Neler Yeni

5600X ve 4060ti 16gb AM4 platformunda kalmak mantıklımı ?

Dahası  
Reaksiyon skoru
34
İsim
Hasancan
İlgilendiği Kategoriler
işletim sistemleri, bilgisayar parçaları, bilgisayar tamiratı, bilgisayar toplamak, monitörler, bilgisayar aksesuarları hakkında her şey
Instagram
uufny
Steam
Hasancan
Discord
hasancan1
Ben 2 ay önce hayalim olan sisteme kavuşmuştum ama bazı seçim hatalarım sonuçu B450 anakart'da 4060Tİ 16gb kullanıyorum şimdi ise aklıma takılan bişeyler var acaba hala am4 platfomunda kalmak mantıklımı yoksa 1 sene içerisinde am5 platformuna geçmek ddahamı sağlıklı olur emin değilim

ardaakahs

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
348
İsim
Arda Teksin
Ben 2 ay önce hayalim olan sisteme kavuşmuştum ama bazı seçim hatalarım sonuçu B450 anakart'da 4060Tİ 16gb kullanıyorum şimdi ise aklıma takılan bişeyler var acaba hala am4 platfomunda kalmak mantıklımı yoksa 1 sene içerisinde am5 platformuna geçmek ddahamı sağlıklı olur emin değilim
İşlemci ram anakart değişimi ve DDR 5 için sağlam bir işlemci lazım yoksa tam performans alamazsın 7600 veya 7600x üstü mosfet soğutmalı anakart falan filan çok para ilk başta hata yapmışsın. Bana kalırsa anakart değiştir o işlemci için Mosfet sayısı az ısınma sorunu yaşarsın sadece am4de kal.

Son düzenleme:
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
yunus emre
gayet yeterli ddr4 pilinin tükenmesine daha var ilerde çok istersen 7500f e geçersin

Alican.

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
514
İsim
Alican ekinci
4-5 sene götürebilecek sistme bence. bundan sonra bu sisteme upgrade yapılmamalı yapılacaksa am5 e geçersin.

dr.luciano

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
888
İsim
Dr Luciano
kullanmaya devam et...

ilyaskocc

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
142
İsim
ilyas koç
Senin ihtiyacını karşılıyorsa 10 senede kullanırsın ki bu sistem 1080P de rahat 3-4 sene daha götürecektir.

3-4 sene sonra yeni bir sisteme geçersin

Dahası  
Reaksiyon skoru
34
İsim
Hasancan
İlgilendiği Kategoriler
işletim sistemleri, bilgisayar parçaları, bilgisayar tamiratı, bilgisayar toplamak, monitörler, bilgisayar aksesuarları hakkında her şey
Instagram
uufny
Steam
Hasancan
Discord
hasancan1
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
İşlemci ram anakart değişimi ve DDR 5 için sağlam bir işlemci lazım yoksa tam performans alamazsın 7600 veya 7600x üstü mosfet soğutmalı anakart falan filan çok para ilk başta hata yapmışsın. Bana kalırsa anakart değiştir o işlemci için Mosfet sayısı az ısınma sorunu yaşarsın sadece am4de kal.
asrock anakart aldım aslında mosfetlerde aşırı rahatım ama pcıe 3 X16 olması rahatsız ediyo

ardaakahs

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
348
İsim
Arda Teksin
asrock anakart aldım aslında mosfetlerde aşırı rahatım ama pcıe 3 X16 olması rahatsız ediyo
o kartın performansını asla veremicek dediğim gibi marka alıgısı olmasın burada :D asrock olduğu için mosfet sayısının az olmadığı anlamına gelmiyor o işlemci için yetersiz bana göre en az b550 gerekli o ekran kartı için

Top Bottom