyorum. Arttırdıkça arttırıp hepsini kabul edip sonra ekranı yok etme tehlikesi giriyor insanın aklına.
Nvidia denetim masasındakinin de ben hesaplanmış bir limit olduğunu düşünmüyorum. Sadece onaylı çözünürlükten belli bir değer yukarısına izin veriyordur.

Adriatique

80+ Silver
En İyi Cevap
2
CRU ile birlikte öyle bir uyarı verirse eğer ben bu çözünürlükte 140 160ları görür diye tahmin ediyorum.
CRU ile o uyarıyı zaten verir, asıl mevzu o uyarıyı aşabilmek zaten. Bazı monitörlerde monitör üreticileri Hz kilidi koyuyor monitöre. Eski nesil 144Hz BenQ monitörlerde 150Hz civarında Out of range hatası veriyordu. O uyarıyı aşmanın bir yolu bulundu ve monitör 240-260Hz'e kadar o.c olabildi.

Dahası  
Reaksiyon skoru
34
İsim
Doğukan Gündoğdu
hocam pixel düşürmeniz bir şey fark etmiyor diye biliyorum ben bütün oclerimi monitör kaç pixel veriyorsa onda yapmıştım 4k bir monitörü mesela 1080p de 100hz yapmayı denermisiniz merak ettim açıkcası
Altta arkadaşın da dediği gibi yüksek çözünürlükte bu değerleri almak imkansız hocam. Monitörünüzü 165Hz de kulalnıyorsanız 1024x768 de 200hz e kadar çıkarma imkanınız vardır mümkün olabilir kesin bir şey diyemem.
çözünürlük düşürdüğün için o kadar Hz değerini kabul ediyor, sınıra ulaştığında 15 saniye boyunca ekran gidecektir zaten, aynı değerleri daha yüksek çözünürlükte veremezsin.
Evet böyle bir durumun olduğunu biliyorum fakat netice de ayrı bir yazılım üzerinden yapıldığı için işlem bunu yapmayıp direkt olarak çalışmaya zorlayıp ürüne zarar verme gibi bir durum var mı diye sormak istedim hocam.
Nvidia denetim masasındakinin de ben hesaplanmış bir limit olduğunu düşünmüyorum. Sadece onaylı çözünürlükten belli bir değer yukarısına izin veriyordur.
Kesinlikle bende öyle düşünüyorum.

CRU ile o uyarıyı zaten verir, asıl mevzu o uyarıyı aşabilmek zaten. Bazı monitörlerde monitör üreticileri Hz kilidi koyuyor monitöre. Eski nesil 144Hz BenQ monitörlerde 150Hz civarında Out of range hatası veriyordu. O uyarıyı aşmanın bir yolu bulundu ve monitör 240-260Hz'e kadar o.c olabildi.
Hocam bu harika bir değer aşırı gaza geliyorum :ROFLMAO::ROFLMAO:

sveaz

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
846
İsim
ahmet ali özmert
Altta arkadaşın da dediği gibi yüksek çözünürlükte bu değerleri almak imkansız hocam. Monitörünüzü 165Hz de kulalnıyorsanız 1024x768 de 200hz e kadar çıkarma imkanınız vardır mümkün olabilir kesin bir şey diyemem.

Evet böyle bir durumun olduğunu biliyorum fakat netice de ayrı bir yazılım üzerinden yapıldığı için işlem bunu yapmayıp direkt olarak çalışmaya zorlayıp ürüne zarar verme gibi bir durum var mı diye sormak istedim hocam.

Kesinlikle bende öyle düşünüyorum.

Hocam bu harika bir değer aşırı gaza geliyorum :ROFLMAO::ROFLMAO:
hocam nvidia için söylüyorsunuz o yüzden bende amd var amd nin direk yazılımı üzerinden yapıyorum gördüğüm kadarıyla 200hz sonrasında uyarı vermeye başladı uygulama ama çözürnülüğü düşürün diye bir uyarı görmemiştim onu da deniyeceğim

Dahası  
Reaksiyon skoru
34
İsim
Doğukan Gündoğdu
hocam nvidia için söylüyorsunuz o yüzden bende amd var amd nin direk yazılımı üzerinden yapıyorum gördüğüm kadarıyla 200hz sonrasında uyarı vermeye başladı uygulama ama çözürnülüğü düşürün diye bir uyarı görmemiştim onu da deniyeceğim
Amd üzerinden de özel çözünürlük yaptığınızda özellikle 4:3 görüntü seçeneğinde inanılmaz değerler elde ediyorsunuz.

sveaz

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
846
İsim
ahmet ali özmert
Amd üzerinden de özel çözünürlük yaptığınızda özellikle 4:3 görüntü seçeneğinde inanılmaz değerler elde ediyorsunuz.
acaba 1024p de 240hz elde edebilirmiyim merak ettim şimdi :D

Dahası  
Reaksiyon skoru
34
İsim
Doğukan Gündoğdu
acaba 1024p de 240hz elde edebilirmiyim merak ettim şimdi :D
Amd üzerinden yaptığın için bir zararı yok. Olmazsa zaten siyah ekran sonrası görüntü gelecek hocam. Denemekten zarar gelmez.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,047,574
Üyeler
166,231
Son üye
alperen24444
Top Bottom