münşi
80+
Dahası
- Reaksiyon skoru
- 288
- İsim
- Mehmet YILMAZ
- İlgilendiği Kategoriler
- Sıcak Fırsatlar, İşlemci, Ekran Kartı
Arkadaşlar TUF B550 PLUS anakartla bu işlemciyi kullanıyorum yaklaşık bir aydır. 4x8GB 3600CL16 ramler var. İşlemci stok haldeyken anlık sıcaklık zıplamaları ile beni deli ediyordu, IDCOOLING 224XT soğutucu ile oyunlarda 77 dereceyi falan görmesi daha büyük bir hava soğutma ya da sıvı soğutma düşündürüyordu ki biraz araştırınca bu ayarı yapmam gerektiğini anladım. İlk önce -15 20 falan denedim baktım gayet stabil. Son sınır olan -30u verdim ve işlemci Cinebench testlerinde ve oyunlarda stabil. Hiçbir donma kasma vs yaşamadan serin serin oyunumu oynuyorum. Stok haldeyken 1 ya da 2 çekirdek 4050mhz görürken artık tüm çekirdekler 4050mhz boostluyor. Windowsta ise bazı çekirdekler 4150mhz bile görüyor. Size de tavsiye ederim aynı ayarı. Oldukça basit. All Core-Negative seçip yavaş yavaş arttıracak ve stabil değer neyse orada kullanacaksınız. SS leri ekliyorum.
Edit: bilmediğim, ilave olarak yapmam gereken bir ayar varsa aydınlatırsanız sevinirim.
Edit: bilmediğim, ilave olarak yapmam gereken bir ayar varsa aydınlatırsanız sevinirim.