Tbagbagwell
80+ Bronze
Dahası
Hp bir laptoba ve 144hz 2k bir samsung monitöre sahibim. HDMI ile bağlan tı kuruyordum ve daha önce GTA 5 gibi oyunlarda 100 fps leri görüyordum. Fakat sınavlar falan derken sadece pes 21 oynuyodum ve ekranı da 60 hz ye sabitledim. Daha sonra 144 Hz alıp akmaya devam etmek isterken bir sorunla karşılaştım. Monitörü 144 hz ayarına getirip Nvidia control panel den 144hz işaretlememe rağmen her oyun 60 fps de çalışıyor. Çözüm için yaptıklarım ;
1-Nvidia control panelde 3D ayarlarında max kare sınırı ve dikey senk. kapalı
2-Nvidia geforce exp. da battery saver ve whisper mode kapalı
3-Uygulamayı yönetici çalıştırmayı ve sağ tık özellikler tam ekran iyileştirmelerini devre dışı bırak seçeniğini işaretleyim denedim olmadı.
4-Laptop devamlı prizde ve en yüksek performansta ayarı
5-Monitör ve ekran kartı driverım güncel
6-Intel HD graphicsle alakası yok Monitör direk harici gpu dan görüntü alıyor
7-Bu geçirdiğim 1 ayda windows güncelleştirmeleri falan yaptım ekstra freesync açmaya çalıştım dp olmadığı için vazgeçtim
8-Ayrıca oyun içi fps-limitless ve vsync de kapalı(test ettiğim oyunlar witcher 3 ve CV6)
Başka da bi halt yemedim.
Evet arkadaşlar, bunlar dışında önerisi olanlara açığım yardımınızı bekliyorum.
1-Nvidia control panelde 3D ayarlarında max kare sınırı ve dikey senk. kapalı
2-Nvidia geforce exp. da battery saver ve whisper mode kapalı
3-Uygulamayı yönetici çalıştırmayı ve sağ tık özellikler tam ekran iyileştirmelerini devre dışı bırak seçeniğini işaretleyim denedim olmadı.
4-Laptop devamlı prizde ve en yüksek performansta ayarı
5-Monitör ve ekran kartı driverım güncel
6-Intel HD graphicsle alakası yok Monitör direk harici gpu dan görüntü alıyor
7-Bu geçirdiğim 1 ayda windows güncelleştirmeleri falan yaptım ekstra freesync açmaya çalıştım dp olmadığı için vazgeçtim
8-Ayrıca oyun içi fps-limitless ve vsync de kapalı(test ettiğim oyunlar witcher 3 ve CV6)
Başka da bi halt yemedim.
Evet arkadaşlar, bunlar dışında önerisi olanlara açığım yardımınızı bekliyorum.