arda55
80+ Silver
Dahası
Soru başlıkta
Rte 30 olacak demişti fındığı garip ama şuan baktım 24.5 fındık nornal satmissiniz bakalim bu akşam bende satacam kaçtan gidecekSoru başlıkta
Ona bakılırsa çayda en çok bizde üretiliyor ama pahalı veya Çukurovaya yazın gittiysen her yerin Ayçiçek olduğunu görürsün ve en çok kar ettirende Ayçiçektir ama yağı gene pahalı bunu pahalı yapan vergiler ve aracılarHocam benim fındık üreticiliği ile alakam yok ama fındığı fazlaca tüketirim.
Size bir sorum olacaktı, dünyadaki fındık üretiminin büyük çoğunluğu bizde olmasına rağmen fındık neden çok ucuz değil de pahalı?
Çünkü elde edilmesi çok zahmetli bir şey. Tarlanın bakımına 1 yıl boyunca uğraşıyorsunuz ve ancak 1 yıl sonunda meyvesini alıyorsunuz. Tırpanıdır, ot ilacıdır, gübresidir, filiz almasıdır, amelesidir, harmanıdır derken çok büyük paralar harcanıyor elde etmek için, bu yüzden bu paralar aslında pahalı değil.Hocam benim fındık üreticiliği ile alakam yok ama fındığı fazlaca tüketirim.
Size bir sorum olacaktı, dünyadaki fındık üretiminin büyük çoğunluğu bizde olmasına rağmen fındık neden çok ucuz değil de pahalı?
bizden 25 e alıyorlar 80 e satıyorlar amaÇünkü elde edilmesi çok zahmetli bir şey. Tarlanın bakımına 1 yıl boyunca uğraşıyorsunuz ve ancak 1 yıl sonunda meyvesini alıyorsunuz. Tırpanıdır, ot ilacıdır, gübresidir, filiz almasıdır, amelesidir, harmanıdır derken çok büyük paralar harcanıyor elde etmek için, bu yüzden bu paralar aslında pahalı değil.