hocam bu arada butceyi astim i7 14700k 1080p de beslermi dedigim gibi 2-3 hafta 1080p de oynicamkim demiş ya aynı performans diye ??
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
fiyat farkına bir şey demem ama performans olarak 7800x 3d önde
Hocam bu arada siz işi kafada bitirmişsiniz burda boş yere konu açıyorsunuz kim ne derse desin o işlemciyi alacaksınız uğraşmanın anlamı yok bence alın onu hepimiz kurtulalım
14600k nın esprisi fiyat performans olmasıydı, 14700k almak işi fiyat performanstan çıkarıyor 7800x3d yerine 14700k seçmenin oyun konusunda size hiç bir artısı olmayacaktır, 7800x3d seçtiğiniz işlemciden daha ucuz ve daha iyi performans onu almanızı tavsiye ederim ama tabi sizin bileceğiniz iş en fazla öneri yaparız biz burada.hocam bu arada butceyi astim i7 14700k 1080p de beslermi dedigim gibi 2-3 hafta 1080p de oynicam
pek bir şey farketmez, 14900k taksan bile bazı oyunlarda 1080pde darboğaz yapma ihtimali var. boşa işlemci anakart falan değişecegine 2k veya 4k monitör al hem çözünürlük sayesinde göz seyir zevkin artar hemde darboğaz sorunu ortadan kalkar. şuan için 1080p monitörünlede oynadığın oyunda olabilecek her ayarı fulleyip bi şekilde halledersin, örneğin ray tracing fulle, dlss açıp native/dlaa seç, frame gen varsa onu aç (işlemcinin yükünü hafifletiyor biraz). ha bunlari yapmana rağmen yine darboğaz olucaksada olsun bir şey kaybetmezsin. işlemcin 15 yıllık 2. nesil intel değil sonuçta, en fazla kaybedicegin sey ekran kartın 100 fps verebilecekse 85-90 fps alıp oynarsin ama oyunlarda donma, takılma gibi durumlar yaşayacagini sanmıyorum.hocam bu arada butceyi astim i7 14700k 1080p de beslermi dedigim gibi 2-3 hafta 1080p de oynicam
Eğer almadıysan intel alma amd hem daha ucuz genel olarak hem de soketi uzun ömürlü. 14. nesil zaten şu an ölümerhabalar yeni bir sistem toplayacagim ve ekran karti 5080 olucak bu parcalar uyum icinde calisirmi merak ediyorum
ANAKART: MSİ PRO B760-P
İŞLEMCİ: i5 14600KF
ucuz diye almak istiyormuşEğer almadıysan intel alma amd hem daha ucuz genel olarak hem de soketi uzun ömürlü. 14. nesil zaten şu an ölü
alacagim moniter hem 2k hemde 24inc buda 27 inc 2k ya gore daha iyi bir goruntu saglar degilmi hocam?pek bir şey farketmez, 14900k taksan bile bazı oyunlarda 1080pde darboğaz yapma ihtimali var. boşa işlemci anakart falan değişecegine 2k veya 4k monitör al hem çözünürlük sayesinde göz seyir zevkin artar hemde darboğaz sorunu ortadan kalkar. şuan için 1080p monitörünlede oynadığın oyunda olabilecek her ayarı fulleyip bi şekilde halledersin, örneğin ray tracing fulle, dlss açıp native/dlaa seç, frame gen varsa onu aç (işlemcinin yükünü hafifletiyor biraz). ha bunlari yapmana rağmen yine darboğaz olucaksada olsun bir şey kaybetmezsin. işlemcin 15 yıllık 2. nesil intel değil sonuçta, en fazla kaybedicegin sey ekran kartın 100 fps verebilecekse 85-90 fps alıp oynarsin ama oyunlarda donma, takılma gibi durumlar yaşayacagini sanmıyorum.
i7 14700k ile ryzen 7 7800x3d ayni fiyat, ayrica benchmark degerlerindede fark goremedim fakat 14.nesil ölü derken ne demek istediginizi anlayamadim hocam açıklarmısınız?Eğer almadıysan intel alma amd hem daha ucuz genel olarak hem de soketi uzun ömürlü. 14. nesil zaten şu an ölü
neden 24 inch tercih etmeyi düşünüyorsunalacagim moniter hem 2k hemde 24inc buda 27 inc 2k ya gore daha iyi bir goruntu saglar degilmi hocam?
Onun yerine 9600x + b650m r vs alınabilir. Hatta daha ucuza geliyor böyleucuz diye almak istiyormuş
7800x3d seçmek mantıklı olacaktıralacagim moniter hem 2k hemde 24inc buda 27 inc 2k ya gore daha iyi bir goruntu saglar degilmi hocam?
i7 14700k ile ryzen 7 7800x3d ayni fiyat, ayrica benchmark degerlerindede fark goremedim fakat 14.nesil ölü derken ne demek istediginizi anlayamadim hocam açıklarmısınız?
27" nasıl büyük geliyor anlamış değilim bence tam olması gereken boyut fakat sen bilirsin. ve dediğin gibi 24" 2k monitör 27" e göre daha keskin gözükürsuanki monitorum 27inc ve gercekten cok buyuk geliyor bu yuzden bu sefer 24inc tercih etmek istiyorum
ben i7 14700k dan bahsediyordum odami sorunlu hocam?Onun yerine 9600x + b650m r vs alınabilir. Hatta daha ucuza geliyor böyle
Videoda fps farkı biraz fazla ama 4090 ve 1080pde test ediyor.
Sen 5070ti 9070 gibi bir kartla 2kda oynarsan %1 bile fark olmayacak ikisi de rahatça besler ekran kartını
9600x son nesil ve önü açık bir sokete sahip
14600k ısınma sorunlarına sahip 14. nesil intel ölü soket