Neler Yeni

6 gb ramim ama kullanılabilir 1 gb gösteriyor ne yapabilirim

Dahası  
Reaksiyon skoru
8
İsim
Eray Şeker
Herkese cümleten sa arkadaşlar.Bilgisayarı 2. elden almıştım letgodan,6 gb ram olduğunu söylemişti bana ama özelliklere bakınca 5 gb (kullanılabilir miktar 3.5)'du.Neden 5 gb yazdığını sorduğumda 1 gb'ını ekran kartına verdiğini söyledi(sistem apu radeon hd6410d apu grafik birimi var).Bende şüphelenmedim tabi sıkıntı çıkcağını sanmıyordum.(bence ztn sıkıntı çıkmadı).Ondan sonra pc'yi kapattım geri açayım derken pc açılmadı yani açıldı ama ekrana görüntü gelmedi.(fanlar vs çalısıyordu).Bende youtubeda çözümünü araştırdım.Bios pilini çıkarıp takın diye bişey gördüm denedim ve oldu ekrana görüntü geldi ama bu sefer 6 gb ram yazıyordu.Kendi kendime heralde bios ayarlarını sıfırladım dedim.Sonra bios ayarlarından UMA diye bir seçenekti heralde onu 1024 mb yaptım yani 1 gb.Sonra pc açıldığında ekran kartı 512 mb'den 1 gb yükselmişti sevindim ama masaüstünden özelliklere baktığımda 5 gb ram bekliyordum karşıma 4 gb ram(kullanılabilir 1 gb) çıktı.böyle olduktan sonra pcnin eskisinden yavaş olduğunu farkettim.Bu arada sistemi kapadıktan sonra açılmıyor yani az önce dediğim gibi ekrana görüntü gelmiyor bende sorunun bios pilinden kaynaklı olduğunu düşünüp gidip bios pili aldım duracell,velhasılkelam sorun yine devam etti bende çözümü ramleri çıkarıp geri takmada buldum böyle yapmasam ekrana görüntü gelmiyor.Neyse agalar sadede gelelim neden 4 gb yazıyor ramim ve neden kullanılabilir 1 gb lütfen yardım edin ekran kartının 1 gb kalmasını istiyorum yine nasıl şu kulllanılabiliri 1 gb 'dan kurtarırız yardım bekliyorum.Kötü yazdıysam mazur görün kaç yıldır kitap okumuyorum :) (neyse düşüncelerinizi bekliyorum iyi günler :))

Ryzhem

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Güzel dolandırmış seni ekran kartına 1 gb veriyor ondan :D

Ryzhem

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Edit:2+2+2 ram bulunuyor birisi 1600 mhz diğer ikisi 1333 mhz üçüde 1333de çalısıyor
Mesaj otomatik birleştirildi:

anlamadım reis tam açıklarmısın
Kaç para verdin gerçekten çünkü seni dolandırmış

Dahası  
Reaksiyon skoru
8
İsim
Eray Şeker
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Kaç para verdin ? Çünkü :(
600 tl idi 550ye aldım sistem şöyle:AMD A4-3400 2.7 ghz 2 core 2 thread,2+2+2 =6 gb ram,160 gb seagate harddisk 300w psu

Nasıl dolandırdı ya anlamadım allah allah :D lütfen güzel açıklarmısınız :(

ramleri çıkar tak yapsam olurmu belki algılamamıştır.

Kaç para verdin gerçekten çünkü seni dolandırmış
reis nasıl dolandırdı yani nasıl bir yalan söylediğini iddia ediyorsun noldu yani ben bişey anlamadım :( cevaplarsan sevinirim

Son düzenleme:

BaşaramadıkAbi

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
600 TL idi 550ye aldım sistem şöyle:AMD A4-3400 2.7 ghz 2 core 2 thread,2+2+2 =6 gb ram,160 gb seagate harddisk 300w psu

Nasıl dolandırdı ya anlamadım allah allah :D lütfen güzel açıklarmısınız :(

ramleri çıkar tak yapsam olurmu belki algılamamıştır.

reis nasıl dolandırdı yani nasıl bir yalan söylediğini iddia ediyorsun noldu yani ben bişey anlamadım :( cevaplarsan sevinirim
Ha 550tl ise iyi ben binlerce lira verdiniz sandım ve bilmiyorum :(

Dahası  
Reaksiyon skoru
8
İsim
Eray Şeker
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Arkadaşlar ekran kartının ramini geri auto'ya çektim şimdide 4 gb ram kullanılabilir 1,5 oldu neden böyle oldu ya 6 gb ram yazıyordu lütfen yardım edin sistem yavaşladı eskisinden yavaş

Arkadaşlar ekran kartının ramini geri auto'ya çektim şimdide 4 gb ram kullanılabilir 1,5 oldu neden böyle oldu ya 6 gb ram yazıyordu lütfen yardım edin sistem yavaşladı eskisinden yavaş
speccy diye bir programda 6 gb ram yazıyor aynı şekilde cpu-z'de aynısını gösteriyor 6 gb ram diye.Peki windowsun özelliklerinde neden 4 gb ram kullanılabilir 1,5 gb yazıyor ben boşunamı endişelendım yoksa

Top Bottom