5090 laptop vs 5070 ti desktop hangisi daha iyi?

Bu arada laptoptaki test laptopun kendi ekranından yapılmış ben laptopu tamamen kapatıp tv/monitöre bağlarsam 1 tık daha iyi fps alabilir miyim chapgt sordum olabilir diyordu da hemen hemen 5070 ti ye denk olurdu eğer öyle olursa
denk olmaz da fark %5-10da inerdi bence az önce denen gibi

aynen ben 5080 legion pro 7 almayı düşünüyodum laptop planı suya düşünce masaüstü dizdim :/
Keske benim masaüstü dizme imkanım olsa ama maalesef işte yer varda sabit olamıyorum bazen birde pc aldiktan 1-1.5 yıl sonrada üniye geçicem masaüstünün anlamı kalmaz

Hem çalıştım hem okuyorum kira veya fatura derdim yok aile evi gibisi yok ondan birikim yapmak kolay :D
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

5080/5090 laptoplarin sence ömrü ne kadardır 70 yada 80 serisi çıkana kadar götürür mü
Açıkça söyleyeyim ki bilgisayar üzerinden para kazanmıyorsaniz, özellikle yaşınız daha küçükse bir pcye 50k üzeri para vermek hiç mantıklı değil. 27 yaşındayım, yazılımcıyım, 4060 laptop kullanıyorum. Açıkçası bir 8-10 yıl kullanmayı düşünüyorum. Ne 4k takıntım var ne de oyunları 500 fps oynayayım. Oynarken grafik çok kötü olmasın, beni mutsuz etmesin, işimi görsün yeter diye bakıyorum.

Eğer elindeki pc çok güçsüz değilse idare et biraz. Üniversite kazandığın zaman ne yapacağına bakarsın. Yok pc lazım dersen de 30k bandında bir kasa almak mantıklı, üniversiteye geçerken de satıp duruma göre ne alınır bakarsın.

5080 nin verdiği fps i vereceğini zannetmiyorum ama 5070 ti den güçlü olmasını beklerim
Kart kağıt üzerinde 5080 den iyi bu arada ama Nvidia karta 150W TDP yazmış üreticiler de buna uymak zorunda olduğu için +25W dynamic boost ile maks 175W çekebiliyor kart. Şöyle kıyaslayım Ti olmayan 5070 bile 200W+ güç çekiyor 5080 zaten 300-350W görüyor. Nvidia şu karta 200+25W verse dediğin gibi 5080 masaüstü kadar olmasa da 5070Ti yi geçerdi.

Geri