-Annatar-
80+ Gold
- Reaksiyon skoru
- 3,379
Evet 85 dereceye kadar sorunsuz çalışır. 90 derecede bile pek bişey olmaz. 95 derecede bilgisayara restart attırabilir.Gerçekten mi ?
Evet 85 dereceye kadar sorunsuz çalışır. 90 derecede bile pek bişey olmaz. 95 derecede bilgisayara restart attırabilir.Gerçekten mi ?
General Specifications gir. Max. Operating Temperature (Tjmax) 90°C demişler ryzen 5600 için.İlk defa sizden duydum 85 e kadar normalse bizim için iyidir
Bişey olmaz. Benim eski işlemci vardı 85 derecede çok çalıştı. Intel core 2 quad Q8300 13 yıl kullandım bozulmadı. Hatta 13 yılda hiç termal macun sürmedim.Hocam peki 80-85 derecelerde çalışsa ömrü kısalır mı
Herkese ayrı ayrı teşekkür ederizşimdi ben yeni okudum da tam anlatamadım galiba. İşlemci ısılarının dengesiz olmasını çözmeye çalışıyorum ben senin için. Sıcaklıkların yüksek falan değil 80 dereceye kadar normal 80'den sonra ise sadece termal bakım gerekebilir. 90-95 dereceye kadar da işlemciler dayanır. Sıcaklıklar yüksek diye şüphen varsa olmasın ama bahsettiğin sıcaklıklarda bir tutarsızlık var onu anlatmaya çalıştım.