erayseker_41
80+
Dahası
- Reaksiyon skoru
- 8
- İsim
- Eray Şeker
Herkese cümleten sa arkadaşlar.Bilgisayarı 2. elden almıştım letgodan,6 gb ram olduğunu söylemişti bana ama özelliklere bakınca 5 gb (kullanılabilir miktar 3.5)'du.Neden 5 gb yazdığını sorduğumda 1 gb'ını ekran kartına verdiğini söyledi(sistem apu radeon hd6410d apu grafik birimi var).Bende şüphelenmedim tabi sıkıntı çıkcağını sanmıyordum.(bence ztn sıkıntı çıkmadı).Ondan sonra pc'yi kapattım geri açayım derken pc açılmadı yani açıldı ama ekrana görüntü gelmedi.(fanlar vs çalısıyordu).Bende youtubeda çözümünü araştırdım.Bios pilini çıkarıp takın diye bişey gördüm denedim ve oldu ekrana görüntü geldi ama bu sefer 6 gb ram yazıyordu.Kendi kendime heralde bios ayarlarını sıfırladım dedim.Sonra bios ayarlarından UMA diye bir seçenekti heralde onu 1024 mb yaptım yani 1 gb.Sonra pc açıldığında ekran kartı 512 mb'den 1 gb yükselmişti sevindim ama masaüstünden özelliklere baktığımda 5 gb ram bekliyordum karşıma 4 gb ram(kullanılabilir 1 gb) çıktı.böyle olduktan sonra pcnin eskisinden yavaş olduğunu farkettim.Bu arada sistemi kapadıktan sonra açılmıyor yani az önce dediğim gibi ekrana görüntü gelmiyor bende sorunun bios pilinden kaynaklı olduğunu düşünüp gidip bios pili aldım duracell,velhasılkelam sorun yine devam etti bende çözümü ramleri çıkarıp geri takmada buldum böyle yapmasam ekrana görüntü gelmiyor.Neyse agalar sadede gelelim neden 4 gb yazıyor ramim ve neden kullanılabilir 1 gb lütfen yardım edin ekran kartının 1 gb kalmasını istiyorum yine nasıl şu kulllanılabiliri 1 gb 'dan kurtarırız yardım bekliyorum.Kötü yazdıysam mazur görün kaç yıldır kitap okumuyorum
(neyse düşüncelerinizi bekliyorum iyi günler
)