5600x Overclock (120W) occt testi 95 derece

hakan32

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Reaksiyon skoru
3,106
Merhaba arkadaşlar Youtube PC hocasının videolarına bakarak bazı PBO ayarlar ile Test yapayım dedim Tabi ortam sıcaklığı 30 derece şuanda Sıcaklık aldı başını gitti :)
Oyunlarda 65-70 derece geziyor
1753144313957.webp

Merhaba arkadaşlar Youtube PC hocasının videolarına bakarak bazı PBO ayarlar ile Test yapayım dedim Tabi ortam sıcaklığı 30 derece şuanda Sıcaklık aldı başını gitti :)
Alıntıyı görüntüle
Max Sıcaklığı 95 Değilmiydi ?

Kapatmadı Mı Kendini :unsure:

Alıntıyı görüntüle
soğutucun nedir
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Alıntıyı görüntüle
oyunlarda 65 70 çok fazla geldi bana

Tjmax sıcaklığı 95 ama HTC Temperature Limit 115 yazıyor

65w İşlemciyi 120w çalıştırıyoruz nerdeyse %100 overclocklu halde normal bence :)
TDP değeriyle normal çalışma gücü farklı zaten bu işlemcilerin, overclock olmadan o güce yakın güçlere çıkar o işlemci.

1.14V ye overclock bile demem hatta, sen bi 1.35V falan ver de o zaman gör 😀

Soğutucu Arctic Liquid Freezer III 420 Termal macun mx-6
geçmiş olsun ya voltajınız çok yüksek yada işlemci takoz olabilir

Soğutucu Arctic Liquid Freezer III 420 Termal macun mx-6
böyle bir soğutucu ile kapanıyor ise işlemci de yada yapılan oc bir sorun vardır bende phantom sipirt var kule tipi kafi abi

TDP değeriyle normal çalışma gücü farklı zaten bu işlemcilerin, overclock olmadan o güce yakın güçlere çıkar o işlemci.

gerçekten 1.14 demek undervolt olmuş bu

otomatik ayarlıyor boşta 1.42 felan yazıyor

1.42 volt lütfen vermedin diyin işlemcinize yapılan pbo oc biraz garip gibi duruyor o işlemci tabii ki kapatır testi
kendimden not geçeyim ben manual oc attım bütün çekirdekler 4.8 sabit 1.281 voltda occt de çökme yaşamadım 83 derece max 80 avg almıştım

Geri