Neler Yeni

5600X Çok Anormal Sıcaklık Değerleri

Erleg

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
46
İsim
Yavuz Mete
Arkadaşlar selamlar, artık bu işlemci beni illallah ettirdi yapmam gereken şeyleri söyleyebilirseniz çok memnun olacağım. İşlemcim boşta 90 derecelerde oynuyor, internette bile kasıyor bazen. Oyunlarda almam gereken FPS değerlerini de artık alamıyorum. Misal olarak https://prnt.sc/9C1vduq2n4RG // Boştaki sıcaklık https://prnt.sc/LrNc2-7ooY4Y Bana çözüm önerebilecekseniz cidden memnun olacağım. Yardım eden herkese şimdiden teşekkürler. (İşlemci : 5600X // Sıvı Soğutma: Kraken M22 120mm // Kasa: H510i)

cfranko

80+ Platinum
En İyi Cevap
12
Dahası  
Reaksiyon skoru
28,598
İsim
cfranko
İlgilendiği Kategoriler
Memory
Sıvı soğutmanın ya pompası bozuk ya da pompası bağlı değil muhtemelen. Eğer sıvı soğutmanın radyatörünün üstündeki fan dönüyorsa başka açıklaması yoktur.

Mehmet Yılmaz

Vitreus
Yönetici
En İyi Cevap
15
Dahası  
Reaksiyon skoru
68,646
İsim
Mehmet Yılmaz
İlgilendiği Kategoriler
Ekran Kartları ve İnternet Servis Sağlayıcıları
Epic Games
DreamRS
Discord
mehmet_yilmaz
Kraken M22 120 MM bir sıvı soğutma, çoğu eli yüzü düzgün hava soğutucu ondan daha iyi bir performans veriyor. Buna ek olarak boşta 90 derece olması garip. Muhtemelen pompasında arıza var.

Erleg

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
46
İsim
Yavuz Mete
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Sıvı soğutmanın ya pompası bozuk ya da pompası bağlı değil muhtemelen. Eğer sıvı soğutmanın radyatörünün üstündeki fandönüyorsa başka açıklaması yoktur.
Öyle olsa bile işlemcinin boşta bu kadar fazla değer vermesi de anormal değil mi? Dediğiniz şeyi kontrol nasıl edebilirim bu arada.

RevDeisDou

80+ Titanium
En İyi Cevap
18
Dahası  
Reaksiyon skoru
49,250
İsim
Rev D
İlgilendiği Kategoriler
Hepsi ;)
Öyle olsa bile işlemcinin boşta bu kadar fazla değer vermesi de anormal değil mi? Dediğiniz şeyi kontrol nasıl edebilirim bu arada.
Pompa dönmüyorsa su da içeride dönmeyeceği için soğutma sağlanamaz yani teknik olarak stok soğutucudan bile kötü bir değere gelir.

Erleg

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
46
İsim
Yavuz Mete
Kraken M22 120 MM bir sıvı soğutma, çoğu eli yüzü düzgün hava soğutucu ondan daha iyi bir performans veriyor. Buna ek olarak boşta 90 derece olması garip. Muhtemelen pompasında arıza var.
Haklısınız, ancak sistemi hazır aldığım için kullanıyorum. Pompasındaki arıza olup olmadığını kendim kontrol edebilir miyim?

Mehmet Yılmaz

Vitreus
Yönetici
En İyi Cevap
15
Dahası  
Reaksiyon skoru
68,646
İsim
Mehmet Yılmaz
İlgilendiği Kategoriler
Ekran Kartları ve İnternet Servis Sağlayıcıları
Epic Games
DreamRS
Discord
mehmet_yilmaz
Haklısınız, ancak sistemi hazır aldığım için kullanıyorum. Pompasındaki arıza olup olmadığını kendim kontrol edebilir miyim?
Pompa hangi fan yuvasına bağlı? Pompa devrini falan görebilirsin belki.

RevDeisDou

80+ Titanium
En İyi Cevap
18
Dahası  
Reaksiyon skoru
49,250
İsim
Rev D
İlgilendiği Kategoriler
Hepsi ;)
Kablosu takılı mı direkt baksan?

Erleg

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
46
İsim
Yavuz Mete
Pompa dönmüyorsa su da içeride dönmeyeceği için soğutma sağlanamaz yani teknik olarak stok soğutucudan bile kötü bir değere gelir.
Dediğinizde haklısınız ancak sıvı soğutmanın olmadığını varsaysak bile soğutma olmadan bu sıcaklıklar anormal değil mi?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Kablosu takılı mı direkt baksan?
Evet takılı.

cfranko

80+ Platinum
En İyi Cevap
12
Dahası  
Reaksiyon skoru
28,598
İsim
cfranko
İlgilendiği Kategoriler
Memory
Eğer pompa bozuksa su devirdayimi olmaz. Su devirdayimi olmazsa işlemci, sıvı soğutmanın bloğunu ısıtır ısıtır ve boşta 100 derece olur işlemci belli bir süre geçtikten sonra. Çünkü o su devirdayimi bloğu soğutuyor sonra işlemci de soğuk olan bloğa sıcaklığını iletiyor ama blok soğumazsa işlemci onu sonsuza kadar ısıtır

Erleg

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
46
İsim
Yavuz Mete
Pompa hangi fan yuvasına bağlı? Pompa devrini falan görebilirsin belki.
2 diye biliyorum, fanının hızını mı demeye çalıştınız eğer onu diyorsanız 1200 RPM civarı.

Eğer pompa bozuksa su devirdayimi olmaz. Su devirdayimi olmazsa işlemci, sıvı soğutmanın bloğunu ısıtır ısıtır ve boşta 100 derece olur işlemci belli bir süre geçtikten sonra. Çünkü o su devirdayimi bloğu soğutuyor sonra işlemci de soğuk olan bloğa sıcaklığını iletiyor ama blok soğumazsa işlemci onu sonsuza kadar ısıtır
Anladım teşekkür ederim. Açıkçası evde sıvı soğutmayı kendi başıma kurcalayabileceğimi düşünmüyorum, direkt olarak servise göndersem onlar kontrolünü sağlayabilirler mi?

cfranko

80+ Platinum
En İyi Cevap
12
Dahası  
Reaksiyon skoru
28,598
İsim
cfranko
İlgilendiği Kategoriler
Memory
2 diye biliyorum, fanının hızını mı demeye çalıştınız eğer onu diyorsanız 1200 RPM civarı.

Anladım teşekkür ederim. Açıkçası evde sıvı soğutmayı kendi başıma kurcalayabileceğimi düşünmüyorum, direkt olarak servise göndersem onlar kontrolünü sağlayabilirler mi?
Sağlarlar.

Top Bottom