Neler Yeni

5600x oyunda 96 boşta 80 derece

keremast

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
858
İsim
okr
Arkadaşlar wraith prism sogutucum var fakat üstünde termal macun hiç yok yani bakır direkt işlemciye temas ediyor boşta bile 77 80 derecelerde gerçekten bu kadar fark eder mi termal macun ile yoksa işlemci de mi sorun var
lan hiç mi macun sürmedin?

Smtcee

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
822
İsim
Samet
Termal macun şart ve wraith prism 5600x i soğutmada başarısız. Kaliteli bir kule tipi ya da sıvı soğutucu almanız şart
Mesaj otomatik birleştirildi:

lan hiç mi macun sürmedin?
Wraith prism ler kendinden macunlu geliyor diye biliyorum eğer yoksa da hiç mi sistem toplama videolarında macuna denk gelmedi...

Ege efe

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Ege Efe
Termal macun tabi düşürür ama bu kadar fark edeceğini sanmıyorum bence ufak da olsa bir problem var ya senin havalandirmanda yada kullanım şeklinde biraz daha detaylandir kasa nerde kaç fan aktif vb
Kasa etraftan hava almıyor olabilir havayı veremiyo olabilir . Masa içindeki bölüme koyuyorsan yorum yok .
Mesaj otomatik birleştirildi:

Kasa etraftan hava almıyor olabilir havayı veremiyo olabilir . Masa içindeki bölüme koyuyorsan yorum yok .
Ben yer olmadığı için geçici bir süre koymusutm masanın içindeyken boşta 60 70 dereceyi çıkarttım 45 50 oldu . Öndeki plastik gibi olan cami çıkarttım ( 3 fanin görevini tam yapmasını onluyordu ) boşta 30 35 pere düştü

keremast

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
858
İsim
okr
Knka ilk aldığımda üstünde vardı macun 8 aydır yenilememistim sonra soğutucuyu çıkardım baktım altında macun sıfır sonra taktım sıcaklığı bayağı yüksekti öyle kullandım ne biliyim
çıkardığın zaman etkisini kaybeder. termal macun alıp sürmen lazım

Papağan

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
30
İsim
Ahmet Ali
Arkadaşlar wraith prism sogutucum var fakat üstünde termal macun hiç yok yani bakır direkt işlemciye temas ediyor boşta bile 77 80 derecelerde gerçekten bu kadar fark eder mi termal macun ile yoksa işlemci de mi sorun var
Termal macunsuz işlemci kullanılmaz hocam.Güzel bir macun alıp sürün yalnız çok fazla sürmeyin bu sefer yine ısınır çok basit bir işlem internetten de bakabilirsiniz.Macun olarak tavsiyem bu:
Termal macun

HacıSOFU

80+ Titanium
Dahası  
Reaksiyon skoru
10,956
İsim
Hacı
Termal macun tabii ki fark yaratır. Macunsuz kullanmayın. Arctic MX-4 alabilirsiniz.

Farway

80+ Silver
Termal macunlar;işlemciyle soğutucu bloğunun arasındaki gözle görülmeyecek boşlukları doldurarak ısı iletimini sağlayan özel macunlardır. Sürülmesinin nedeni budur sürmeden daha iyi bir ısı bekleyenler oluyor arada madde olmadığından ama yanılıyorlar.

R5 3600 gibi r5 5600 de ısı konusunda sorunları olan bir model malesef. Benim işlemcimin malesef ki silikonu ciddi anlamda rezalet olmasından mütevellit stabiliteyi 4.05GHZ'de 1.315V da anca yakalayabildim.
Sizin de bir stabilite yakalamanız lazım,bana kalırsa uğraşın biraz CTR 2.1 ile test yapın,önerilen ayarları deneyip kullanın ısılarda düşüş olacağından eminim.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,054,948
Üyeler
167,578
Son üye
Xeox
Top Bottom