Neler Yeni

Yardım 5900x OC nasıl yapılır?

AnhurChivas

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
368
İsim
Anhur Chivas
Nasıl OC yapabilirim? Base Clock hızını arttırmak istiyorum, 3.7Ghz'de çalışıyor. 4.3-4.5 aralığında bir şey yapmak istiyorum.
Soğutucum: Dark Freezer X127
Anakartım: B550-A Pro

Yardımcı olabilecek birisi var mı? Ya da detaylı bir rehber falan. Biraz araştırdım fakat pek anlayamadım, zarar veririm falan diye de kurcalamak istemedim çok.

RevDeisDou

80+ Titanium
En İyi Cevap
18
Dahası  
Reaksiyon skoru
49,284
İsim
Rev D
İlgilendiği Kategoriler
Hepsi ;)
Yükteki frekanslar nasıl

milenix

80+ Gold
o soğutucu yetiyor mu ki önce stres testine sok işlemciyi sıcaklıkları kontrol et

uomerlutfi

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,132
İsim
Ömer Lütfi Ülker
İlgilendiği Kategoriler
bilgisyaarlar - bilgisayar bileşenleri
Instagram
instagram.com/omerlutfiulker
Nasıl OC yapabilirim? Base Clock hızını arttırmak istiyorum, 3.7Ghz'de çalışıyor. 4.3-4.5 aralığında bir şey yapmak istiyorum.
Soğutucum: Dark Freezer X127
Anakartım: B550-A Pro

Yardımcı olabilecek birisi var mı? Ya da detaylı bir rehber falan. Biraz araştırdım fakat pek anlayamadım, zarar veririm falan diye de kurcalamak istemedim çok.
suan stock değerlerde kac derece de çalısıyor

AnhurChivas

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
368
İsim
Anhur Chivas
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Yükteki frekanslar nasıl
Yükteyken 4.7-4.8Ghzlere falan çıkıyordu sanırım oyun esnasında ama oyun için OC yapmak istemiyorum. VMWare Workstation ile sanallaştırma yapıyorum, makineler şu an 3.7Ghz'de çalışıyor onların hızını arttırmak için base clock hızını arttırmak istiyorum eğer sanal makinelerinde hızı artacaksa

o soğutucu yetiyor mu ki önce stres testine sok işlemciyi sıcaklıkları kontrol et
suan stock değerlerde kac derece de çalısıyor

1674568590377.png

4 dakikalık testte stok değerler bu şekilde, PBO kapalı. Uzun süreli kullanımlarda sıcaklık 70-75 derecelerde gezerken falan işlemci zarar görmeyecekse o sıcaklıklar sorun olmaz benim için.
Mesaj otomatik birleştirildi:

1674568793897.png

Turbo Boost açıkken de bu değerleri alıyormuşum şimdi denedim.

uomerlutfi

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,132
İsim
Ömer Lütfi Ülker
İlgilendiği Kategoriler
Instagram
Yükteyken 4.7-4.8Ghzlere falan çıkıyordu sanırım oyun esnasında ama oyun için OC yapmak istemiyorum. VMWare Workstation ile sanallaştırma yapıyorum, makineler şu an 3.7Ghz'de çalışıyor onların hızını arttırmak için base clock hızını arttırmak istiyorum eğer sanal makinelerinde hızı artacaksa

Alıntıyı görüntüle

4 dakikalık testte stok değerler bu şekilde, PBO kapalı. Uzun süreli kullanımlarda sıcaklık 70-75 derecelerde gezerken falan işlemci zarar görmeyecekse o sıcaklıklar sorun olmaz benim için.
voltaj ve ghz dengesını tutturursan ıllakı fark olucaktır ama sogutucun yeterlı olmayabılır sıcaklıklar anlık olarak yukselecektır. denemeden bılemezsın. anakarttan PBO yu aç CPB kapat ve manuel olarak ghz ve voltaj girerek dene

AnhurChivas

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
368
İsim
Anhur Chivas
voltaj ve ghz dengesını tutturursan ıllakı fark olucaktır ama sogutucun yeterlı olmayabılır sıcaklıklar anlık olarak yukselecektır. denemeden bılemezsın. anakarttan PBO yu aç CPB kapat ve manuel olarak ghz ve voltaj girerek dene
Ne kadar arttırmalıyım voltajı, kaç kaç deneyeyim? Zarar vermek istemiyorum yanlış değerler girip 😁

uomerlutfi

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,132
İsim
Ömer Lütfi Ülker
İlgilendiği Kategoriler
Instagram
Ne kadar arttırmalıyım voltajı, kaç kaç deneyeyim? Zarar vermek istemiyorum yanlış değerler girip 😁
zarar vermezsın en kotu pc kapanır yenıden baslatırsın. ilk önce bi cinebench de teste sok multicore için hwinfo64 den izle cpu yu voltaj nerelere cıkıyor ona gore soyleyeyım

AnhurChivas

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
368
İsim
Anhur Chivas
zarar vermezsın en kotu pc kapanır yenıden baslatırsın. ilk önce bi cinebench de teste sok multicore için hwinfo64 den izle cpu yu voltaj nerelere cıkıyor ona gore soyleyeyım
Tamamdır, PBO açık CPB kapalı mı yapayım bu testi?

uomerlutfi

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,132
İsim
Ömer Lütfi Ülker
İlgilendiği Kategoriler
Instagram

AnhurChivas