Neler Yeni

5700X3D Curve Optimizer

münşi

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
288
İsim
Mehmet YILMAZ
İlgilendiği Kategoriler
Sıcak Fırsatlar, İşlemci, Ekran Kartı
Arkadaşlar TUF B550 PLUS anakartla bu işlemciyi kullanıyorum yaklaşık bir aydır. 4x8GB 3600CL16 ramler var. İşlemci stok haldeyken anlık sıcaklık zıplamaları ile beni deli ediyordu, IDCOOLING 224XT soğutucu ile oyunlarda 77 dereceyi falan görmesi daha büyük bir hava soğutma ya da sıvı soğutma düşündürüyordu ki biraz araştırınca bu ayarı yapmam gerektiğini anladım. İlk önce -15 20 falan denedim baktım gayet stabil. Son sınır olan -30u verdim ve işlemci Cinebench testlerinde ve oyunlarda stabil. Hiçbir donma kasma vs yaşamadan serin serin oyunumu oynuyorum. Stok haldeyken 1 ya da 2 çekirdek 4050mhz görürken artık tüm çekirdekler 4050mhz boostluyor. Windowsta ise bazı çekirdekler 4150mhz bile görüyor. Size de tavsiye ederim aynı ayarı. Oldukça basit. All Core-Negative seçip yavaş yavaş arttıracak ve stabil değer neyse orada kullanacaksınız. SS leri ekliyorum.
Edit: bilmediğim, ilave olarak yapmam gereken bir ayar varsa aydınlatırsanız sevinirim.
WhatsApp Image 2024-12-13 at 18.42.24.jpeg

GhostOfTsushima_2024_12_13_17_10_55_719.jpg

po.png

lappelduvide

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
718
İsim
lappelduvide
Arkadaşlar TUF B550 PLUS anakartla bu işlemciyi kullanıyorum yaklaşık bir aydır. 4x8GB 3600CL16 ramler var. İşlemci stok haldeyken anlık sıcaklık zıplamaları ile beni deli ediyordu, IDCOOLING 224XT soğutucu ile oyunlarda 77 dereceyi falan görmesi daha büyük bir hava soğutma ya da sıvı soğutma düşündürüyordu ki biraz araştırınca bu ayarı yapmam gerektiğini anladım. İlk önce -15 20 falan denedim baktım gayet stabil. Son sınır olan -30u verdim ve işlemci Cinebench testlerinde ve oyunlarda stabil. Hiçbir donma kasma vs yaşamadan serin serin oyunumu oynuyorum. Stok haldeyken 1 ya da 2 çekirdek 4050mhz görürken artık tüm çekirdekler 4050mhz boostluyor. Windowsta ise bazı çekirdekler 4150mhz bile görüyor. Size de tavsiye ederim aynı ayarı. Oldukça basit. All Core-Negative seçip yavaş yavaş arttıracak ve stabil değer neyse orada kullanacaksınız. SS leri ekliyorum.
Edit: bilmediğim, ilave olarak yapmam gereken bir ayar varsa aydınlatırsanız sevinirim.
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
stabil olup olmadığını nasıl anlıyorsun birkaç saat sonrasında ani kapanmalar falan olmuyor mu

Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
abuzer kömürcü
Açmış olduğum gonderiye bakar misin bu islemciye gectim ve 40.50ghz sabit calissin istiyorum ama ayarlar kaydolmuyor 3.20 de sabit calisiyor

münşi

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
288
İsim
Mehmet YILMAZ
İlgilendiği Kategoriler
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
stabil olup olmadığını nasıl anlıyorsun birkaç saat sonrasında ani kapanmalar falan olmuyor mu
Cinebench R23 testi yaptım defalarca. Sürekli oyun da oynuyorum. 2-3 gün kapanmadığı oluyor pc nin. Sıfır sorun.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Açmış olduğum gonderiye bakar misin bu islemciye gectim ve 40.50ghz sabit calissin istiyorum ama ayarlar kaydolmuyor 3.20 de sabit calisiyor
Yazdım oraya da.

Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
abuzer kömürcü
Cinebench R23 testi yaptım defalarca. Sürekli oyun da oynuyorum. 2-3 gün kapanmadığı oluyor pc nin. Sıfır sorun.

Yazdım oraya da.
Hocam bu senin yaptigin undervolt oluyor bendeki durum bu degil bende sabit 3200mhz calisiyor islemci ben bunu 4050 de calismasi icin ayarliyorum biosdan core ratio yaziyorum kaydediyorum yok yine ayni ram hizi kaydoluyor bu islemci hizi kaydolmuyor nasil ayarlicam bunu

münşi

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
288
İsim
Mehmet YILMAZ
İlgilendiği Kategoriler
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Hocam bu senin yaptigin undervolt oluyor bendeki durum bu degil bende sabit 3200mhz calisiyor islemci ben bunu 4050 de calismasi icin ayarliyorum biosdan core ratio yaziyorum kaydediyorum yok yine ayni ram hizi kaydoluyor bu islemci hizi kaydolmuyor nasil ayarlicam bunu
Bios ayarlarını defaulta al diye o yüzden dedim. Default ayarlarda neden 3200mhz çalışsın ki işlemci? Anakartın b350 b450 falan olsa neyse de b550 anakart demişsin. Gerekirse bios pilini çıkart, 5dk bekle bi sıfırlansın. Sonra gir biosa ramlerin DOCP aç, Resize Bar ON yap. Başka bir şey yapmadan bak bakalım 3200mhz mi çalışacak işlemci yine.

Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
abuzer kömürcü
Bios ayarlarını defaulta al diye o yüzden dedim. Default ayarlarda neden 3200mhz çalışsın ki işlemci? Anakartın b350 b450 falan olsa neyse de b550 anakart demişsin. Gerekirse bios pilini çıkart, 5dk bekle bi sıfırlansın. Sonra gir biosa ramlerin DOCP aç, Resize Bar ON yap. Başka bir şey yapmadan bak bakalım 3200mhz mi çalışacak işlemci yine.
bios default ayarlara çektim hiçbirşey yapmadan masaüstüne geldim işlemci 3.8ghz civarında çalışıyordu hw monitörden baktım çekirdekler değişik değişik hızlardaydı. biostan ram hızı ayarlıyorum 4x8 ram kullanıyorum ryzen 5 5600 kullanırken 4 ram slotu dolu olduğundan ram hızı 2933 üstünde çalışmıyordu şimdi ise dcop açtım saldım bakayım nolucak dedim ramler şuan 3600 de pc yi açtı ama bu ram hızı ayarladığım zaman bu işlemci 3200 e otomatik çakılıyor sabit kalıyor ram hızını değişmezsem default kullanırsam biosu ramler 2133 hızında işlemci boost civarlarında takılıyor galiba lan bu nasıl iş

gallax420

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
414
İsim
Eray
ben pearless assasin ile oyunlarda 60 derece alıyorum aynı işlemci var ekstra bunları yapmam mantıklı olur mu sıcaklık konusundan ziyade?

%1 fps değerlerini arttırır mı?

Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
abuzer kömürcü
tekrardan bios resledim bu sefer direk xmp profil açtım hiçbirşey ellemedim curve optimizerden tüm çekirdek negatif 30 çaktım çıktım biosdan cinebench r23 girdim çoklu geçirdekte 4049mhz hızda 90w güç tüketimi ve 76 derecelerde takıldı 13085 puan aldı 3200mhz de çalıştığı zaman ise aldığı puan 9668 di çıldırmıştım zaten ramlerimde 3600mhz çalışıyor duruyor normalde biosda asus optimize seçiyordum basit modda sağ üst taraftaki seçenekten ona şuan dokunmadım ve işlemci sabit artık 4049 ise son hızı sabit çalışsın isterim ama bios girip ayarları karıştırırken bunu tekrar 3200 e çakılmasını istemiyorum :D sizce o asus optimize seçeneğiyle bir alakası olabilir mi ? veya ram hızını ayarladığın zaman işlemciyi 3200 e çakan bir şey tetikliyor olabilir mi

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,027,105
Üyeler
162,776
Son üye
Hurley
Top Bottom