Max Sıcaklığı 95 Değilmiydi ?Merhaba arkadaşlar Youtube PC hocasının videolarına bakarak bazı PBO ayarlar ile Test yapayım dedim Tabi ortam sıcaklığı 30 derece şuanda Sıcaklık aldı başını gitti
Oyunlarda 65-70 derece geziyor
Alıntıyı görüntüle
soğutucun nedirMerhaba arkadaşlar Youtube PC hocasının videolarına bakarak bazı PBO ayarlar ile Test yapayım dedim Tabi ortam sıcaklığı 30 derece şuanda Sıcaklık aldı başını gitti
Alıntıyı görüntüle
oyunlarda 65 70 çok fazla geldi banaMerhaba arkadaşlar Youtube PC hocasının videolarına bakarak bazı PBO ayarlar ile Test yapayım dedim Tabi ortam sıcaklığı 30 derece şuanda Sıcaklık aldı başını gitti
Alıntıyı görüntüle
Tjmax sıcaklığı 95 ama HTC Temperature Limit 115 yazıyorMax Sıcaklığı 95 Değilmiydi ?
Kapatmadı Mı Kendini![]()
65w İşlemciyi 120w çalıştırıyoruz nerdeyse %100 overclocklu halde normal bencesoğutucun nedir
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
oyunlarda 65 70 çok fazla geldi bana
soğutucu nedir bende 5600 kullanıyorum 4.8 ghz veriyorum kapanmadı occt testindeTjmax sıcaklığı 95 ama HTC Temperature Limit 115 yazıyor
65w İşlemciyi 120w çalıştırıyoruz nerdeyse %100 overclocklu halde normal bence![]()
kaç volt kaç +mhz ve işlemci silikon kalitesi çok önemliTjmax sıcaklığı 95 ama HTC Temperature Limit 115 yazıyor
65w İşlemciyi 120w çalıştırıyoruz nerdeyse %100 overclocklu halde normal bence![]()
TDP değeriyle normal çalışma gücü farklı zaten bu işlemcilerin, overclock olmadan o güce yakın güçlere çıkar o işlemci.Tjmax sıcaklığı 95 ama HTC Temperature Limit 115 yazıyor
geçmiş olsun ya voltajınız çok yüksek yada işlemci takoz olabilirSoğutucu Arctic Liquid Freezer III 420 Termal macun mx-6
böyle bir soğutucu ile kapanıyor ise işlemci de yada yapılan oc bir sorun vardır bende phantom sipirt var kule tipi kafi abiSoğutucu Arctic Liquid Freezer III 420 Termal macun mx-6
gerçekten 1.14 demek undervolt olmuş buTDP değeriyle normal çalışma gücü farklı zaten bu işlemcilerin, overclock olmadan o güce yakın güçlere çıkar o işlemci.
1.14V ye overclock bile demem hatta, sen bi 1.35V falan ver de o zaman gör![]()
otomatik ayarlıyor boşta 1.42 felan yazıyorTDP değeriyle normal çalışma gücü farklı zaten bu işlemcilerin, overclock olmadan o güce yakın güçlere çıkar o işlemci.
1.14V ye overclock bile demem hatta, sen bi 1.35V falan ver de o zaman gör![]()
1.42 volt lütfen vermedin diyin işlemcinize yapılan pbo oc biraz garip gibi duruyor o işlemci tabii ki kapatır testiotomatik ayarlıyor boşta 1.42 felan yazıyor
O kadarı da uzun vadede zararlı, hem boşta yüksek voltaj neden veriyor ki düşmesi lazım mesela benim intel işlemci 0.8e düşürüyor boştaotomatik ayarlıyor boşta 1.42 felan yazıyor
kendimden not geçeyim ben manual oc attım bütün çekirdekler 4.8 sabit 1.281 voltda occt de çökme yaşamadım 83 derece max 80 avg almıştım1.42 volt lütfen vermedin diyin işlemcinize yapılan pbo oc biraz garip gibi duruyor o işlemci tabii ki kapatır testi