Neler Yeni

60000 TL'ye topladigim sistem uyumlu mu?

ConquerorXIV

80+ Gold
PSU'nun markasini daha onceden hic duymadim sizce iyi mi?
Ekran görüntüsü 2024-09-17 125654.png

oled monitörler pahalı yani sana önereceğim monitörler 30-40k arasında
şöyle bir sistem alırsan anca monitör ve ekipman alırsın o yüzden ben hiç atmamayım istersen tabi eğer oled monitör kesin istiyorsan

ConquerorXIV

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
36
İsim
Umut Işık
evet öyle normalde 30dan aşağı yok bu indirimde 25e en ucuz bu var

Olctum hocam bu monitor masaya sigiyor peki simdi oled oldugu icin ekran yanmasi filan olmaz degil mi gunun 18 saati filan acik kalicak cunku.
Mesaj otomatik birleştirildi:

konfigrasyonu boyle yaptim

Ekler

• IMG_0092.jpeg
    IMG_0092.jpeg
    406.5 KB · Hit: 13

Göktürk ArdaHan

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,158
İsim
Arda doğan

ConquerorXIV

80+ Gold
Olctum hocam bu monitor masaya sigiyor peki simdi oled oldugu icin ekran yanmasi filan olmaz degil mi gunun 18 saati filan acik kalicak cunku.

konfigrasyonu boyle yaptim
yalnız monitörün indirimi bitmiş 29k şuan

ondansa bu monitöre bak zaten parlaklığı düşüktü g8 in

oled yanması için 3 yıl garantisi var tabi 18 saat sınırda yani daha fazla kullanmayacaksın ve arada 5dk kapatman falan lazım
öyle 7 yıl falan uzun ömür bekliyorsan sabit görüntülerde saatlerce bırakırsan yanar. yazılımlarını kullanacaksın onlar gerektiğinde monitörü soğuması için kapatıp açıyor

konfigürasyonu öyle yapıp almak mantıklı değil yani en azından daha ucuza daha iyi soğutucu ve ssd dışardan alıp takarsın
aldın mı 6000mhz ve max cl 36 ram alırsan iyi olur.

Son düzenleme:
Dahası  
Reaksiyon skoru
36
İsim
Umut Işık

oled yanması için 3 yıl garantisi var tabi 18 saat sınırda yani daha fazla kullanmayacaksın ve arada 5dk kapatman falan lazım
öyle 7 yıl falan uzun ömür bekliyorsan sabit görüntülerde saatlerce bırakırsan yanar. yazılımlarını kullanacaksın onlar gerektiğinde monitörü soğuması için kapatıp açıyor

konfigürasyonu öyle yapıp almak mantıklı değil yani en azından daha ucuza daha iyi soğutucu ve ssd dışardan alıp takarsın
Anakartta iyi bir seyle gitmek istiyorum gerektiginde yukseltme yapmak icin. https://www.hepsiburada.com/msi-b65...i-6e-matx-p-HBCV00005YM6GE?magaza=Hepsiburada bu anakart nasildie hocam?

Bu ne güzel bi ölü yatırım böyle😇
Sizin oneriniz nedir?

Monitor alaninda oledi cikaracam gibi gozukuyor. Cok pahalli ve oled filan yanmasi olursa biraz basim agrir.

Göktürk ArdaHan

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,158
İsim
Arda doğan

ConquerorXIV

80+ Gold
Anakartta iyi bir seyle gitmek istiyorum gerektiginde yukseltme yapmak icin. https://www.hepsiburada.com/msi-b65...i-6e-matx-p-HBCV00005YM6GE?magaza=Hepsiburada bu anakart nasildie hocam?

Sizin oneriniz nedir?

Monitor alaninda oledi cikaracam gibi gozukuyor. Cok pahalli ve oled filan yanmasi olursa biraz basim agrir.
monitörden vazgeçiyorsan parça parça toplarız karar senin ne istediğine karar vermelisin ben olsam oled monitör alırdım

Dahası  
Reaksiyon skoru
36
İsim
Umut Işık
7800xt+7600'lü 4070süper veya ti+7600'lü sistemlere bak derim
Konuyu tam okumadiniz galiba. Ekran kartina ihtiyacim yok herhangi bir oyun ya da render alinmayacak. Bilgisayar is icin kullanilacak.

monitörden vazgeçiyorsan parça parça toplarız karar senin ne istediğine karar vermelisin ben olsam oled monitör alırdım
Evet parca parca toplayalim. Islemci tarafinda AMD R5 8500G ile devam edebiliriz bence. Anakarta baya butce ayirmayi dusunuyorum cunku 7 8 yillik bir bilgisayar olacagi icin anakart onemli.

Göktürk ArdaHan

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,158
İsim
Arda doğan
Konuyu tam okumadiniz galiba. Ekran kartina ihtiyacim yok herhangi bir oyun ya da render alinmayacak. Bilgisayar is icin kullanilacak.

Evet parca parca toplayalim. Islemci tarafinda AMD R5 8500G ile devam edebiliriz bence. Anakarta baya butce ayirmayi dusunuyorum cunku 7 8 yillik bir bilgisayar olacagi icin anakart onemli.
O halde r5 5600g b450 anakart 512gb sata veya m.2 ssd 400-450w power supply 8x2 3200-3600mhz ram'li bir sistem içinizi fazlasıyla görür 2.elden dahi toplayabilirsiniz

ConquerorXIV

80+ Gold

aslında günlük işler için r5 7600 apusu fazlasıyla yeterli 8600g veya 8700g de radeon 760m ve 780m var ufaktan oyun oynatıyor o yüzden önerdim onun da bir tam kararını ver bence, kesinlikle valo lol cs veya ufak oyunlar hiç oynanmam dersen r5 7600 alman çok daha mantıklı.

Göktürk ArdaHan

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,158
İsim
Arda doğan
aslında günlük işler için r5 7600 apusu fazlasıyla yeterli 8600g veya 8700g de radeon 760m ve 780m var ufaktan oyun oynatıyor o yüzden önerdim onun da bir tam kararını ver bence, kesinlikle valo lol cs veya ufak oyunlar hiç oynanmam dersen r5 7600 alman çok daha mantıklı.
5600g bile yeter masrafsız

Top Bottom