Neler Yeni

5,500 Tl lik oc yapacağım sistem önerisi

eminn_

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
579
İsim
Emin
Bütçe
5500
ram ekran kartı işlemci için de oc yapabileceğim sistem arıyorum doğru oc ile hem performansı fazlasıyla arttırıp hemde ömrü uzatmak istiyorum
toplayacağımız sistemde ram çipi dandik bellek dandik psu kalitesiz kasanın hava akışı kötü gibi sorunlar yaşamak istemiyorum bütçe hazır 1 kere alacağım lütfen sorun yaşamayayım hiçbir parçada

palit 1660 süper eski yani 2,500 tl civarına ne zaman düşecek ?
Mesaj otomatik birleştirildi:

biliyorum saat çok geç ama önemli

İsmail Aslan

80+ Gold
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,747
İsim
İsmail aslan
İlgilendiği Kategoriler
Monitör , ekran kartı
Steam
irexaTR
Reddit
İsmailAslanx
ram ekran kartı işlemci için de oc yapabileceğim sistem arıyorum doğru oc ile hem performansı fazlasıyla arttırıp hemde ömrü uzatmak istiyorum
toplayacağımız sistemde ram çipi dandik bellek dandik psu kalitesiz kasanın hava akışı kötü gibi sorunlar yaşamak istemiyorum bütçe hazır 1 kere alacağım lütfen sorun yaşamayayım hiçbir parçada

palit 1660 süper eski yani 2,500 TL civarına ne zaman düşecek ?

biliyorum saat çok geç ama önemli
Beklerseniz. Topluyorum suan

İsmail Aslan

80+ Gold
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,747
İsim
İsmail aslan
İlgilendiği Kategoriler
Monitör , ekran kartı
Steam
irexaTR
Reddit
İsmailAslanx

(Ekran kartı stok gelince rx 5500xt 8gb sapphire pulse 2x model)

Dahada mümkünse ;

(İndirim kovalayarak gayet güzel fiyata toplarsın)

eminn_

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
579
İsim
Emin
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

(Ekran kartı stok gelince rx 5500xt 8gb sapphire pulse 2x model)

Dahada mümkünse ;

hocam kasada hava akışı iyi midir, önü mesh mi veya toz filtresi var mı ? psu da kalitesizlik yanma patlama gibi sorunlar yaşar mıyım ? ramlara doğru oc yapıp hem performansı arttırıp hem ömrü uzatabilir miyim ekran kartı ve işlemci için de geçerli bu

İsmail Aslan

80+ Gold
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,747
İsim
İsmail aslan
İlgilendiği Kategoriler
Monitör , ekran kartı
Steam
irexaTR
Reddit
İsmailAslanx
tamam teşekkürler
Hocam buyrun indirim kovalayarak canavar bir pc olur ek olarak tavsiyem

İşlemci soğutucu ;

Termal macun ;

hocam kasada hava akışı iyi midir, önü mesh mi veya toz filtresi var mı ? psu da kalitesizlik yanma patlama gibi sorunlar yaşar mıyım ? ramlara doğru oc yapıp hem performansı arttırıp hem ömrü uzatabilir miyim ekran kartı ve işlemci için de geçerli bu
Önü mesh ve F/P bir kasa alınır yani

Evet crucial ballistixde micron E die çip var yani canavar bir oc performansı var 3733mhz cl15-14 yaparsınız 3600mhz de cl14 hemde 1.45v ile ,

Psu fiyatının en iyi diyebilirim ,

İşlemci olarak Oc performansında 5 3600 den fazla bir şey bekleme çünkü çarpan kilidi kısıtlı biraz daha ekleyip 5 3600x alabilirsin indirim kovalayarak al ama

Ekran kartı ise @RevDeisDou aynı kartı aynı modeli kullanıyor ve gerçekten başarılı bir model.

Kasa hakkında şüphen var ise ; https://www.technopat.net/sosyal/konu/zalman-n5-mf-alinir-mi.1164485/?amp=1

Son düzenleme:

eminn_

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
579
İsim
Emin

İşlemci soğutucu ;

Termal macun ;

Evet crucial ballistixde micron E die çip var yani canavar bir oc performansı var 3733mhz cl15-14 yaparsınız 3600mhz de cl14 hemde 1.45v ile ,

İşlemci olarak Oc performansında 5 3600 den fazla bir şey bekleme çünkü çarpan kilidi kısıtlı biraz daha ekleyip 5 3600x alabilirsin indirim kovalayarak al ama

Ekran kartı ise @RevDeisDou aynı kartı aynı modeli kullanıyor ve gerçekten başarılı bir model.

