5070ti kod 12 hatası(ekran kartı çalışmıyor)

stalker1

80+
Reaksiyon skoru
1
merhaba yeni aldığım sistemde garip bir sorun yaşıyorum. eğer monitörü anakarta takıp çalıştırırsam ekran kartı sürücüsü geliyor ama mönitörü ekran kartına takarsam sürücü gelmiyor ve aygıt yöneticisinde (Bu aygit, kullanabilecegi yeterli bos kaynak bulamiyor. (Kod 12
Bu aygiti kullanmak istiyorsaniz bu sistemdeki diger aygitlardan birini devre dışı bırakmanız gerekecek yazıyor.)

sistemim msi x670e tomahawk wifi r7 7800x3d rtx5070ti palit gaming pro, MSI MAG A750GL PCIE5 750W 80+gold ramler ise Kingston Beast RGB 32GB DDR5 6000MT/s CL36 DIMM

bios güncel en az 10 kere cmos resetledim 3 format halen aynı sorun devam ediyor

bir öncekini ve ocak ayındakini denedim önerdiğiniz bir sürüm var mı?
stabil sürüm araştırın hocam herkeste farklı olabiliyor bazı arkadaşlarda driver sorunu bitmiş iken bazılarında beter durumda ilgiç bir durum ben AMD kullanıyorum o yüzden bilgim yok sürüm hakkında.

Soket değiştirip denedin mi? Biostan igpu kapattın mı? Tüm sürücüler kurulu mu?

pci 4 soketi denedim ayrıca igpu kapatıp denedim aynı sorun devam etti. chipset ve ekran kartı sürücüleri kurulu
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

ayrıca eski am4 sistemime taktım 5600 var sistemde ve b550m hdv var onda sorunsuz kuruldu sürücü ayrıca eski ekran kartım olan rx6600xtyi yeni kasaya taktım onda da aynı sorunu almadım çalıştı

Geri