Nvidianın verdiği verilerle oransal olarak performans analizi yaptım doğru ama bunlar bir varsayım değil Nvidianın verdiği grafik üzerine yorum. Nvidia kendi verdiği tabloda yalan söylemediyse performans konusunda yazdıklarım arasında varsayım olan bir şey yok.
Fiyat konusunda ise 1000$ olan 5080 kartı Founders edition için olmakla birlikte amerikadaki satışında bile üzerine vergi eklenmemiş halidir. Bunun VAT vergisi vardır bizde de ötv, kdv... Yani Msi ventusu 1200$ olarak hesaplayıp vergileri böyle ekleriz bu yüzden nova bilgisayarın fiyatları civarında bekleniyor kartlar. Olayın duygusallıkla da bir alakası yok dostum en mantıklı şekilde bütçe/performans analizi yaparak yeni nesil karta geçilmeli mi? / Kart alınmalı mı? Konusu üzerine yorum yapıyorum. Hitap şeklini de ukalaca buldum açıkçası. Yorum yazarken bu yorumumu göz önünde bulundur lütfen.
Elinde nihai son kullanıcı test verisi var mı yok bitmiştir. ben ona takıldım, kartlar çıksın geçilmeli mi geçilmemeli mi belli olur daha şimdiden paylaşılan grafikler üzerinden yok geçilmez yok alınmaz SAF performans çok artmamış falan, arkadaş vizyonunuz eskide kalmış bir değiştirin, adamların saf performans falan umurunda değil başka şeylere odaklanıyorlar karşında adam akıllı rakip yok çünkü niye uğraşsın, istediği gibi at koşturuyor gpu pazarında %90 payı var adamın, kartın saf performansını arttırmaya mı uğraşacak, zaten alınacak bu kartlar eninde sonunda, 40 serisi sahipleri de geçecek kimse kendini kandırmasın
nvidia kartların artık saf performansına takılmayın, adamlar yapay zeka alanında ilerliyor ilerleyecek bundan sonra gelecek tüm seriler böyle olacak 6000 seriside yapay zeka odaklı gelecek 7000'de, DLSS 4.5 çıkacak diğerinde 5 versiyonuna geçilecek şimdiden alışın saf performans isteyen gitsin AMD alsın
fiyatlandırma konusunda ilk parti ürünlerde belli başlı markaların resmi başlangıç fiyatından geleceğini düşünüyorum 4070ti'da aynısı olmuştu. bazı markalar (zotac, palit,gainward,inno gibi) başlangıç modelleri 18.999 TL'den satışa sunulmuştu