- Konu Sahibi Konu Sahibi
Çok sağolun yazdığınız içinGeliştirme tavsiyesi Yapacak pek bir şey yok hocam Yani illa geliştirme tavsiyesi istiyorsan ekran kartını yükselt mesela RX 7800XT'ye ve ssd'nı 1TB iyi bir hıza yükselt diye bilirim
(Çünkü işlemci yükselt desem Anakartı'da değiştirmen gerek malum Intel kullanıyorsun + Intel 13.nesil ve sonrası ısınoyor bu seferde iyi bir soğutma alman gerekiyor stok soğutucu yetmiyor şimdi İslemci+Anakart+Sogutucu yükseltirsen bu sefer ekran kartı ve SSD ve Ram gibi diğer şeyler için bütce düsüyor vs.)
Kısaca Update yapmanı tavsiye etmiyorum Sadece boşa para harcamış olursun
Yani kısaca Tavsiyem Senin yerinde olsam O sistemi satar 30K bütceme eklerdim varsayalım 11K'ya koydun 10K'ya sattım Toplam 40K bütçen olsa gidip dediğim gibi 2.elden temiz garantili iyi bir 4070 süper bulana kadar (Fiyata'da dikkat et yani 1-2 K ucuz Kart alma ortalama 3-5K daha ucuz bir şey bulunca al) yani Arada Sahibinden girip Bak ara ara Dediğim gibi ekran kartını al sonra diğer parçaları'da 2.elde Temiz bul bak eğer sıfır'ı ile arasında güzel bir fiyat farkları varsa O zaman AL yoksa direk sıfır olarak al Mis gibi kullanırsın
En son 2 ay önce vs. dediğim şekilde kendim yapmıştım ve Şu şekilde bir sistemi 33K'ya toplamıştım (toplamıştım derken bakıp görüp fiyatları hesaplamıştım Ama bazı özel nedenlerden ötürü anlamamıştım) neyse Sende Zamları vs. Göz önünde bulundurursak 36-37K'ya Pazarlıksız rahat toplarsın Unutma pazarlık her zaman yap Toplam pazarlık ile 34-35K'ya getirebilirsin belli mi olur
Benim Kasım ayın'da 33K'ya topladığım sistem
-Ryzen 5 7500F (2.El)
-B650 Anakart (Sıfır) -(Kaliteli bir marka ve Model'di üst seviyeye yakındı)
-1 X 16GB 5600Mhz. CL 36 DDR5 Ramler
(2.El) - (2X8 alma sakın 1X16 al bu sayede ilerde +16GB daha ekler 32GB yaparsın)
-Kingston 1TB M.2 SSD
6000 Okuma / 5600 Yazma (2.el)
-700W Corsair 80+ gümüş sertifika Psu
(2.el) - (Corsair olamayabilir'de Ama Kaliteli Markay'dı kesinlikle Cöp marka Psu sakın alma Tüm PC çöp Olur)
-Önü Mesh 3 Fan önde / 1 Fan Arkada topalam 4 Fanlı ARGB Bir Kasa
(2.el) - (Kaliteli markaydı ama tam hatırlamıyorum)
-Kaliteli bir Hava Soğutma (Sıfır) -(marka model hatırlamıyorum)
Toplam = 33K
Not: Benim Topladığım sistemin Tüm parçaları Sağlam marka ve Kaliteli model/Parçalardan oluşuyordu
Yani En kötü Çöp markalar ile toplamadım Ona Rağmen 33K'ya topluyordum Pazarlık ile yanlış hatırlamıyorsam hatta kasım indirimleri vs. Sayesinde 32K bile Toplamış olabilirim tam hatırlamıyorum