Neler Yeni

5600XT Mech O.C kurtulunamayan siyah ekran sorunları

taylansimdi

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,731
İsim
Taylan Şimdi
Yazılımsal bir problem yok bende de 5600xt var 6 aydır hata almadım stabil kullanıyorum. Ya kartta sıkıntı var ya da psu da

addy1234

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
93
İsim
Eren Ç
Tecrübelerimi bunu yaşayan arkadaşlara ışık olması için paylaşırım.

G.O.A.T.

80+ Platinum
En İyi Cevap
6
Dahası  
Reaksiyon skoru
26,247
İsim
Mehmet
İlgilendiği Kategoriler
NBA
Furmark testlerindee hiçbir sorun çıkartmıyor kart. PSU kaynaklı olabilir gerçekten ama umarım değildir. :D
O zaman ben PSU kaynaklı olabileceğini düşünüyorum, çünkü ekran kartı tam yükte de bi sıkıntı çıkartmıyormuş.

Ayrıca GPU 'yu tam yükte besleyebilen PSU nasıl boşta sorun çıkartacak ondan da pek emin değilim, belki boşta voltajı ayarında veremiyordur.

addy1234

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
93
İsim
Eren Ç
Yazılımsal bir problem yok bende de 5600xt var 6 aydır hata almadım stabil kullanıyorum. Ya kartta sıkıntı var ya da psu da
Hocam MECH OC modellerine yapılan aşırı OC kaynaklı bir problem olabilir belkide. Ama clock hızlarını düşürüpde denedim aynı sorunu yaşıyordum.
Mesaj otomatik birleştirildi:

O zaman ben PSU kaynaklı olabileceğini düşünüyorum, çünkü ekran kartı tam yükte de bi sıkıntı çıkartmıyormuş.

Ayrıca GPU 'yu tam yükte besleyebilen PSU nasıl boşta sorun çıkartacak ondan da pek emin değilim, belki boşta voltajı ayarında veremiyordur.
Hocam oyunlardada veriyor test hariç heryerde siyah ekranlar ardından mavi ekran geliyor.

Psyduck

80+ Platinum
En İyi Cevap
16
PSU yu test edebilicek herhangi bir program varmıdır hocam? Farklı bir PSU ile denemek şartmı?

Furmark testlerindee hiçbir sorun çıkartmıyor kart. PSU kaynaklı olabilir gerçekten ama umarım değildir. :D
başka bir psu ile deneyebileceğiniz gibi, başka bir ekran kartıyla da sistemi deneyebilirsiniz.

G.O.A.T.

80+ Platinum
En İyi Cevap
6
Dahası  
Reaksiyon skoru
26,247
İsim
Mehmet
İlgilendiği Kategoriler
NBA
Hocam MECH OC modellerine yapılan aşırı OC kaynaklı bir problem olabilir belkide. Ama clock hızlarını düşürüpde denedim aynı sorunu yaşıyordum.

Hocam oyunlardada veriyor test hariç heryerde siyah ekranlar ardından mavi ekran geliyor.
Mavi ekran alıyorsanız Yerel Disk :)C) > Windows > Minidump klasöründen .dmp uzantılı dosyayı, Google Drive, Dropbox gibi Upload servislerinden paylaşın.

addy1234

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
93
İsim
Eren Ç
başka bir psu ile deneyebileceğiniz gibi, başka bir ekran kartıyla da sistemi deneyebilirsiniz.
Vega 8 le deniyorum hocam ama çok güç istemiyor. O yüzden o şekilde test edemeyiz sanırım.

thErenSK

80+ Gold
En İyi Cevap
2

hangi oyunlarda karşılaştınız?

addy1234

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
93
İsim
Eren Ç

Psyduck

80+ Platinum
En İyi Cevap
16
https://www.hepsiburada.com/frisby-80-plus-bronz-600w-power-supply-fr-ps6080p-p-HBV00000SS0TT

Hocam PSU'm bu GTX 760 la kullanan varmış yorumlara göre. Yarın kartı servise götürmeden önce birkez daha bakabilirmisiniz rica etsem? 12V çıkış verdiği söyleniyor. Kartı besleyemezmi sizce?
PSU (sağlam olduğunu var sayıyorum) ekran kartını çok rahat besleyecek güçte. 5600xt için minimum 450w PSU öneriliyor. Ama PSU arızalıysa ekran kartı güç istediği zaman iletemeyebilir. O yüzden bunları yaşıyor olabilirsin diye PSUyu da dene dedik. Karttan olma ihtimali daha olası gibi. Servise gönder. Bir şey yok derlerse PSUyu gönderirsin

Top Bottom