Cowboy Bebop
80+
- Reaksiyon skoru
- 1
Arkadaş merhaba önceki sistemimi de yine buradan inceleyerek 2019 da almıştım. Ama artık kasamdan yokuş yukarı çıkan günde 2 paket Adıyaman tütünü içen emekli işçi gibi sesler gelmeye başladı. Yarın ahirette benden şikayetçi olacak diye korkuyorum. Anakart uzun hava gibi bi bipliyor ki, alkol kullanmayanlara çilingir sofrası kurdurur öyle içli içli bipliyor ki. Ram ise ayrı bir dünya daha rahat sistem çalışsın diye 16 gb daha ram ekledim( Aynı marka aynı model). Üzerine kuma getirilmiş yeni gelin gibi bir tripler, bir kitlenmeler , bir mavi ekranlar falan derken kumayı anasının evine gönderdik sorun çözüldü. İşin aslı yeni sistem kurmayı planlıyorum. 
Sistem bileşenlerini kabataslak şöyle oluşturdum. Tavsiyelerinizi belirtirseniz sevinirim.
MSI MAG PANO 100R PZ Kasa
2- B650 anakartlar çoğunlukla PCI 4.0 oluyor ve M2 SDD yuvaları fazla olsa bile çoğunlukla alttaki PCI express yuvalarıyla paylaşımlı olduğu için yeterli hızlara ulaşmıyor. Onun için B850 anakart seçtim.( Tabi ki oyun ve gündelik işler için hız kaybını hisseder miyim bilmiyorum.)
3-Su soğutmalara pek sıcak bakmıyorum.(Sanki su soğutucuların da umurundaydı.) Onun için hava soğutucu seçtim.
4- Şu anki güç kaynağım bazen sanki bir şeyler ark yapıyor gibi garip sesler çıkarıyor, bazen de hiç bir şey yokmuş gibi normal çalışıyor. (Kişilik bölünmesinden şüpheleniyorum.) Onun için sütten ağzı yanan sıcak sütle arasına belli bir mesafe koyar atasözünden hareketle ileride sorun çıkarmasın diye böyle seçim de bulundum.
Şimdiden teşekkürler.

Sistem bileşenlerini kabataslak şöyle oluşturdum. Tavsiyelerinizi belirtirseniz sevinirim.
AMD Ryzen 7 9700X veya AMD Ryzen 7800x3d
ASUS PRIME RTX5070TI, O16G veya (Asus RTX 5070 TI TUF Gaming OC Edition)
ASUS TUF GAMING B850M-PLUS WIFI VEYA (MSI PRO B650-A WIFI )
Patriot Viper Venom 32 GB (2x16) 6000 MHz CL30
ThermalRight Peerless Assassin 120 Black Soğutucu veya FSP MP7
MSI MAG PANO 100R PZ Kasa
MSI MAG A850GL PCIE5 850W 80+ GOLD POWER SUPPLY
Notlar:
1 - 7800x3d hakkında 3 senelik olduğu için şüphelerim var 2K da 9800x ile arasında pek fark yok, 7800x3d sadece daha düşük watt çekiyor ama sıcaklık olarak 9800x le arasında fark yok.9700x 30w daha fazla çekmesine karşın daha o kadar fazla ısınmıyor.
2- B650 anakartlar çoğunlukla PCI 4.0 oluyor ve M2 SDD yuvaları fazla olsa bile çoğunlukla alttaki PCI express yuvalarıyla paylaşımlı olduğu için yeterli hızlara ulaşmıyor. Onun için B850 anakart seçtim.( Tabi ki oyun ve gündelik işler için hız kaybını hisseder miyim bilmiyorum.)
3-Su soğutmalara pek sıcak bakmıyorum.(Sanki su soğutucuların da umurundaydı.) Onun için hava soğutucu seçtim.
4- Şu anki güç kaynağım bazen sanki bir şeyler ark yapıyor gibi garip sesler çıkarıyor, bazen de hiç bir şey yokmuş gibi normal çalışıyor. (Kişilik bölünmesinden şüpheleniyorum.) Onun için sütten ağzı yanan sıcak sütle arasına belli bir mesafe koyar atasözünden hareketle ileride sorun çıkarmasın diye böyle seçim de bulundum.
Şimdiden teşekkürler.