6-7k monitor onerisi

Reaksiyon skoru
53
Bütçe
7000
Merhaba acaba 6499 TL'ye MediaMarkt uzerinden Rampage CR25R300F Crimson alınır mı? Rekabetci oyunlar oynuyorum LoL - Valorant - CS2 + hikayeli oyunlarda oynuyorum film vesaire de izliyorum monitoru genel de cok dusuk parlaklik ve mavi isik filtresinde kullanıyorum. Marka fobim yok ama uzun bir sure kullanmayi planliyorum 2 yil sonra bozulmasin veya oyunuma engel yaratacak sekilde olu piksel ghosting gibi seyler yapmasin MPRT acik bir sekilde kullanmayi planliyorum FreeSync V-Sync kullanmam.

almışken 2 k ips almanı öneririm hocam gözün gönlün açılır :)

Daha yeni şişirdiler fiyatını, bundan önce 6200 sonra da 6800 civarı bir şeydi.
ben bekleyemedim aldim fakat renkler cok kotu va'dan gectim acayip parlak geliyor kistim ayarladim bu sefer karanlik yerlerde gri sis olusuyor IPS>VA diyenler acaba ne akilla diyorlar
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

bir de ben curved kullaniyordum bu curved degil o yuzden mesela assagi bakmam gerekiyor dumduz tam ortada dururken gozumu assagi cevirince oradan parlama yapiyor ????

ben bekleyemedim aldim fakat renkler cok kotu va'dan gectim acayip parlak geliyor kistim ayarladim bu sefer karanlik yerlerde gri sis olusuyor IPS>VA diyenler acaba ne akilla diyorlar

bir de ben curved kullaniyordum bu curved degil o yuzden mesela assagi bakmam gerekiyor dumduz tam ortada dururken gozumu assagi cevirince oradan parlama yapiyor ????
Normal hocam VA panel ortalama 3000:1 kontrast, IPS 1000:1 falan. Renkleri VA kadar canlı veremez IPS, ama gecikme konusunda daha iyidir VA'dan. Ben yüksek Hz istediğim için bunu düşünüyorum. FPS oyunlarını çok kasmıyorsanız iade edebilirsiniz, bende hikayeli oyun yok denecek kadar az.

Normal hocam VA panel ortalama 3000:1 kontrast, IPS 1000:1 falan. Renkleri VA kadar canlı veremez IPS, ama gecikme konusunda daha iyidir VA'dan. Ben yüksek Hz istediğim için bunu düşünüyorum. FPS oyunlarını çok kasmıyorsanız iade edebilirsiniz, bende hikayeli oyun yok denecek kadar az.
ne bilim herhalde yeni gectim bir sure sonra alisirim diyerek biraz daha beklicem iade surem ne kadar 14 gun mu 1 hafta falan kullanayim ona gore iade ederim film - mmorpg - moba - fps falan oynuyorum izliyorum bilmiyom kotu geldi

ne bilim herhalde yeni gectim bir sure sonra alisirim diyerek biraz daha beklicem iade surem ne kadar 14 gun mu 1 hafta falan kullanayim ona gore iade ederim film - mmorpg - moba - fps falan oynuyorum izliyorum bilmiyom kotu geldi
Dediğim gibi hocam VA panelin ayarlarını da güzel yaparsanız OLED gibi durabiliyor nerdeyse. Hız ve akıcılık olarak aydınlatır mısınız beni lütfen. Kaç Hz monitörden geçtiniz ve nasıl hissettirdi, farkı direkt anlayabildiniz mi?

2 Hafta süreniz olması lazım bu arada. 2K monitör alıp 3-4 gün deneyip iade etmiştim geçen ay.

Dediğim gibi hocam VA panelin ayarlarını da güzel yaparsanız OLED gibi durabiliyor nerdeyse. Hız ve akıcılık olarak aydınlatır mısınız beni lütfen. Kaç Hz monitörden geçtiniz ve nasıl hissettirdi, farkı direkt anlayabildiniz mi?

2 Hafta süreniz olması lazım bu arada. 2K monitör alıp 3-4 gün deneyip iade etmiştim geçen ay.
dell s2721hgf monitorden gectim va panel 27 inc 144hz 1ms mprt ile kullaniyordum va ve ips olayini bir kenara birakirsak 144hz den 300 e gecmek guzeldi yani adamlarin gercekten daha akici hareket ettigini nesnelerin osu vesaire oynarken daha keskin ve net akici oldugunu hissedebiliyorum mouse hareketleri vesaire daha iyi fakat sadece fps oyunlarinda fark ettim lol oynarken hicbir fark yok zaten 240 fps ustu ayarlayinca karakter isinlaniyo en fazla 200 oluyo valorantta tam hertzime gore fps ayarladim 300 fps de sabit aliyodum onun disinda lenovo legion 25-10 aldigim monitor cizirti sesi yapiyor coil whine gibi yani 320 hz de cok yapiyor 300 hz de az yapiyor o yuzden 300 de kullaniyorum display port 1.4 ile mprt modu acik brightness 0 kontrast 75 dark boost 4 gamma 0.4 en fazla 0.4 oluyor ayarlarim bu sekilde
1765924140155.webp

monitor goruntusu ise valorant oynarken boyle gozukuyo

1765924372864.webp
1765924362980.webp

bir onerim olacaksa karanlik oda ve isik rahatsiz ediyorsa va panel alin + olarak 1080p icin 25inc ustu monitor almayin 23.8 24 daha iyi olur hatta

Son düzenleme:
Geri