Neler Yeni

Yardım 5900X Aşırı Isınma Sorunu

Aedcre

80+

Amanita

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Önce nasıl montaj yaptın bir fotoğrafını çek ve hangi termal macunu kullandın. Voltajlarla da bilmiyorsan çok karıştırma garantiden çıkar işlemcin bir zarar verirsen. PF360 ile bu sıcaklıklarda olmaması gerekiyor her ne kadar 5900x güçlü bir işlemci olsa da.

Aedcre

80+
1.4 denedim olmadı 1.3 denedim yine olmadı yani ikisindede kapanıyordu bende otomatige geri aldım düzeldi.
GHz 4.50 yap. Voltajı 1.2 den başlayarak ufak ufak arttır mavi ekran vermeyene kadar.

Amanita

80+ Gold
En İyi Cevap
3
GHz 4.50 yap. Voltajı 1.2 den başlayarak ufak ufak arttır mavi ekran vermeyene kadar.
Neden overclock ve undervolt yaptırmaya çalışıyorsun daha sorunun kaynağı belli olmadan ? Yani soğutucu problemliyse ya da montajda hata varsa ve bu halde overclock yaptırmaya çalışırsan çok yanlış değerlerde kalır . PF360 ile boşta fanlar son hızda 50-55 diyor adam. Böyle bir şey olabilir mi sence?

Aedcre

80+
Neden overclock ve undervolt yaptırmaya çalışıyorsun daha sorunun kaynağı belli olmadan ? Yani soğutucu problemliyse ya da montajda hata varsa ve bu halde overclock yaptırmaya çalışırsan çok yanlış değerlerde kalır . PF360 ile boşta fanlar son hızda 50-55 diyor adam. Böyle bir şey olabilir mi sence?
Undervolt ile yanlış değerlerin ne alakası var. Zaten işlemci otomatik modda 1.4 voltaj basıyor en ufak bir işleminde ki adam direk 1. 4 voltajı körüklemiş manuel moda aldığında ki bahsettiğin gibi bir problemi olsa 10 saniye açık tutamaz o makineyi bahsettiğimiz işlemci 5900x, 2600, 3600 vesaire değil. Sırf muhalefet olmak için yazı yazmanın bir anlamı yok. Sivri dil insanı köreltir.

Amanita

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Adama doğru düzgün anlatmazsan, voltaj ayarlarının tehlikeli olduğundan bahsetmezsen gider 1.4 de körükler 1.5 de körükler. Kapanıyor zaten sıcaklıktan bilgisayarı. Kaldı ki bu değerler normal voltaj aralıkları. Extream değerler değil. ryzen 3600/3700x vs bile 1.3-1.5 aralığında çalışıyor stok halde. Stok soğutucuyla bile kapanmıyorlar. Muhalefet olmak için yazı yazmakmış. Asıl kendin sorunu anlamadan dinlemeden saçma bir yöntem öneriyorsun. Konu sahibinin hiç bir bilgisi olmadığı konuda... Yani gereksiz boş yorum yapan sensin. 5950x olsa bile işlemci boştayken PF360 ile fanlar en sonda 50-55 derece olamaz hala anlamıyorsun değil mi ?

Son düzenleme:

Aedcre

80+
En büyük sensin abi tm.

Amanita

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Konu büyüklük meselesi değil. Undervolt ve overclock tabii ki yapsın sen de yardımcı ol ama ortadaki sorun çözüldükten sonra yapılacak iş o. Stok soğutucu ve 360 mm aio ile yapılan overclock ve undervolt işlemi bir olur mu? Arkadaşın soğutucusu şu anda olması gerekenden düşük performansı veriyor dediğine göre. Yani soğutucuyla ya da montajla alakalı bir problemi var "BENCE".

Dahası  
Reaksiyon skoru
46
İsim
Ali demiray
Konu büyüklük meselesi değil. Undervolt ve overclock tabii ki yapsın sen de yardımcı ol ama ortadaki sorun çözüldükten sonra yapılacak iş o. Stok soğutucu ve 360 mm aio ile yapılan overclock ve undervolt işlemi bir olur mu? Arkadaşın soğutucusu şu anda olması gerekenden düşük performansı veriyor dediğine göre. Yani soğutucuyla ya da montajla alakalı bir problemi var "BENCE".
Sogutucuyu bugun servise gönderdim motaj şeklide üst kısımda konumlanmış şekilde yani resmi olucaktı bu şekilde resimde görebilrsin ama dedigim gibi servise gönderdim geldiginde tekrardan burada etiketleyecegim sizi
A3EB7BBC-D220-4C2F-8E13-013887B5203B.png

Mesaj otomatik birleştirildi:

Sogutucuyu bugun servise gönderdim motaj şeklide üst kısımda konumlanmış şekilde yani resmi olucaktı bu şekilde resimde görebilrsin ama dedigim gibi servise gönderdim geldiginde tekrardan burada etiketleyecegim sizi
A3EB7BBC-D220-4C2F-8E13-013887B5203B.png
Kullanmış oldugum kasa xpg Battlecruiser

Top Bottom