Yardım 5700x3d için sıvı soğutma mı hava mı almalıyım

ANtiQ08

80+ Gold
Reaksiyon skoru
1,493
Elimde hali hazırda 2 sene önce aldığım 214xt var ama setup upgrade i yapmak istiyorum sizce sıvı soğutma mı almalıyım yoksa hava soğutma mı ?
Sistemim
5700x3d
Gigabyte b550 gaming x v2
7800xt Sapphire Pure
Akvaryum tipi kasa almak istiyorum almak istediğim kasa tipleri ise şunlar:

Elimde hali hazırda 2 sene önce aldığım 214xt var ama setup upgrade i yapmak istiyorum sizce sıvı soğutma mı almalıyım yoksa hava soğutma mı ?
Sistemim
5700x3d
7800xt Sapphire Pure

Kasaların fanlarını komple tamamlayacağım örnek olması açısından beyazlarını attım siyahta alabilirim daha karar vermedim aklımda güzel ve şık durması açısından 360mm sıvı var ama ne dersiniz bilmiyorum

İyi bir hava soğutucu yük altında oda sıcaklığında 70 derecelerde tutabiliyor ama sıvı soğutucular 60 derecelerde tutabiliyor tabi 240mm almayın alacaksanız en az 360 mm alın. 240 alacağınıza hava soğutucu alırsınız. Bende deepcool ak620 var 5700x3d ile test etme şansım olmuştu full yükte 76 dereceyi geçmedi. Tabi siz bilirsiniz :) Hayırlı olsun sisteminiz güzelmiş. Kasa olarak emin değilim ama usb çıkışlarının jenerasyonunu falan araştırsanız yeterlidir bence onun dışında fiyatları kıyaslamak yeterlidir. Tuf gt 502 de önerebilirim

Sistemim
5700x3d
7800xt Sapphire Pure
Sıvı soğutma da gereksiz akvaryum kasa da onlara o parayı vereceğine DDR 4 malzemelerinde satılır sende üstüne koyar ddr5e geçersin

İyi bir hava soğutucu yük altında oda sıcaklığında 70 derecelerde tutabiliyor ama sıvı soğutucular 60 derecelerde tutabiliyor tabi 240mm almayın alacaksanız en az 360 mm alın. 240 alacağınıza hava soğutucu alırsınız. Bende deepcool ak620 var 5700x3d ile test etme şansım olmuştu full yükte 76 dereceyi geçmedi. Tabi siz bilirsiniz :) Hayırlı olsun sisteminiz güzelmiş.
Sağolun hocam teşekkür ederim aktif olarak 214xt kullanıyorum güzelde soğutuyor ama yeni sisteme geçmişken iyi bir şey alıp biraz daha derli toplu bir sistem istiyorum ak620 nin white ını göremedim ama ak500 3000tl bantlarında dolaşıyor
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Sıvı soğutma da gereksiz akvaryum kasa da onlara o parayı vereceğine DDR 4 malzemelerinde satılır sende üstüne koyar ddr5e geçersin
Niye yapayım ddr5 e ne farkı var zaten şuan ki sistemim gayet yeterli ddr5e geçeceğim paraya hem kasa hem monitör hem klavye hem kulaklık alabilirim tekniken ve üstüne bir daha parça satmaya uğraşmam

İyi bir hava soğutucu yük altında oda sıcaklığında 70 derecelerde tutabiliyor ama sıvı soğutucular 60 derecelerde tutabiliyor tabi 240mm almayın alacaksanız en az 360 mm alın. 240 alacağınıza hava soğutucu alırsınız. Bende deepcool ak620 var 5700x3d ile test etme şansım olmuştu full yükte 76 dereceyi geçmedi. Tabi siz bilirsiniz :) Hayırlı olsun sisteminiz güzelmiş. Kasa olarak emin değilim ama usb çıkışlarının jenerasyonunu falan araştırsanız yeterlidir bence onun dışında fiyatları kıyaslamak yeterlidir. Tuf gt 502 de önerebilirim
Tuf gt 502 gördümde hocam kasa olarak daha tam tercih yapmadım desem yeridir biraz kozmetik olarak güzel gözüken birşeyler istiyorum h6 çok güzel ama extra fan takmak için Hub almam lazımmış

Sistemim
5700x3d
7800xt Sapphire Pure
bütçeniz nedir ? 3000 e kadarsa güzel hava soğutma alınır , 3000 üstüyse güzel sıvı soğutmalar alır. Aşırı ısınan bir işlemci değil her türlü rahat soğutursun.

Sağolun hocam teşekkür ederim aktif olarak 214xt kullanıyorum güzelde soğutuyor ama yeni sisteme geçmişken iyi bir şey alıp biraz daha derli toplu bir sistem istiyorum ak620 nin white ını göremedim ama ak500 3000tl bantlarında dolaşıyor

Niye yapayım ddr5 e ne farkı var zaten şuan ki sistemim gayet yeterli ddr5e geçeceğim paraya hem kasa hem monitör hem klavye hem kulaklık alabilirim tekniken ve üstüne bir daha parça satmaya uğraşmam

Tuf gt 502 gördümde hocam kasa olarak daha tam tercih yapmadım desem yeridir biraz kozmetik olarak güzel gözüken birşeyler istiyorum h6 çok güzel ama extra fan takmak için Hub almam lazımmış
Bu yüzden bir çok insanda h6dan şikayetçi hubında sadece 3 fanlık yer olduğundan felan bahsediyorlar

bütçeniz nedir ? 3000 e kadarsa güzel hava soğutma alınır , 3000 üstüyse güzel sıvı soğutmalar alır. Aşırı ısınan bir işlemci değil her türlü rahat soğutursun.
hocam 3000 e ak500 beyazlar var ama 3000e kadar çıkmışken biraz daha çıkıp sıvı almak daha mantıklı geldi bana ama biraz korkuyorum sisteme sıvı kaçırır felan diye
6-7 civarı desem yeridir bütçe için

anakarttan undervolt yap zaten hava soğutucular yetiyor bunlara.

anakarttan undervolt yap zaten hava soğutucular yetiyor bunlara.
Yetiyor yetmesine de yeni kasaya geçmek istediğim için kökten bir değişiklik yapmak istiyorum hocam özellikle önerdiğiniz beyaz ve siyah soğutucular var mı?

Sistemim
5700x3d
7800xt Sapphire Pure
Sıvı soğutma al ömür boyu kafan rahat olsun hocam soğutucu derdi ile uğraşmazsın.
Ben yeni olarak ARCTIC Liquid Freezer III 360MM aldım 9800x3D işlemciyi çok iyi soğutuyor. 5700x3D işlemcisini haliyle soğutur.

Sıvı soğutma al ömür boyu kafan rahat olsun hocam soğutucu derdi ile uğraşmazsın.
Ben yeni olarak ARCTIC Liquid Freezer III 360MM aldım 9800x3D işlemciyi çok iyi soğutuyor. 5700x3D işlemcisini haliyle soğutur.
alacağım kasaya bağlı bir model seçmek istiyorum ama bakalım hocam inşallah bütçeme göre bir tane bulabilirim sağolun teşekkür ederim

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,157,709
Üyeler
183,881
Son üye
baris628
Geri