Neler Yeni

Öneri 5070 12 gb olması-_-

VeV1

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
20
İsim
VeV
12Gb neyine yetmiyor anlamıyorum
Hocam 2k da bile 12gb kullanıyor kimi oyun 4 kda neyime yetecek bu?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hocam zaten yeni yapay zeka modeli ile VRAM kullanimini dusurmeyi hedefliyorlar. Sonucta cok VRAM cok perfomans anlamina gelmiyor. VRAM yuksek olmasi iyi ama kartin guclu olmasi daha onemli. Guclu kart ve guclu teknoloji ile VRAM kullanimini baya indirecekler belli ki yeni nesilde. Gorecegiz.

5060 8GB VRAM olacak deniyordu. 5070 SUPER veya 5070 TI SUPER tarzi kartlarda 16 GB VRAM olur diye dusunuyorum.
yapay zeka modeli ile gerçek performans (fps) değil sahte fpsler alıyoruz. Öncelikle alakasızda olsa bunu belirttiğiniz için yazdım. 2 ve 4 k da vram daha çok performans anlamına geliyor onu da düzeltiyorum. Hala daha nvidiayı niye savunuyorsunuz anlamıyorum :D Ben diyorum ki öyle olsun değil mi arkadaşlar hepimiz faydalanalım siz diyorsunuz ki öyle olmaz Jensen agamız bizim üstümüzdedir. -_- :'(

12GB fazla bile yeni teknolojiyle yarı yarıya kullanım düşürcekler.
İnşallah inşallah ama cimri Jensen'i savunacağınıza birbirmizi savunsak biz karlı çıkarız :D

1080p için yeterli ancak son lansmanda 4090 a yetişti falan dediler... 4080 diyelim biz ona.
4080 gibi bir GPU da 1080p Alıntıyı görüntüle
2k veya 4k da uçacak güce sahip bir kartta çok garip bir hareket. Neural rendering e güveniyorlar muhtemelen.
Hocam dlss uydurulmuş fpsi napayım ki ben 4090a yetişti hikayesi tam bir palavra bu Jensen'i kör kuyulara kapatmak lazım :'(

sıkıştırma teknolojisi ile birlikte geliyor bu seri. adam gösterdi lansmanda. 3te1 oranda sıkıştırıyor görüntü boyutunu.

47 mblık görüntüyü 16 mb'a düşürerek veriyor.

Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle
Bu o anlamamı geliyor? tam orayı anlamadım? Vram kullanımını mı doğrudan etkiler bu durum? ayrıca sizce her koşulda kullanılır mı yoksa oyun içi destek gerekir mi?

Muhtemelen satış stratejisi 4090'a eşit olacaklarını söylediler. Bilerek 12GB tutuyor olabilirler bütçesi yeten daha yüksek bir kart alsın diye
o 4090a eşit kısmı çok sahtekar bir açıklama nvidia bu tarz yalanları hep söylüyor. laptoplardaki 4090 adlandırması gibi :D

Aramızda para toplayıp Nvidia'ya gönderelim. O parayla VRAM eklesinler.
aslında zaten para toplayıp alıyoruz :')

Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,039,022
Üyeler
164,767
Son üye
dynafx
Top Bottom