Kasa hakkında şüphen var ise ; https://www.technopat.net/sosyal/konu/zalman-n5-mf-alinir-mi.1164485/?amp=1
3600x yaptım işlemciyi ozaman

İşlemci soğutucu ;

Termal macun ;

yardımlarınız için çok teşekkür ederim

İsmail Aslan

80+ Gold
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,747
İsim
İsmail aslan
İlgilendiği Kategoriler
Monitör , ekran kartı
Steam
irexaTR
Reddit
İsmailAslanx
3600x yaptım işlemciyi ozaman

yardımlarınız için çok teşekkür ederim
Aklınızda kalan bir soru varsa sorabilirsiniz. Sistemi almayı düşünüyormusunuz ?

eminn_

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
579
İsim
Emin

İsmail Aslan

80+ Gold
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,747
İsim
İsmail aslan
İlgilendiği Kategoriler
Monitör , ekran kartı
Steam
irexaTR
Reddit
İsmailAslanx

3000-mhz-ddr4-cl15-bl2k8g30c15u4b-fiyati,652798130.html[/URL]

Dahada mümkünse ;

evet ama şuan 4600 TL tuttu ve ekran kartsız onu ne yapacağımı düşünüyorum :/
İntelin F/P işlemcilerine yönelmelisiniz ozm fakat işlemci Oc edilmez ramede oc yapmanın anlamı yok mhz kısıtlaması olduğu için indirim kovalayarak güzel bir pc toplanır. Yada daha ucuz alternatiflere bakabilirsin.

eminn_

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
579
İsim
Emin
İntelin F/P işlemcilerine yönelmelisiniz ozm fakat işlemci Oc edilmez ramede oc yapmanın anlamı yok mhz kısıtlaması olduğu için indirim kovalayarak güzel bir pc toplanır. Yada daha ucuz alternatiflere bakabilirsin.
i510400f işlemci ile ryzen 3 3100 arasındaki fark nasıldır ?

rama neden gerek yok, 3600 lere kadar kullanma şansım varsa ve doğru bir oc ile ömrünüde kısaltmazsam çok iyi değil mi ?

İsmail Aslan

80+ Gold
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,747
İsim
İsmail aslan
İlgilendiği Kategoriler
Monitör , ekran kartı
Steam
irexaTR
Reddit
İsmailAslanx
evet ama şuan 4600 TL tuttu ve ekran kartsız onu ne yapacağımı düşünüyorum :/
Yani hocam overclock u iyi bir olan sistem istiyorsunuz 5500tl ye ise işlemciden anakarttan kısmak gerek ozaman ramin ne anlamı kaldı :) indirim kovalayarak 6000tl ye filan mümkün olabilir

i510400f işlemci ile ryzen 3 3100 arasındaki fark nasıldır ?

rama neden gerek yok, 3600 lere kadar kullanma şansım varsa ve doğru bir oc ile ömrünüde kısaltmazsam çok iyi değil mi ?
Yani i5 10400f alırsan rame overclock yapamazın anlamında max 2666mhz destekliyor. OyuZden sıkıntı.

eminn_

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
579
İsim
Emin
Yani hocam overclock u iyi bir olan sistem istiyorsunuz 5500tl ye ise işlemciden anakarttan kısmak gerek ozaman ramin ne anlamı kaldı :) indirim kovalayarak 6000tl ye filan mümkün olabilir
oc amacım en iyisi değil sistemin saf gücünün az da olsa üstüne çıkabilmek ve bunla parçaların ömrünü yememek

Yani i5 10400f alırsan rame overclock yapamazın anlamında max 2666mhz destekliyor. OyuZden sıkıntı.
bunu bilmiyordum, 3600x ne kadara kadar destekliyor ?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

• B1L0
    Hayırlı forumlar

Forum istatistikleri

Konular
1,057,209
Üyeler
167,937
Son üye
nyz05