Neler Yeni

5070ti ve 5070 kartlarını 4070ti super ve 4070 super ile kıyaslıyoruz.

habbassaka

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,361
İsim
Berk
aklımda ki soru 4070 S - 4070 ti S e vereceğim para ile 5-10 daha fazla verim 5070-5070 ti alamazmıyım
bütçe varsa bekle dostum 1 segment fark olsa neyse de bir nesil var arada. 2 senede bir kart cıktıgını da dusunursek ileriye dönük olur. anladıgım kadarıyla da bütçe ikinci planda.

codcubiri

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,212
İsim
Ömür
Balon çıkıcak bence test edilmeden yorum yapmamak lazım ama abartı geliyor biraz

Satriani

80+ Bronze
eğer ucuz olursa 5080 alim yoksa hemen hemen 3-4 bin oynarsa 4090 alım
Mesaj otomatik birleştirildi:

vram yüzünden
5070ti en F/P ürün gibi duruyor bu nesilde, eğer saçma fiyatlandırmalar olmaz ya da tepki görüp ederi fiyattan satılırsa bence 5070ti, eğer bütçe varsa da tabii ki 5080 mantıklı. Sonuçta yeni bir nesil ve ekstra bi' teknoloji geliyor, arada %5 farklar olup olmaması ayrı bir konu ama en yeni üretim, sonuçta en az bir fazla güncelleme alacak demektir. Yeni toplayacak için bence 5XXX serisi mantıklı, benim de bir kaç eksiğim var mesela ve 5XXX serisi bekliyorum. Acelem yok, fiyatlar mantıklı çerçeveye oturana kadar beklerim...

quistin

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
738
İsim
Fırat divitci
5070ti en F/P ürün gibi duruyor bu nesilde, eğer saçma fiyatlandırmalar olmaz ya da tepki görüp ederi fiyattan satılırsa bence 5070ti, eğer bütçe varsa da tabii ki 5080 mantıklı. Sonuçta yeni bir nesil ve ekstra bi' teknoloji geliyor, arada %5 farklar olup olmaması ayrı bir konu ama en yeni üretim, sonuçta en az bir fazla güncelleme alacak demektir. Yeni toplayacak için bence 5XXX serisi mantıklı, benim de bir kaç eksiğim var mesela ve 5XXX serisi bekliyorum. Acelem yok, fiyatlar mantıklı çerçeveye oturana kadar beklerim...
5070ti güzel bir kart ama 4070ti super üstüne oara koyup almam 4070ti super 4K için çok güzel bir kart hele 4070ti super fiyatına gidip 5070 hiç almam o çok daha mantıksız. 5070ti şu açıdan daha mantıklı o kartı bugun 4080 super almayı düşünen adam almalı çünkü aynı paraya Mfg + daha düşuk watt + daha iyi RT performansı ama 4070ti supere bütçesi çıkan adam 5070ti almak için bütçesini zorlamanalı bence.

korro

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
408
İsim
Koray Yıldız
Ben çekerim 2. el bir RX 7800 XT Nitro bakarım keyfime, çok yükseklerde gözüm yok. ;)

quistin

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
738
İsim
Fırat divitci
Ben çekerim 2. el bir RX 7800 XT Nitro bakarım keyfime, çok yükseklerde gözüm yok. ;)
Amd ikinci el alacaklar için harika gerçekten. Çok düşük fiyatlara çok kaliteli kartlar alınabiliniyor.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Balon çıkıcak bence test edilmeden yorum yapmamak lazım ama abartı geliyor biraz
Saf performansa oynamamışlar bu nesil artışlar %15-20 civarı duruyor.

Son düzenleme:

Satriani

80+ Bronze
5070ti güzel bir kart ama 4070ti super üstüne oara koyup almam 4070ti super 4K için çok güzel bir kart hele 4070ti super fiyatına gidip 5070 hiç almam o çok daha mantıksız. 5070ti şu açıdan daha mantıklı o kartı bugun 4080 super almayı düşünen adam almalı çünkü aynı paraya Mfg + daha düşuk watt + daha iyi RT performansı ama 4070ti supere bütçesi çıkan adam 5070ti almak için bütçesini zorlamanalı bence.
Zaten elinde kartı olan için ekstra masraf yapıp değişmesi söz konusu değil, sadece yeni sistem için düşünenlere ve daha bunun AMD tarafı var, F/P açıdan belki oraya da kayacak insanlar olabilir.

Falcon78

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
45
İsim
Sezer
Kartlar çıkmadan inceleme falan komik olmuş eldeki verilerle inceleme değil analiz yazarsınız, şu an bahsedilen her şey varsayım doğruda çıkabilir yalan'da ürünler bir çıksın testler yapılsın ak mı kara mı belli olacak daha şimdiden yok 40 sahipleri üzülmesin falan üzülecek ne var allah aşkına yaa bu kadar duygusal bakmayın herşeye üzülürsünüz sonra.

