az da olsa darboğaz yersinSoru başlıkta. Kasamda şu an idarelik bir ekran kartı takılı. 3060ti-3070ti arası bir hazır sistem bekliyordum ama bu vram muhabbeti kafamı karıştırdı. İşlemcim 2k da 4070ti besler mi ?
bencede dar boğaz yok ama yine iyi bir soğutucu ile iyibir oc yapınca dahada artar performansı belli anlarda dar boğaz olabilir o yüzdenVideoyu darboğaz yok olarak yorumladım doğru mu? İşlemci hiçbir zaman %100 olmuyor
YANİ işlemci ağırlıklı oyunlarda işlemci isteyen oyunlarda darboğaz yapıcaktırBazı oyunlarda pek yok ama bazılarında gayet açık bir şekilde darboğaz var darboğaz sadece işlemcinin %100 olması anlamına gelmiyor ekran kartına bakarsanız bazı oyunlarda %80 felan kullanılıyo buda bir darboğazdır
Örnek olarak videodaki Warzone kısmına baktığımızda ekran kartının %60 ını işlemcinin %50 sini kullanıyor yada Spider-Man a baktığımızda ekran kartı %80 işlemci %80 şimdi bu darboğaz mı ? Ben bunu darboğaz değil de oyun ekran kartının tamamını kullanmaya gerek duymuyor olarak yorumluyorum yanlış mı düşünüyorum ? Net bir bilgiye sahip olmadığımdan soruyorum.Bazı oyunlarda pek yok ama bazılarında gayet açık bir şekilde darboğaz var darboğaz sadece işlemcinin %100 olması anlamına gelmiyor ekran kartına bakarsanız bazı oyunlarda %80 felan kullanılıyo buda bir darboğazdır
Mesaj otomatik birleştirildi:
YANİ işlemci ağırlıklı oyunlarda işlemci isteyen oyunlarda darboğaz yapıcaktır
1080 p de biraz darboğaz yapabilir ama 2k da yük ekran kartına binip işlemci yükü azaldigi için şahsen sorun yasamazsin birde biraz iç yaparsın olmazsaSoru başlıkta. Kasamda şu an idarelik bir ekran kartı takılı. 3060ti-3070ti arası bir hazır sistem bekliyordum ama bu vram muhabbeti kafamı karıştırdı. İşlemcim 2k da 4070ti besler mi ?