Bu arada nova bilgisayar denen yeri referans göstermeyin onlar uçmayı seviyor. ilk parti ürünler resmi uygun fiyattan gelebilir.

quistin

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
738
İsim
Fırat divitci
Kartlar çıkmadan inceleme falan komik olmuş eldeki verilerle inceleme değil analiz yazarsınız, şu an bahsedilen her şey varsayım doğruda çıkabilir yalan'da ürünler bir çıksın testler yapılsın ak mı kara mı belli olacak daha şimdiden yok 40 sahipleri üzülmesin falan üzülecek ne var allah aşkına yaa bu kadar duygusal bakmayın herşeye üzülürsünüz sonra.

Bu arada nova bilgisayar denen yeri referans göstermeyin onlar uçmayı seviyor. ilk parti ürünler resmi uygun fiyattan gelebilir.
Nvidianın verdiği verilerle oransal olarak performans analizi yaptım doğru ama bunlar bir varsayım değil Nvidianın verdiği grafik üzerine yorum. Nvidia kendi verdiği tabloda yalan söylemediyse performans konusunda yazdıklarım arasında varsayım olan bir şey yok.
Fiyat konusunda ise 1000$ olan 5080 kartı Founders edition için olmakla birlikte amerikadaki satışında bile üzerine vergi eklenmemiş halidir. Bunun VAT vergisi vardır bizde de ötv, kdv... Yani Msi ventusu 1200$ olarak hesaplayıp vergileri böyle ekleriz bu yüzden nova bilgisayarın fiyatları civarında bekleniyor kartlar. Olayın duygusallıkla da bir alakası yok dostum en mantıklı şekilde bütçe/performans analizi yaparak yeni nesil karta geçilmeli mi? / Kart alınmalı mı? Konusu üzerine yorum yapıyorum. Hitap şeklini de ukalaca buldum açıkçası. Yorum yazarken bu yorumumu göz önünde bulundur lütfen.

Falcon78

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
45
İsim
Sezer
Nvidianın verdiği verilerle oransal olarak performans analizi yaptım doğru ama bunlar bir varsayım değil Nvidianın verdiği grafik üzerine yorum. Nvidia kendi verdiği tabloda yalan söylemediyse performans konusunda yazdıklarım arasında varsayım olan bir şey yok.
Fiyat konusunda ise 1000$ olan 5080 kartı Founders edition için olmakla birlikte amerikadaki satışında bile üzerine vergi eklenmemiş halidir. Bunun VAT vergisi vardır bizde de ötv, kdv... Yani Msi ventusu 1200$ olarak hesaplayıp vergileri böyle ekleriz bu yüzden nova bilgisayarın fiyatları civarında bekleniyor kartlar. Olayın duygusallıkla da bir alakası yok dostum en mantıklı şekilde bütçe/performans analizi yaparak yeni nesil karta geçilmeli mi? / Kart alınmalı mı? Konusu üzerine yorum yapıyorum. Hitap şeklini de ukalaca buldum açıkçası. Yorum yazarken bu yorumumu göz önünde bulundur lütfen.

Elinde nihai son kullanıcı test verisi var mı yok bitmiştir. ben ona takıldım, kartlar çıksın geçilmeli mi geçilmemeli mi belli olur daha şimdiden paylaşılan grafikler üzerinden yok geçilmez yok alınmaz SAF performans çok artmamış falan, arkadaş vizyonunuz eskide kalmış bir değiştirin, adamların saf performans falan umurunda değil başka şeylere odaklanıyorlar karşında adam akıllı rakip yok çünkü niye uğraşsın, istediği gibi at koşturuyor gpu pazarında %90 payı var adamın, kartın saf performansını arttırmaya mı uğraşacak, zaten alınacak bu kartlar eninde sonunda, 40 serisi sahipleri de geçecek kimse kendini kandırmasın

nvidia kartların artık saf performansına takılmayın, adamlar yapay zeka alanında ilerliyor ilerleyecek bundan sonra gelecek tüm seriler böyle olacak 6000 seriside yapay zeka odaklı gelecek 7000'de, DLSS 4.5 çıkacak diğerinde 5 versiyonuna geçilecek şimdiden alışın saf performans isteyen gitsin AMD alsın

fiyatlandırma konusunda ilk parti ürünlerde belli başlı markaların resmi başlangıç fiyatından geleceğini düşünüyorum 4070ti'da aynısı olmuştu. bazı markalar (zotac, palit,gainward,inno gibi) başlangıç modelleri 18.999 TL'den satışa sunulmuştu

Top Bottom